Λιού Κανγκ (Mortal Kombat)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Λιού Κανγκ (Αγγλικά: Liu Kang) είναι ένας χαρακτήρας από το franchise του Mortal Kombat της Midway Games και της NetherRealm Studios. Απεικονιζόμενος ως ο σπουδαιότερος μαχητής και πρωταθλητής του Earthrealm, είναι ο πρωταγωνιστής της σειράς. Έκανε το ντεμπούτο του στο αρχικό παιχνίδι του 1992 ως ένας μοναχός Σαολίν με ξεχωριστές κινήσεις, οι οποίες είχαν σκοπό να είναι οι ευκολότερες που μπορούσαν να εκτελέσουν οι παίκτες. Από το ντεμπούτο του μέχρι σήμερα, ο Λιού Κανγκ έχει εμφανιστεί σε όλα τα κύρια παιχνίδια εκτός από το Mortal Kombat: Deadly Alliance (2002). Είναι επίσης και ένας από τους πρωταγωνιστές του spin-off δράσης-περιπέτειας Mortal Kombat: Shaolin Monks (2005).

Η ιστορία του χαρακτήρα στα δύο πρώτα παιχνίδια είναι να γίνεται ο νικητής στα τουρνουά Mortal Kombat σώζοντας το Earthrealm από κατάκτηση από τις αντίπαλες δυνάμεις του Outworld. Και στην αρχική και στην εναλλακτική χρονική αλληλουχία ο Λιού Κανγκ κάποια στιγμή πηγαίνει στη πλευρά των κακών με το να γίνετε ζόμπι στην αρχική σειρά των βιντεοπαιχνιδιών (1992 - 2006), και στην εναλλακτική (2011 - 2019) αναστένεται από τον Quan Chi και διοικεί το Netherrealm. Επιστρέφει στη πλευρά των καλών στο Mortal Kombat 11 (2019) όπου γίνεται στο τέλος ο Θεός της Φωτιάς.

Εμφανίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βιντεοπαιχνίδια Mortal Kombat[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε παιχνίδια της Midway Games[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

O Λιού Κανγκ εισάγεται στο αρχικό Mortal Kombat παιχνίδι ως ένας Κινέζος μοναχός Σαολίν κουνγκ φου. Παίρνει μέρος στο τουρνουά ώς εκπρόσωπος των μοναχών Σαολίν με σκοπό να νικήσει τον μοχθηρό μάγο Σανγκ Τσουνγκ, τον διοργανωτή του τουρνουά[1]. Τελικά νικά τον μέγα πρωταθλητή Goro και τον Σανγκ Τσουνγκ, με αποτέλεσμα να γίνεται ο νέος πρωταθλητής του Mortal Kombat και οι Σαολίν να ξαναπαίρνουν τον έλεγχο του τουρνουά[2].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Midway Games (1992). Mortal Kombat. Midway Games. Level/area: Liu Kang biography
  2. Midway Games (1993). Mortal Kombat II. Midway Games. Level/area: Attract mode screens. ("By seizing control of the Shaolin Tournament he tried to tip the scales of order towards chaos. Only seven warriors survived the battles and Shang Tsung's scheme would come to a violent end at the hands of Liu Kang.")