Ο Ιππότης της Ασφάλτου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το πρωταγωνιστικό όχημα (K.I.T.T.)

Ο Ιππότης της Ασφάλτου (Knight Rider)[1] ήταν περιπετειώδης τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας του Glen Albert Larson, που προβλήθηκε από το δίκτυο NBC[2] στις ΗΠΑ από τις 26 Σεπτεμβρίου 1982 έως τις 4 Απριλίου 1986, με κεντρικό πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Ντέιβιντ Χέισελχοφ στο ρόλο του Michael Knight, ενός ειδικού πράκτορα καταπολέμησης του εγκλήματος.

Ως βασικό του όπλο, ο κύριος χαρακτήρας είχε στη διάθεσή του ένα εξελιγμένης τεχνολογίας ταχύτατο σπορ αυτοκίνητο υπό την κωδική ονομασία «K.I.T.T.» (αρκτικόλεξο, από τα αρχικά «Knight Industries Two Thousand»), το οποίο διέθετε ηλεκτρονικό εγκέφαλο (τεχνητή νοημοσύνη) και μπορούσε να επικοινωνεί (τη φωνή του, υποδυόταν ο William Daniels), μέσω ειδικής συσκευής με τον οδηγό του, λαμβάνοντας, ενίοτε, αυτόνομες πρωτοβουλίες δράσης. Στην ηγετική ομάδα ανήκε ο επικεφαλής της μυστικής οργάνωσης, Devon Miles (το ρόλο ερμήνευε ο Edward Mulhare), καθώς και η όμορφη βοηθός του, Bonnie Barstow (Patricia McPherson).

Η σειρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία, παγκοσμίως, σύντομα προβλήθηκε και στην Ελλάδα ξεκινώντας από το 1984, ενώ μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο[3] και αποδόθηκε και σε μορφή κόμικς.[4]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]