Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών
Secret Service special agent badge
U.S Secret Service emblem
Πληροφορίες
Σύσταση5 Ιουλίου 1865, πριν 158 έτη (1865--7-05)
ΣυντομογραφίαUSSS
Υπάλληλοι7,000+ (2019)[1]
Προϋπολογισμός$2.23 billion (2019)[1]
ΑρχηγείοWashington, D.C.
Ιστοσελίδα
www.secretservice.gov

Η Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών (επίσης USSS ή μυστική υπηρεσία ) είναι μια ομοσπονδιακή υπηρεσία επιβολής του νόμου στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας που εξασφαλίζει την ασφάλεια του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, των άμεσων οικογενειών του προέδρου και του αντιπροέδρου, των πρώην προέδρων, των συζύγων τους και των ανήλικων τέκνων τους κάτω των 16 ετών, σημαντικών προεδρικών και αντιπροέδρων υποψηφίων και τους συζύγους τους και τους ξένους αρχηγούς κρατών. Η Μυστική Υπηρεσία παρέχει επίσης φυσική ασφάλεια για τον Λευκό Οίκο, το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών, την κατοικία του Αντιπροέδρου και όλες τις ξένες διπλωματικές αποστολές στην Ουάσινγκτον.

Η Μυστική Υπηρεσία έχει εντολή από το Κογκρέσο με δύο ξεχωριστές και κρίσιμες αποστολές εθνικής ασφάλειας: προστασία των ηγετών του έθνους και διασφάλιση της οικονομικής και κρίσιμης υποδομής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η προστατευτική αποστολή περιλαμβάνει προστατευτικές ενέργειες για τον συντονισμό του ανθρώπινου δυναμικού και της εφοδιαστικής με την τοπική και τοπική επιβολή του νόμου, προστατευτικές προόδους για τη διεξαγωγή εκτιμήσεων χώρου και χώρου για προστατευόμενους και προστατευτική νοημοσύνη για τη διερεύνηση όλων των τρόπων απειλών κατά των προστατευτικών. Η Μυστική Υπηρεσία είναι ο επικεφαλής οργανισμός που είναι επιφορτισμένος με το σχεδιασμό, το συντονισμό και την υλοποίηση ενεργειών ασφαλείας για εκδηλώσεις που ορίζονται ως Εθνικές Ειδικές Ασφάλειας (NSSE) . Στο πλαίσιο της αποστολής της Υπηρεσίας για την πρόληψη ενός συμβάντος πριν από την εμφάνισή της, ο οργανισμός βασίζεται σε σχολαστικές εκ των προτέρων εργασίες και εκτιμήσεις απειλών που αναπτύχθηκαν από τη Διεύθυνση Πληροφοριών για τον εντοπισμό δυνητικών κινδύνων για τους προστατευόμενους.[2]

Οι μυστικοί πράκτορες στην απόπειρα δολοφονίας του Ρόναλντ Ρήγκαν από τον John Hinckley, Jr. στις 30 Μαρτίου 1981

Επιθέσεις εναντίον προέδρων των ΗΠΑ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αντιπρόσωποι της μυστικής υπηρεσίας για την προστασία του προέδρου Τζορτζ Μπους το 2002
Πράκτορας Μυστική υπηρεσία πάνω από τη στέγη του Λευκού Οίκου, οπλισμένος με ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή
Οι υπάλληλοι μυστικής υπηρεσίας προασπίζουν τον πρόεδρο Τζωρτζ Μπους το 2008
Πράκτορες μυστικής υπηρεσίας που προστατεύουν τον Πρόεδρο Ομπάμα και την Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα

Τον Νοέμβριο του 1963, ο πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντυ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, ενώ τον Τζέραλντ Φορντ αποπειράθηκαν δύο φορές τον δολοφονήσουν και μία φορά τον Ronald Reagan.

Πράκτορες μυστικής υπηρεσίας
Two men on a roof with rifles positioned on tripods
Οι ελεύθεροι σκοπευτές προστατεύουν τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς στην Ινδιανάπολη το 2017

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 «DHS / Secret Service FY 2019 Budget» (PDF). dhs.gov. Ανακτήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2019. 
  2. «United States Secret Service: Protective Mission». Secretservice.gov. Ανακτήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2017.  Αυτό το λήμμα περιλαμβάνει κείμενο από αυτή την πηγή, που είναι κοινό κτήμα.