Κατάλογος χωρών της Καραϊβικής ανά πληθυσμό

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτός ο κατάλογος πληθυσμού των χωρών της Καραϊβικής και των εξαρτημένων περιοχών ταξινομείται βάσει των κανονικοποιημένων δημογραφικών καταγραφών κατά τα μέσα του έτους. Οι εσωτερικές και νησιωτικές χώρες στην περιοχή της Καραϊβικής, ακόμη και αν δεν είναι τεχνικά στην ίδια την Καραϊβική Θάλασσα, περιλαμβάνονται. Ορισμένες λίστες περιλαμβάνουν τις Βερμούδες, που βρίσκονται περίπου 1.800 χιλιόμετρα βόρεια από οποιοδήποτε νησί της Καραϊβικής, τη Γουιάνα και το Μπελίζ.

Πίνακας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βαθμολογία Χώρα
(ή αυτόνομη περιοχή)
Εκτίμηση 1 Ιουλίου 2017[1] Ποσοστό επί του συνολικού πληθυσμού. Μέση σχετική αύξηση
(%)[2]
Μέση απόλυτη
χρονική
αύξηση
[3]
Προβαλλόμενη χρονική περίοδος για διπλασιασμό
(χρόνια)[4]
Επίσημα στοιχεία
(όπου υπάρχουν)
Ημερομηνία τελευταίων στοιχείων
Παραπομπή
1 Κούβα Κούβα 11.252.000 25.05 0.25 28.000 278 11.238.317 31 Δεκεμβρίου 2014 Επίσημη εκτίμηση
2 Αϊτή Αϊτή 10.981.229 24.45 0.98 97.000 71 9.980.243 2015 Επίσημη εκτίμηση
3 Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία 10.766.998 23.97 2.31 248.000 30 10.911.819 2015 Επίσημη εκτίμηση
- Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο (ΗΠΑ)[5] 3.508.000 7.81 -1.13 -40.000 - 3.548.397 1 Ιουλίου 2014 Επίσημη εκτίμηση
4 Τζαμάικα Τζαμάικα 2.729.000 6.08 0.26 7.000 270 2.723.246 31 Δεκεμβρίου 2014 Επίσημη εκτίμηση
5 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 1.357.000 3.02 0.52 7.000 134 1.349.667 2015 Επίσημη εκτίμηση
6 Γουιάνα Γουιάνα 747.000 1.66 0.00 0 - 747.884 15 Σεπτεμβρίου 2012 Προκαταρκτικό αποτέλεσμα της απογραφής του 2012
7 Σουρινάμ Σουρινάμ 556.368 1.24 0.87 4.000 35 541,638 2012 Επίσημη εκτίμηση
- Γουαδελούπη Γουαδελούπη (Γαλλία) 405.000 0.90 0.25 1.000 280 403.314 1 Ιανουαρίου 2012 Επίσημη εκτίμηση
- Μαρτινίκα Μαρτινίκα (Γαλλία) 383.000 0.85 -0.52 -2.000 - 388.364 1 Ιανουαρίου 2012 Επίσημη εκτίμηση
8 Μπαχάμες Μπαχάμες 379.000 0.84 1.34 5.000 52 369.670 2015 Επίσημη εκτίμηση
9 Μπελίζ Μπελίζ 347.369 0.77 2.10 12.000 21 324.528 12 Μαΐου 2010 Επίσημη εκτίμηση
10 Μπαρμπάντος Μπαρμπάντος 283.000 0.63 0.35 1.000 196 277.821 1 Μαΐου 2010 Αποτέλεσμα της απογραφής του 2010
11 Αγία Λουκία Αγία Λουκία 172.000 0.38 0.58 1.000 119 166.526 10 Μαΐου 2010 Προκαταρκτικά αποτελέσματα της απογραφής του 2010
- Κουρασάο Κουρασάο (Ολλανδία) 157.000 0.35 0.64 1.000 108 154.843 1 Ιανουαρίου 2014 Επίσημη εκτίμηση
- Αρούμπα Αρούμπα (Ολλανδία) 110.000 0.24 1.85 2.000 38 109.517 2015 Επίσημη εκτίμηση
12 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 110.000 0.24 0.00 0 - 109.434 2014 Επίσημη εκτίμηση
- Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΠΑ) 105.000 0.23 0.00 0 - 106.405 1 Απριλίου 2010 Αποτέλεσμα της απογραφής του 2010
13 Γρενάδα Γρενάδα 104.000 0.23 0.00 0 - 103.328 12 Μαΐου 2011 Προκαταρκτικά αποτελέσματα της απογραφής του 2011
14 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 89.000 0.20 1.14 1.000 61 85.567 27 Μαΐου 2011 Τελικά αποτελέσματα της απογραφής του 2011
15 Ντομίνικα Δομινίκα 71.000 0.16 0.00 0 - 71.293 14 Μαΐου 2011 Προκαταρκτικά αποτελέσματα της απογραφής του 2011
- Κέιμαν Νήσοι Κέιμαν Νήσοι (Ηνωμένο Βασίλειο) 59.000 0.13 3.51 2.000 20 58.238 31 Δεκεμβρίου 2014 Επίσημη εκτίμηση
16 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 46.000 0.10 0.00 0 - 46.204 15 Μαΐου 2011 Αποτελέσματα της απογραφής του 2011
- Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 39.000 0.09 2.63 1.000 27 37.224 1 Φεβρουαρίου 2014 Επίσημη εκτίμηση
- Τερκς και Κέικος Τερκς και Κέικος (Ηνωμένο Βασίλειο) 37.000 0.08 5.71 2.000 12 31.618 25 Ιανουαρίου 2012 Προκαταρκτικά αποτελέσματα της απογραφής του 2012
- Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 36.000 0.08 0.00 0 - 35.742 1 Ιανουαρίου 2012 Επίσημη εκτίμηση
- Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (Ηνωμένο Βασίλειο) 31.000 0.07 3.33 1.000 21 28.054 12 Ιουλίου 2010 Αποτέλεσματα της απογραφής του 2010
- BES νησιά BES νησιά (Ολλανδία) 26.000 0.06 4.00 1.000 18 24.593 1 Ιανουαρίου 2015 Επίσημη εκτίμηση
- Ανγκουίλλα Ανγκουίλα (Ηνωμένο Βασίλειο) 14.000 0.03 0.00 0 - 13.037 11 Μαΐου 2011 Τελικά αποτελέσματα της απογραφής του 2011
- Άγιος Βαρθολομαίος Άγιος Βαρθολομαίος (Γαλλία) 10.000 0.02 0.00 0 - 9.131 1 Ιανουαρίου 2012 Επίσημη εκτίμηση
- Μοντσερράτ Μοντσερράτ (Ηνωμένο Βασίλειο) 5.000 0.01 0.00 0 - 4.922 12 Μαΐου 2011 Αποτελέσματα της απογραφής του 2011
Σύνολο 44.915.964 100.00 0.86 364.000 81

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Υπολογίζονται, όταν υπάρχουν, από τις τελευταίες εθνικές απογραφές ή τις πιο πρόσφατες επίσημες εκτιμήσεις (πολλές από τις οποίες αναφέρονται στην αντίστοιχη στήλη τους), χρησιμοποιώντας τον εκθετικό τύπο που εμφανίζεται στον κατάλογο χωρών ανά παρελθοντικό και μελλοντικό πληθυσμιακό. Αυτό γίνεται για την ομαλοποίηση των διαφορετικών πληθυσμών σε μια μοναδική ημερομηνία, έτσι ώστε να είναι πραγματικά συγκρίσιμοι.
  2. Αντιστοιχεί με τον ακόλουθο τύπο: πρόβλεψη2015/πρόβλεψη2014x100-100.
  3. Αντιστοιχεί με τον υπολογισμό: πρόβλεψη2015*ετήσια αύξηση/100.
  4. Αντιστοιχεί με τον τύπο: LN(2)/LN(αύξηση/100+1), που παράγει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα ως LOG10(2)/LOG10(αύξηση/100+1).
  5. Κοινοπολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών από τις 26 Ιουλίου 1952.