Μάικλ Σκοτ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μάικλ Σκοτ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση3  Απριλίου 1981
Γουίμπλεντον
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένο Βασίλειο
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά[1][2]
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ
Κολλέγιο του Χριστού
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατηλεοπτικός παρουσιαστής
ιστορικός[3]
διδάσκων πανεπιστημίου[3]
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςSenior Fellow of the Higher Education Academy

Ο Μάικλ Σκοτ (Michael Scott ; 3 Απριλίου 1981) είναι καθηγητής κλασικής και αρχαίας ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ.

Είναι περισσότερο γνωστός στο ευρύ κοινό ως παρουσιαστής διαφόρων προγραμμάτων πάνω στην αρχαία ιστορία όπως τα Ancient Greece: The Greatest Show on Earth και Rome's Invisible City στο BBC 4 αλλά και το Italy's Invisible Cities στο BBC 1, το οποίο συμπαρουσίασε μαζί με τον Αλεξάντερ Άρμστρονγκ. Είναι ο συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων πάνω στην αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή κοινωνία, μεταξύ των οποίων τα From Democrats to Kings, Delphi: Centre of the Ancient World και Space and Society in the Greek and Roman Worlds.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σκοτ μεγάλωσε στο Γουίμπλεντον, όπου φοίτησε στο King's College. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Christ's College του Κέμπριτζ. Συνέχισε με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην κλασική φιλολογία στο Magdalene College του Κέμπριτζ. Ενώ ακόμα στο Κέμπριτζ, εργάστηκε ως ερευνητής αρχαίας ιστορίας στο Darwin College και ως λέκτορας στο Τμήμα κλασικής φιλολογίας στον ίδιο φορέα. Ο Σκοτ είναι σήμερα αναπληρωτής καθηγητής της κλασικής και αρχαίας ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Warwick. Το έργο του επικεντρώνεται στην αρχαία ιστορία και στην αρχαιολογία του ελληνικού και του ρωμαϊκού κόσμου.

Μετάδοση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2010, ο Σκοτ έγραψε και παρουσίασε το πρώτο του ντοκιμαντέρ στο BBC με θέμα τους Δελφούς και τίτλο "Delphi: The Bellybutton of the Ancient World" - ένα πρόγραμμα στο BBC Four το οποίο ερευνούσε "τα μυστικά του πιο δημοφιλούς θαύματος στον αρχαίο κόσμο". Από τότε έχει γράψει και έχει παρουσιάσει μια ευρεία γκάμα από ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, συμπεριλαμβανομένου του "Guilty Pleasures: Luxury in Ancient Greece" - ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο BBC Four τον Ιούνιο του 2011.

Τα τηλεοπτικά του προγράμματα πάνω στην αρχαία ιστορία έχουν προβληθεί από το National Geographic Channel ("Jesus: Rise To Power"), από το BBC One ("Rome's Invisible City"), το BBC Two ("Who Were The Greeks"), το BBC Four ("Ancient Greece: The Greatest Show on Earth") και το ITV ("Roman Britain From The Air", συμπαρουσίαση με την Christine Bleakley). Τα ραδιοφωνικά του προγράμματα περιλαμβάνουν την σειρά "Spin the Globe" στο BBC Radio 4, η οποία επιλέγει τις πιο δημοφιλείς ημερομηνίες στην ιστορία και εξετάζει τι γεγονότα συνέβαιναν σε όλο τον κόσμο, πέρα από το γεγονός που έκανε αυτή την ημερομηνία σημαντική.

Βιβλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Delphi: A History of the Center of the Ancient World, 2014, Princeton University Press. ISBN 9780691150819
  • Space and Society in the Greek and Roman worlds, Cambridge University Press, 2012. ISBN 9781139839990
  • Skinns, Layla, Michael Scott, and Tony Cox, eds. Risk. Cambridge, UK: Cambridge University Press, 2011. ISBN 9780521171977
  • Delphi and Olympia, Cambridge University Press, 2010. ISBN 9780521191265
  • From Democrats to Kings, Icon Press (UK), 2009. ISBN 9781848311312 - also: Prometheus (Holland) 2009; Ediciones B (Spain) 2010; Overlook (USA) 2010; Laterza (Italy) 2011; Record (Brazil) 2012.
  • Ancient Worlds: An Epic History of East and West, Hutchinson (publisher), 2016. ISBN 9780091958817

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Michael Scott στο Wikimedia Commons