Κωνσταντίνος Καραγιάννης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αυτό το λήμμα αφορά τον έλληνα πολιτικό, οικονομολόγο και επιχειρηματία. Για έλληνα σκηνοθέτη, δείτε: Κώστας Καραγιάννης.
Κωνσταντίνος Καραγιάννης
Αντιπεριφερειάρχης Επιιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Περίοδος
1 Σεπτεμβτίου 2019 – 31 Οκτωβρίου 2021
ΠροκάτοχοςΘέμης Χειμάρας
ΔιάδοχοςΕυάγγελος Κούκουζας
Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Περίοδος
1 Ιανουαρίου 2018 – 31 Ιανουαρίου 2019
ΠροκάτοχοςΚώστας Αποστολόπουλος
ΔιάδοχοςΚώστας Αποστολόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Περίοδος
1 Σεπτεμβτίου 2014 – 31 Δεκεμβρίου 2023
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση29 Μαρτίου 1974 (1974-03-29) (50 ετών), Μακρακώμη
ΥπηκοότηταΈλληνας
ΣύζυγοςΣοφία Χασάπη
Παιδιά4
ΚατοικίαΜακρακώμη
ΣπουδέςΠάντειο Πανεπιστήμιο
ΕπάγγελμαΠολιτικός, Οικονομολόγος, Επιχειρηματίας

Ο Κώστας Καραγιάννης (Μακρακώμη, 29 Μαρτίου 1974) είναι Έλληνας Πολιτικός, Οικονομολόγος και Επιχειρηματίας.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κωνσταντίνος Καραγιάννης γεννήθηκε στις 29 Μάρτιου 1974 στη Μακρακώμη Φθιώτιδας από τον Ανδρέα Καραγιάννη, Έμπορο και την Δέσποινα Ζάχου.

Το 1991 αφού τελείωσε το Γενικό Λύκειο Μακρακώμης εισήχθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, στο Τμήμα Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε στην συγγραφή εργασιών και σε πολλά συνέδρια και ημερίδες. Ασχολήθηκε ενεργά με τους φοιτητικούς συλλόγους και υπήρξε μέλος της ΟΝΝΕΔ και Πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του πανεπιστημίου.

Υπηρέτησε την θητεία του στον Στρατό Ξηράς ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός και κατέχει σήμερα τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού.

Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Καραγιάννης Α.Ε.. Το 2014 εκλέχτηκε[1] Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με το Συνδυασμό «Αλλάζουμε στην Καρδιά της Ελλάδας» με τον Κώστα Μπακογιάννη, και αποτέλεσε παράλληλα μέλος της οικονομικής επιτροπής[2] της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για είκοσι μήνες.

Διετέλεσε από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Αύγουστοτου 2019 Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής[3] της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το 2019 επανεκλέχτηκε[4] Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με το Συνδυασμό «Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας» με τον Φάνη Σπανό.

Για δύο έτη χρημάτισε[5] Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και πολιτικός προϊστάμενος του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Την περίοδο 2019-2023 ήταν αντιπρόεδρος στον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.. Επιπλέον από τον Μάρτιο του 2022 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 υπήρξε μέλος της οικονομικής επιτροπής[2] και της επιτροπής περιβάλλοντος[6] της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Από τον Απρίλιο του 2022 είναι μέλος του Δ.Σ. της «ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», έργο της οποίας είναι η ωρίμανση και εκτέλεση μελετών για έργα υποδομής, η ενίσχυση της διοικητικής και τεχνικής επάρκειας των Δήμων, μέσω της επιστημονικής, συμβουλευτικής και τεχνικής υποστήριξης, η διαχείριση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων και η υλοποίηση κοινωνικών και αναπτυξιακών μελετών.

Για σειρά ετών υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Υπήρξε πρόεδρος για περισσότερο από 10 έτη του ποδοσφαιρικού συλλόγου της ΕΝΩΣΗ 2010 που προήλθε τη συνένωση δύο ιστορικών ομάδων του τόπου του, της ΝΙΚΗΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ και του ΑΤΡΩΜΗΤΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ.

Είναι παντρεμένος με την Σοφία Χασάπη και έχει τέσσερα τέκνα: τον Ανδρέα, την Μαρία, την Ραφαηλία και την Στέλλα.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «ΣτερεαΕκλογες - Περιφερειακές 2014». sterea-ekloges.gr. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2024. 
  2. 2,0 2,1 «Οικονομική Επιτροπή - Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας». https://pste.gov.gr/ (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2024.  Εξωτερικός σύνδεσμος στο |website= (βοήθεια)
  3. «Αντιπεριφερειάρχες 2014-2019 - Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας». https://pste.gov.gr/ (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2024.  Εξωτερικός σύνδεσμος στο |website= (βοήθεια)
  4. vm (5 Ιουνίου 2019). «Το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας - Eviaportal.gr». Νέα της Χαλκίδας, Εύβοιας & Στερεάς Ελλάδας - Eviaportal.gr. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2024. 
  5. «Περιφερειακό Συμβούλιο_προ του 2020 - Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας». https://pste.gov.gr/ (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2024.  Εξωτερικός σύνδεσμος στο |website= (βοήθεια)
  6. «Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας - Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας». https://pste.gov.gr/ (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2024.  Εξωτερικός σύνδεσμος στο |website= (βοήθεια)