Μίλτον Χένσελ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μίλτον Χένσελ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση9  Αυγούστου 1920
Κεντάκι
Θάνατος22  Μαρτίου 2003
Μπρούκλιν ή Νέα Υόρκη
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταθρησκευτικός ηγέτης
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΑξίωμαWatch Tower Society president

Ο Μίλτον Τζορτζ Χένσελ (Milton George Henschel, 9 Αυγούστου 1920 - 22 Μαρτίου 2003) ήταν Αμερικανός ηγέτης των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Διαδέχτηκε τον Φρέντερικ Φρανς ως πρόεδρος της Εταιρίας Σκοπιά.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η οικογένεια του έφηβου τότε Μίλτον Χένσελ εγκαταστάθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το 1934 όταν ο πατέρας του, ο Χέρμαν Τζόρτζ Χένσελ, μετακόμισε εκεί για να εργαστεί στην οικοδόμηση των κτιρίων των εκτυπωτικών εγκαταστάσεων και των χώρων διαμονής στα κεντρικά γραφεία των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Ο νεαρός Μίλτον βαφτίστηκε όταν ήταν έφηβος. Παντρεύτηκε την Λουσίλ Μπένετ το 1956. Στο πέρασμα των χρόνων υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις ευθύνης στα διεθνή κεντρικά γραφεία της οργάνωσης. Σύμφωνα με την άποψη των φίλων του, ήταν πρακτικός, ευπροσάρμοστος, λογικός και ευγενικός.

Ο Χένσελ διορίστηκε γραμματέας του Νάθαν Νορ το 1939, ο οποίος επέβλεπε το εκτυπωτικό έργο της εταιρίας. Ο Νορ εξακολούθησε να έχει βοηθό τον Χένσελ και μετά το διορισμό του ως προέδρου της Εταιρίας Σκοπιά το 1942. Ο Χένσελ συνόδευε συχνά τον Νορ στα ταξίδια του, τα οποία περιλάμβαναν επισκέψεις σε πάνω από 150 χώρες κατά την περίοδο εκείνη. Ο Χένσελ, μαζί με μια μεγάλη ομάδα Μαρτύρων του Ιεχωβά, τέθηκε υπό κράτηση και δέχτηκε βίαιη σωματική επίθεση στη Λιβερία κατά τη διάρκεια μιας θρησκευτικής συνέλευσης. Δεν επέστρεψε παρά μόνο λίγους μήνες αργότερα για να συναντήσει τον πρόεδρο της Λιβερίας με σκοπό την απόκτηση της ελευθερίας λατρείας για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Διορίστηκε πρόεδρος της Εταιρίας Σκοπιά το 1992 και παρέμεινε σε αυτή την θέση μέχρι το 2000. Εκείνο τον χρόνο έλαβαν χώρα οργανωτικές αλλαγές, καθώς το Κυβερνών Σώμα διαχωρίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας. Ως αποτέλεσμα, καθώς τα μέλη του Κυβερνώντος Σώματος παραιτήθηκαν από τα καθήκοντά τους στην εταιρία Σκοπιά, ο Χένσελ μεταβίβασε το διορισμό του στον Ντον Άνταμς, ο οποίος δεν είναι μέλος του Κυβερνώντος Σώματος. Ο Χένσελ παρέμεινε μέλος του Κυβερνώντος Σώματος ως το θάνατό του σε ηλικία 82 ετών.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]