Κεν Ρόμπινσον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Κεν Ρόμπινσον
Sir Ken Robinson @ The Creative Company Conference.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση 4  Μαρτίου 1950
Λίβερπουλ
Κατοικία Λος Άντζελες
Υπηκοότητα Ηνωμένο Βασίλειο
Εκπαίδευση και γλώσσες
Σπουδές Πανεπιστήμιο του Λιντς
Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα ειδικός στην εκπαίδευση
ακαδημαϊκός
συγγραφέας
Εργοδότης Πανεπιστήμιο του Γουόρικ
Αξιώματα και βραβεύσεις
Βραβεύσεις μετάλλιο Βενιαμίν Φραγκλίνος (2008)
Ιστοσελίδα
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Κεν Ρόμπινσον (Sir Ken Robinson), που γεννήθηκε στο Λίβερπουλ στις 4 Μαρτίου 1950, είναι συγγραφέας και σύμβουλος σε θέματα εκπαίδευσης και καλλιτεχνικής παιδείας. Διετέλεσε διευθυντής του έργου Η Τέχνη στα σχολεία μεταξύ 1985 - 1989, καθηγητής Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Γουάργουϊκ (Warwick) και εχρίσθη ιππότης (παίρνοντας τον τίτλο του Sir) για τη συμβολή του στην εκπαίδευση.

Κατάγεται από εργατική οικογένεια, ενώ σήμερα κατοικεί στο Λος Άντζελες με τη γυναίκα του Μαρία-Τερέζα και τα δύο παιδιά του.

Έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός λόγο 3 ομιλιών που έχει δώσει σε συνέδρια του TED το 2006 [1], το 2010 [2] και το 2013 [3] τα οποία έχουν παρακολουθηθεί πάνω από 24 εκατομμύρια φορές στις ιστοσελίδες του TED.


Ιδέες για την εκπαίδευση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κεν Ρόμπινσον έχει προτείνει ότι για να συμμετάσχουν και να επιτύχουν, η εκπαίδευση πρέπει να αναπτυχθεί σε τρία μέτωπα. Πρώτον, ότι θα πρέπει να προωθεί τη πολυμορφία προσφέροντας ένα ευρύ πρόγραμμα σπουδών και να ενθαρρύνει την εξατομικευμένη μαθησιακή διαδικασία. Ότι θα πρέπει να προωθεί την περιέργεια μέσω της δημιουργικής διδασκαλίας, η οποία εξαρτάται από την υψηλής ποιότητας κατάρτιση των εκπαιδευτικών. Τέλος, ότι θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αφύπνιση της δημιουργικότητας μέσω εναλλακτικών διδακτικών διαδικασιών που έχουν λιγότερη έμφαση στην τυποποίηση των εξετάσεων, δίνοντας την ευθύνη για τον καθορισμό της πορείας της εκπαίδευσης σε επιμέρους σχολεία και εκπαιδευτικούς. Πιστεύει ότι ένα μεγάλο μέρος του σημερινού συστήματος εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύει τη συμμόρφωση, την υποταγή, και την τυποποίηση αντί για δημιουργικές προσεγγίσεις στη μάθηση.Ο Ρόμπινσον τονίζει ότι μπορεί να επιτύχει μόνο αν αναγνωρίσουμε ότι η εκπαίδευση είναι δύο οργανικά σύστηματα και όχι ένα μηχανικό. Η επιτυχής διοίκηση του τα το σχολείου είναι ένα θέμα της ενίσχυσης ενός βοηθητικού περιβάλλοντος και όχι θέμα "διαταγών και ελέγχου". [4]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. http://www.ted.com/talks/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html Διάλεξη του Κεν Ρόμπινσον «Τα σχολεία σκοτώνουν τη δημιουργικότητα» στο TED 2006 (στα αγγλικά, με δυνατότητα εμφάνισης ελληνικών υποτίτλων)
  2. http://www.ted.com/talks/sir_ken_robinson_bring_on_the_revolution.html Διάλεξη του Κεν Ρόμπινσον «Φέρτε την επανάσταση στην εκπαίδευση!» στο TED 2010 (στα αγγλικά, με δυνατότητα εμφάνισης ελληνικών υποτίτλων)
  3. http://www.ted.com/talks/ken_robinson_how_to_escape_education_s_death_valley.html Διάλεξη του Κεν Ρόμπινσον «Πώς να δραπετεύσουμε απ' την κοιλάδα του θανάτου της εκπαίδευσης» στο TED 2013
  4. "How to escape education's death valley", TED talk, April 2013


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]