Οι Σούπερ Μπάτσοι του Μαϊάμι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Οι Σούπερ Μπάτσοι του Μαϊάμι
( Miami Supercops)
ΣκηνοθεσίαΜπρούνο Κορμπούτσι[1]
ΠαραγωγήJosi W. Konski
ΣενάριοΛουτσιάνο Βιντσενζόνι και Μπρούνο Κορμπούτσι
ΠρωταγωνιστέςΜπαντ Σπένσερ, Τέρενς Χίλλ, Buffy Dee, Ρίτσαρντ Λίμπερτι, Χάρολντ Μπέργκμαν, Luke Halpin, Μάικλ Γουόρεν, Εμίλιο Μεσίνα[2] και C.V. Wood[2]
ΜουσικήLa Bionda
ΦωτογραφίαΣιλβάνο Ιπολίτι
ΜοντάζΝτανιέλε Αλαμπίσο
ΔιανομήMOKÉP, Netflix και Disney+
Πρώτη προβολήΝοέμβριος 1985 και 13  Φεβρουαρίου 1986 (Γερμανία)[3]
Διάρκεια95 λεπτά
ΠροέλευσηΙταλία
ΓλώσσαΙταλικά

Οι Σούπερ Μπάτσοι του Μαϊάμι (Ιταλικά: I poliziotti dell'8ª strada), είναι Ιταλική κωμική ταινία του 1985 σε σκηνοθεσία Μπρούνο Κορμπούτσι και πρωταγωνιστούν ο Τέρενς Χιλλ και ο Μπαντ Σπένσερ.

Η ταινία αυτή, αποτελούσε την 16η ταινία της συνεργασίας του γνωστού δίδυμου Χιλλ και Σπένσερ και ήταν και η τελευταία τους.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1978 μια συμμορία ληστών θα κλέψει μια τράπεζα στο Ντιτρόιτ με λεία 20 εκ. δολάρια. O πρώτος ληστής απέδρασε, ο δεύτερος σκοτώθηκε και ο τρίτος συνελήφθη. Τα 20 εκ. δολάρια που εκλάπησαν δεν βρέθηκαν ποτέ. Με αφορμή την αποφυλάκιση του Τζο Γκάρετ, δύο πράκτορες του FBI, ο Νταγκ Μπένετ (Τέρενς Χιλ) και ο Στηβ Φόρεστ (Μπαντ Σπένσερ), οι οποίοι έχουν αποσυρθεί και ζουν μια ήσυχη ζωή, θα κληθούν να αναλάβουν και πάλι τα καθήκοντά τους, με σκοπό να εντοπίσουν τους συνδέσμους του Τζο και κατά συνέπεια τα κλεμένα λεφτά.

Για αυτόν τον λόγο παίρνουν μετάθεση στο τμήμα του Μαϊάμι και αρχίζουν τις έρευνες, με απόλυτη προτεραιότητα την αυστηρή παρακολούθηση του Γκάρετ. Η ξαφνική όμως δολοφονία του σε συνδυασμό με πληροφορίες που καθιστούν υπαίτιο τον πρώην σύνεργό του Γκάρετ, θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την υπόθεση, οδηγώντας τους δύο πράκτορες σε μια εκρηκτική περιπέτεια.

Διανομή ρόλων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]