Κόνραντ φον Γιούνγκινγκεν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Κόνραντ φον Γιούνγκινγκεν
Konrad von Jungingen.jpg
Γέννηση
Jungingen
Θάνατος
Μάλμπορκ
Υπηκοότητα Γερμανία
Αξίωμα Μέγας Μάγιστρος των Τευτόνων Ιπποτών ( - )

Ο Κόνραντ φον Γιούνγκινγκεν (Konrad von Jungingen, 135530 Μαρτίου 1407) ήταν ο 25ος Μεγάλος Μάγιστρος των Τευτόνων Ιπποτών, υπηρετώντας σε αυτό το αξίωμα από το 1393 ως το 1407. Γεννημένος στο Γιούνγκινγκεν της νοτιοδυτικής Γερμανίας, ο Κόνραντ ήταν μεγαλύτερος αδερφός του Ούλριχ φον Γιούνγκινγκεν, ο οποίος και τον διαδέχτηκε ως Μεγάλο Μάγιστρο των Τευτόνων Ιπποτών.

Ένα εκστρατευτικό σώμα υπό τον Κόνραντ κατέλαβε το νησί του Γκότλαντ το 1398, καταστρέφοντας τμήματα του Βίσμπυ, εκδιώκοντας από το Γκότλαντ και την Βαλτική Θάλασσα τους Αδελφούς των Εφοδίων. Το Μοναστικό Κράτος των Τευτόνων Ιπποτών στην Πρωσία βρισκόταν στο απόγειο της δύναμής του στη διάρκεια της ηγεσίας του Κόνραντ.

Ο Κόνραντ απεβίωσε το 1407 στο Κάστρο του Μάριενμπουργκ, όπου και θάφτηκε. Ο θάνατός του ήταν ολίγον παράδοξος ως προς την αιτία του. Συγκεκριμένα, ο προσωπικός ιατρός του του είχε συστήσει την συνουσία ως μέσο θεραπείας για πρόβλημα χολολιθίασης, από την οποία ο φον Γιούνγκινγκεν υπέφερε εκείνη την περίοδο. Ο ιδιαίτερα θρήσκος ιππότης αρνήθηκε να ακολουθήσει τη συμβουλή του ιατρού, απόφαση της οποίας υπέστη τις συνέπειες.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Friedrich Borchert: "Die Hochmeister des Deutschen Ordens in Preußen." In: Preußische Allgemeine Zeitung, 6 October 2001.
  1. Turnbull, Stephen, The Book of the Medieval Knight (1985), Crown Publishers, New York, New York, at p. 87.