Μίλαν Μπόγιοβιτς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Μίλαν Μπόγιοβιτς
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση13  Απριλίου 1987[1]
Lučani
Χώρα πολιτογράφησηςΣερβία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΣερβικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποδοσφαιριστής

Ο Μίλαν Μπόγιοβιτς είναι ένας Σέρβος ποδοσφαιριστής, ο οποίος τελευταία αγωνίζεται ως Κεντρικός επιθετικός. Από το καλοκαίρι του 2016 αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Σερβίας για την Μλάντοστ Λουτσάνι.

Καρίερα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μπόγιοβιτς ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Παρτιζάν Βελιγραδίου (ποδόσφαιρο), οπού δεν τα κατάφερε στην πρώτη ομάδα. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Ραντνίτσκι Στόμπεξ , έπειτα στην Σρεμ και την Τελεόπτικ. Από το 2007 έως το 2012 ο Μπόγιοβιτς έπαιξε σε 138 παιχνίδια στην Σερβική SuperLiga, σημειώνοντας 36 γκολ, παίζοντας στις Κουκαρίτσκι, Γιαγκόντινα και Βοϊβοντίνα.

Στο μεταγραφικό παράθυρο του χειμώνα του 2013 ο Μπόγιοβιτς μετακόμισε στο Αγρίνιο της Ελλάδας για τον Παναιτωλικό. Το 2014 έπαιξε στην Ισραηλινή Πρέμιερ Λιγκ για την Μπνέι Σακχίν. Το 2015 ο Μίλαν Μπόγιοβιτς επέστρεψε στην Ελλάδα για την Αθλητική Ένωση Λάρισας, όμως από τον Ιούνιο, έως τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν μπορούσε να αγωνιστεί εξ'αιτίας την ληγμένης του κάρτας visa. Πλέον αγωνίζεται στην Μλάντοστ Λουτσάνι, όπου και μετράει 9 γκολ σε 15 εμφανίσεις.

Έχει συνολικά σκοράρει 99 τέρματα σε 328 συμμετοχές μέχρι σήμερα.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 (πολλαπλές γλώσσες) Transfermarkt. 47048. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.