Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κουμπάν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κουμπάν
Кубанский государственный университет
Ίδρυση1920
Ακαδημαϊκό προσωπικό3000
Φοιτητές29.000
ΤοποθεσίαΚρασνοντάρ, Κρασνοντάρ, Ρωσία
Ιστότοποςkubsu.ru

Το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κουμπάν (ρωσ. Кубанский государственный университет) είναι ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας, στην ιστορική περιοχή Κουμπάν του Βόρειου Καυκάσου. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα πανεπιστήμια στη νότια Ρωσία.

Το πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1920 στο Κρασνοντάρ.

Το 1994, το πανεπιστήμιο κατατάχθηκε ως ένα από τα κορυφαία ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Ρωσία.

Το 2004 και το 2005, το πανεπιστήμιο κατατάχθηκε μεταξύ των 100 κορυφαίων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Ρωσία και του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο για την ευρωπαϊκή ποιότητα.

Το 2008, ο Μιχαήλ Αστάποφ, πρώην επικεφαλής του περιφερειακού τμήματος εκπαίδευσης του Κρασνοντάρ, διορίστηκε πρύτανης του πανεπιστημίου.

Το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κουμπάν εκπαιδεύει ξένους ειδικούς από το 1970. Οι ξένοι απόφοιτοί του προέρχονται από περισσότερες από 120 χώρες. Επί του παρόντος, το πανεπιστήμιο συνεχίζει να εκπαιδεύει φοιτητές από την Ασία, την Αμερική, την Αφρική και την Ευρώπη.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Обучение иностранных граждан | Кубанский государственный университет». web.archive.org. 15 Αυγούστου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Αυγούστου 2022. Ανακτήθηκε στις 3 Αυγούστου 2023. CS1 maint: Unfit url (link)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]