Οι 12 άθλοι του Αστερίξ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Οι 12 άθλοι του Αστερίξ
Σκηνοθεσία Ρενέ Γκοσινί και Albert Uderzo
Παραγωγή Georges Dargaud
Σενάριο Pierre Tchernia, Ρενέ Γκοσινί και Albert Uderzo
Πρωταγωνιστές Bernard Lavalette, Claude Bertrand, Georges Atlas, Gérard Hernandez, Henri Labussière, Henri Poirier, Henri Virlogeux, Jacques Hilling, Jacques Morel, Jean Martinelli, Micheline Dax, Odette Laure, Pierre Tchernia, Pierre Tornade, Roger Carel, Roger Lumont και Stéphane Steeman
Μουσική Gérard Calvi
Πρώτη προβολή
Διάρκεια 78 λεπτό
Προέλευση Γαλλία
Γλώσσα γαλλική γλώσσα
δεδομέναπ  σ  ε )

Οι δώδεκα άθλοι του Αστερίξ είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων γυρισμένη το 1976, στην οποία ο Ιούλιος Καίσαρας προτείνει στους Γαλάτες να κάνουν δώδεκα άθλους για να αποδείξουν ότι είναι θεοί. Αν αποτύχουν, το ανυπότακτο χωριό τους θα περάσει στην εξουσία της Ρώμης, αν όμως τα καταφέρουν, τότε ολόκληρη η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία θα παραδοθεί στο μικρό χωριό του Αστερίξ.

Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ με την βοήθεια του μαγικού ζωμού του Πανοραμίξ καλούνται να κάνουν άθλους που μόνο οι Θεοί μπορούν να βγάλουν εις πέρας. Συγκεκριμένα καλούνται να νικήσουν σε αγώνα δρόμου έναν ολυμπιονίκη, να νικήσουν έναν διακεκριμένο παλαιστή και άλλα πολλά.

Στο τέλος του ταξιδιού στην Ρώμη, ολόκληρο το χωριό βρίσκεται μέσα στο Κολοσσαίο και καλείται να αντιμετωπίσει τους μονομάχους, τα λιοντάρια και τις τίγρεις. Νικητές θα είναι όπως πάντα οι Γαλάτες κι έτσι ολόκληρη η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία θα γίνει δική τους.