Νεολαία Ελληνικής Λύσης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Νεολαία Ελληνικής Λύσης είναι η πτέρυγα νεολαίας του κόμματος της Ελληνικής Λύσης.

Η Νεολαία της Ελληνικής Λύσης, όπως και τα υπόλοιπα κομματικά όργανα, υπάγεται απευθείας στον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Βελόπουλο.

Οι αποφάσεις της Νεολαίας Ελληνικής Λύσης, για τον συντονισμό δράσεων και των περιοδειών, λαμβάνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Νεολαίας.[1]

Η Νεολαία Ελληνικής Λύσης, αν και έχει ιδρυθεί το 2016, η ραγδαία δυναμικής της άρχισε να γίνεται αισθητή από το 2019 και μετά, κατόπιν κοινοβουλευτικής παρουσίας.

Η Νεολαία έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από κοινωνικές δράσεις όπως, η ενίσχυση των πυρόπληκτων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 με τρόφιμα και ρουχισμό, αποστολή σχολικού εξοπλισμού και παιχνιδιών στο Καστελόριζο ενώ, μέσω της Νεολαίας, το κόμμα ενημερώθηκε για τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα παιδικά χωριά ΣΟΣ στη Βόρεια Ελλάδα, στο Φίλυρο.

Διαμέσου των περιοδειών τους, η Νεολαία της Ελληνικής Λύσης ενημερώνει τον κόσμο για τις θέσεις, τις προτάσεις και τις λύσεις που έχει για τα διάφορα ζητήματα που αφορούν την Ελληνική νεολαία. Η διεξαγωγή μελετών και ερευνών, η προβολή άρθρων για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις μονάδες υγείας και η συνηγορία της απαγόρευσης των κομματικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια, είναι μεταξύ άλλων οι πιο έντονες δράσεις της νεολαίας.

Η Νεολαία της Ελληνικής Λύσης βρίσκεται κάθετη ως προς τους διάφορους νεολογισμούς (πχ. γυναικοκτονία) αλλά και τάσσεται κατά της πολιτικής ορθότητας μαζί με τα νέα κοινωνικά ταμπού που απορρέουν από αυτή.

Για τη Νεολαία της Ελληνικής Λύσης, ένα από τα σημαντικότερα θέματα που την απασχολεί είναι αυτού του δημογραφικού. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Ελληνικής Λύσης και της Νεολαίας, δυο κύρια αίτια που πλήττει το δημογραφικό είναι α) η υπογεννητικότητα, β) και η μαζική (λαθρο)μετανάστευση, που η τελευταία προκαλεί την «αλλοίωση του πληθυσμού μας μέσω των ανθρώπων που έρχονται βίαια». [2] Πάγια θέση της Νεολαίας είναι να δοθούν κίνητρα στους νέους, ούτως ώστε να μείνουν στην Ελλάδα για να διαπρέψουν.

Σημειωτέων ότι η Νεολαία της Ελληνικής Λύσης απηύθυνε κάλεσμα προς όλες τις νεολαίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την αντιμετώπιση της "τουρκικής προπαγάνδας", που όπως ισχυρίζεται σε δελτίο τύπου, προωθείται από την Ελληνική τηλεόραση κι άλλων εγχώριων μέσων μαζικής επικοινωνίας και ενημέρωσης. [3]

Τα ιδεολογικά θεμέλια της Ελληνικής Λύσης στηρίζονται στον Ελληνικό πατριωτισμό και πρεσβεύει παράλληλα και τις παρακάτω πολιτικές κοσμοθεωρίες:

  1. Συντηρητισμός
  2. Ευρωσκεπτικισμός
  3. Ελεύθερη αγορά με στοιχεία Οικονομικού Προστατευτισμού
  1. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» (βλ. άρθρο 34).
  2. «Η γενετική ταυτότητα των Ελλήνων: Είμαστε ίδια ράτσα με τους προγόνους μας, όπως δείχνουν όλες οι μελέτες- Κυριάκος Βελόπουλος στη Βουλή». Voicenews.gr. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουνίου 2023. 
  3. «Νεολαία Ελληνικής Λύσης». www.facebook.com. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουνίου 2023.