Μαύρος Άγγελος (ταινία)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μαύρος Άγγελος
Κινηματογραφική αφίσα
ΣκηνοθεσίαΤίντο Μπρας
ΠαραγωγήΤζουζέπε Κολόμπο
ΣενάριοΤίντο Μπρας[1]
ΠρωταγωνιστέςΆννα Γκαλιένα, Γκάμπριελ Γκάρκο, Antonio Salines, Φράνκο Μπραντσιαρόλι, Λορεντάνα Κανάτα, Τίντο Μπρας[1], Μάσιμο Βάνι[1], Σιμόνα Μποριόνη[1], Ρομπέρτο ​​Μαλόνε[1] και Οσιντέρε Παβαρέλο[1]
ΜουσικήΈννιο Μορρικόνε
ΜοντάζΤίντο Μπρας
ΕνδυματολόγοςΑλεσάντρο Λάι
ΔιανομήEagle Pictures
Πρώτη προβολή2002
Διάρκεια128 λεπτά
ΠροέλευσηΙταλία
ΓλώσσαΙταλικά

Ο Μαύρος Άγγελος Αγγλικά: Black Angel) γνωστή επίσης και με τον τίτλο Senso '45. είναι μια ιταλική ερωτική δραματική ταινία του 2002 σε σκηνοθεσία του Τίντο Μπρας και πρωταγωνιστούν η Άννα Γκαλιένα και ο Γκάμπριελ Γκάρκο.

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από ένα μυθιστόρημα του Καμίλο Μπόιτο, που ήδη είχε προσαρμοστεί στο παρελθόν από τον Λουκίνο Βισκόντι στην ταινία του "Σένσο". Ο Μπρας θέτει την δικιά του ταινία στα τελευταία χρόνια του φασισμού.

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μάρτιος 1945 Ασόλο, Ιταλία. Η Λιβία Ματσόνι (Άννα Γκαλιένα), μια ελκυστική σύζυγος ενός ανώτερου αξιωματούχου του υπουργείου προπαγάνδας, μπαίνει στο αυτοκίνητο του δικηγόρου Ούγκο Οτζιάνο, θαυμαστή της Λιβία και πληροφοριοδότης του συζύγου της. Η Λιβία πρέπει να φτάσει στη Βενετία για να συνάντησει τον εραστή της, Χέλμουτ Σουλτς (Γκάμπριελ Γκάρκο), έναν υπολοχαγό της Βέρμαχτ, με τον οποίο έχει μια καυτή σχέση αγάπης.

Η πόλη στους τελευταίους μήνες του πολέμου, είναι γεμάτη με εμπόρους, αξιωματούχους και τυχοδιώκτες κάθε είδους. Ωστόσο, μια έκπληξη περιμένει την Λιβία κατά την άφιξή της στη Βενετία.

Διανομή Ρόλων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]