Λάκι Λουτσιάνο (ταινία)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Λάκι Λουτσιάνο
( Lucky Luciano)
ΣκηνοθεσίαΦραντσέσκο Ρόσι
ΠαραγωγήΦράνκο Κριστάλντι
ΣενάριοΦραντσέσκο Ρόσι, Lino Jannuzzi και Τονίνο Γκουέρα
ΠρωταγωνιστέςΤζιάν Μαρία Βολοντέ, Ροντ Στάιγκερ, Βίνσεντ Γκαρνίνια, Σιλβέριο Μπλάζι, Charles Cioffi, Magda Konopka, Ζακ Μονό, Έντμοντ Ο'Mπράιεν, Λάρυ Γκεΐτς, Jacques Monod, Karin Petersen, Frank Adonis[1], Vincenzo Falanga[1], Σταύρος Τορνές[1] και P. M. Pasinetti[1]
ΜουσικήΠιέρο Πικιόνι
ΦωτογραφίαΠασκουαλίνο Ντε Σάντις
ΜοντάζΡουτζέρο Μαστρογιάννι
Εταιρεία παραγωγήςVides Cinematografica
ΔιανομήTitanus
Πρώτη προβολή1973
Διάρκεια105 λεπτά
ΠροέλευσηΙταλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Γαλλία
ΓλώσσαΑγγλικά

Το Λάκι Λουτσιάνο (ιταλικά: Lucky Luciano‎‎), είναι Ιταλική βιογραφική δραματική ταινία του 1973, σε σκηνοθεσία Φραντσέσκο Ρόσι. Πρωταγωνιστούν οι Τζιάν Μαρία Βολοντέ και Βινσέντ Γκαρντένια.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1946 ο καταδικασμένος γκάνγκστερ και αρχηγός της αμερικανικής μαφίας, Λάκι Λουτσιάνο (Τζιάν Μαρία Βολοντέ) θα απελαθεί από την αμερικανική κυβερνηση και ο Λουτσιάνο θα επιστρέψει στην γενέτειρα του, την Ιταλία. Ως πρώτος σταθμός της παραμονής του εκεί θα είναι η Ναπόλι, όπου ο Λουτσιάνο θα αρχίσει να δραστηριοποίητε κυρίως στη παραγωγή και εμπορία ηρωίνης και στη συνέχεια στην εξαγωγή της προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συντόμα όμως οι Αμερικανοί θα αντιληφθούν ότι ο Λουτσιάνο κατά την επιστροφή του στην Ιταλία, αρχισε ξανά την εγκληματική του δράση και θα στείλουν τον Χάρι Ασλίγκερ (Εντμοντ Ό Μπράιεν), ο οποίος είναι επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ναρκωτικών.

Ο Ασλίγκερ θα έρθει σε επαφή με τις ιταλικές δικαστικές αρχές, και θα τους ενημερώσει για την δράση του Λουτσιάνο στη Ιταλία. Από τότε και έως τον αιφνίδιο θάνατο του το 1962, ο Λάκι Λουτσιάνο θα βρισκέται ύπο την στενή παρακολούθηση των Ιταλικών διωκτικών αρχών, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να βρούνε ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του για να τον παρεπέμψουν σε δίκη.

Διανομή ρόλων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]