Ναυτικός Όμιλος Καβάλας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ν.Ο. Καβάλας
Nautical Club of Kavala (logo).png
ΌνομαΝαυτικός Όμιλος Καβάλας
Ίδρυση1945
Χρώματα          Μπλε, Λευκό
ΠρόεδροςΚωνσταντίνος Κεραμιδάς
Ιστοσελίδαnokavalas.gr
Ενεργά τμήματα του Ν.Ο. Καβάλας
Water polo pictogram.svg Swimming pictogram.svg Sailing pictogram.svg
Πόλο Κολύμβηση Ιστιοπλοΐα

Ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας (Ν.Ο.K.) αποτελεί αθλητικό σωματείο το οποίο δραστηριοποιείται στο χώρο των θαλάσσιων αθλημάτων. Ιδρύθηκε το 1945 απο μια ομάδα φίλων[1] ανάμεσά τους ο Μίμης Λολίδης και ο Πίπος Λολίδης και εδρεύει στην πόλη της Καβάλας. Διαθέτει τμήματα κολύμβησης, υδατοσφαίρισης και ιστιοπλοΐας (αγωνιστικής και ανοικτής θάλασσας).[2]

Ο σύλλογος υλοποιεί το πρωτόκολλο ΕΧΕDRAMark 776 S1 [3]για την υπεύθυνη διαχείριση ακαδημιών κολύμβησης.Για την ολοκληρωμένη προσέγγισης-διαχείριση στη διοίκηση, οργάνωση, έλεγχο κινδύνων και βελτίωση λειτουργιών των ακαδημιών με λιτό, μετρήσιμο, διαβαθμισμένο τρόπο και εφικτό  στην υλοποίησή του.Το πρωτόκολλο εγκαταστάθηκε από τον οργανισμό Νoriaki Kano Laboratories το 2019.

Στα πλαίσια της άνω υλοποίησης ο σύλλογος υιοθετεί και στοχοποιεί με βάση την UN AGENDA 2030 τους 17 στόχους αειφορίας ( Στόχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη.).

Από τον Σεπτ.του 2019 στα πλαίσια του κοινωνικού έργου του συλλόγου ο ΝΟΚ αναπτύσσει την"Κολύμβηση για παιδιά με αυτισμό"[4] στην Καβάλα..


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Βουζανίδου, Ευαγγελία (2009). Η Καβάλα του Αθλητισμού ενας αιώνας 1906-2006. Καβάλα: Δημωφέλεια , Δήμος Καβάλας. σελ. 225,229. 
  2. novasports.gr Ξεκινάει την Παρασκευή το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας FINN MASTERS 2015
  3. ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ, A.Aκοκαλίδου (08-08-2019). «TOΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΒΑΛΑΣ». Πιστοποίηση εραστισχνικών συλλόγων με το πρωτόκολλο ΕXEDRAMark: σελ. 14. 
  4. ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ, Α.Ακοκαλίδου (13-09-2019). «Τοπική Εφημερίδα Καβάλας». ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ & ΑΥΤΙΣΤΙΚΑ": σελ. σελ.20. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]