Ντον Άνταμς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ντον Άνταμς
DonAdams 200907.png
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση16  Ιανουαρίου 1925
Όουκ Παρκ
Θάνατος30  Δεκεμβρίου 2019[1]
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΘρησκείαΜάρτυρες του Ιεχωβά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταιεροκήρυκας

Ο Ντον Α. Άνταμς είναι ο σημερινός πρόεδρος της Βιβλικής και Φυλλαδικής Εταιρίας Σκοπιά, του κύριου νομικού σωματείου των Μαρτύρων του Ιεχωβά παγκόσμια.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε το 1925 στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια πολυμελή οικογένεια, η οποία συσχετιζόταν με την Επισκοπελιανή Εκκλησία. Πρώτα η μητέρα του και σταδιακά όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας έδειξαν ενδιαφέρον, μελέτησαν την Αγία Γραφή και βαφτίστηκαν ως Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Ο Άνταμς άρχισε να υπηρετεί ως ολοχρόνιος διάκονος από τις αρχές τις δεκαετίας του 1940 και λίγο αργότερα προσκλήθηκε να υπηρετήσει ως μέλος του προσωπικού των κεντρικών γραφείων των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Κάποια μέλη της οικογένειας υπηρέτησαν ως ιεραπόστολοι, ενώ ο Άνταμς υπήρξε γραμματέας του Νάθαν Νορ, του τρίτου προέδρου της εταιρίας Σκοπιά. Συμμετείχε δραστήρια στην παγκόσμια οργάνωση του ευαγγελιστικού έργου και της επίβλεψης των τοπικών εκκλησιών.

Στα τέλη του 2000 ψηφίστηκε πρόεδρος της Βιβλικής και Φυλλαδικής Εταιρίας Σκοπιά, όταν ο τότε πρόεδρος Μίλτον Χένσελ, ως μέλος του Κυβερνώντος Σώματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά, παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου, σε μια κίνηση που σκόπευε στον σαφή διαχωρισμό μεταξύ του νομικού προσώπου, που αποτελεί όργανο, και της πνευματικής ηγεσίας της εκκλησίας.[2]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υποσημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]