Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάλογος χαρακτήρων του W.I.T.C.H.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ακολουθεί ο κατάλογος χαρακτήρων της ιταλικής σειράς κόμικ και της μεταφοράς της στην τηλεόραση, W.I.T.C.H..

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρωταγωνίστριες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Will Vandom[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η αρχηγός τους και η φρουρός που ελέγχει την ενέργεια και την πεμπτουσία (το πέμπτο κατά στοιχείο της φύσης). Είναι παιδί χωρισμένων γονιών και μένει μαζί με την μητέρα της. Είναι η αρχηγός της ομάδας και η κάτοχος της Καρδιάς του Κάνταχαρ. Ιδιαίτερα ντροπαλή, αλλά δυναμική καταφέρνει να κρατάει την ομάδα ενωμένη αν και δεν είναι λίγες οι φορές που βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω της θέσης της και της Καρδιάς.

Irma Lair[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Φρουρός η οποία ελέγχει το νερό. Η Irma μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί "η ψυχή της παρέας". Πάντα πρόσχαρη και γελαστή,καταφέρνει με το ιδιόρρυθμο χιούμορ της να κερδίζει τους πάντες. Λατρεύει να χαλαρώνει με τις ώρες στη μπανιέρα της, προκαλώντας την οργή των υπόλοιπων μελών της οικογένειας της. Επίσης λατρεύει να σπάει τα νεύρα της Cornelia με πειράγματα εις βάρος της. Όπως και Will, η Irma βαριέται αφόρητα το σχολείο και σχεδόν πάντα βρίσκεται στο στόχαστρο των τρομερών καθηγητών της.

Taranee Cook[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η φρουρός που ελέγχει τη φωτιά. Πάντα συνετή και υπεύθυνη, η Tarane είναι υπέρμαχος της λογικής. Ωστόσο, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις η Tarane παίρνει ρίσκα και μεταμορφώνεται σε μια δυναμική κοπέλα, έτοιμη να αντιμετωπίσει και τις πιο απίθανες και δυσάρεστες καταστάσεις. Της αρέσει η τάξη και η ησυχία, και φυσικά τα μαθηματικά. Είναι πρότυπο μαθήτριας, σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες φίλες της.

Cornelia Hale[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η φρουρός που ελέγχει τη γη. Η Cornelia θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η όμορφη της παρέας. Η αλήθεια είναι ότι η Cornelia διαθέτη μια ψυχρή ομορφιά. Ξανθιά, με γαλανά μάτια, καταφέρνει να τραβάει πάνω της όλη την προσοχή. Η πρώτη εντύπωση που δίνει δεν είναι και η καλύτερη. Φαίνεται σνομπ, με αλαζονική συμπεριφορά και υπερβολικά γκρινιάρα και ορθολογίστρια. Όμως αν κάποιος την γνωρίσει καλύτερα θα δει ότι είναι μια κοπέλα πιστή, που κρατάει πάντα της υποσχέσεις της και φυλάει καλά κρυμμένα τα μυστικά που της εμπιστεύονται οι άλλοι. Απλά της παίρνει λίγο χρόνο να εμπιστευθεί κάποιον άγνωστο και να νιώσει άνετα μαζί του. Έχει περάσει αρκετά από τις δυνάμεις του κακού και παραλίγο να τρελαθεί όταν ο αγαπημένος της (Caleb) μεταμορφώθηκε σε φυτό από τον Πρίγκιπα Φόβο (Prince Phobos).

Ηay Lin[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η φρουρός που ελέγχει τον αέρα και η γιαγιά της, η Yan-Lin ήταν η πρώην φρουρός του Κάντραχαρ. Είναι η καλλιτεχνική φύση της πεντάδας. Έχει έμφυτο ταλέντο σε καθετί καλλιτεχνικό και ιδιαίτερα στην ζωγραφική, που είναι το αγαπημένο της μάθημα. Ανεξάρτητη, γλυκιά, ονειροπόλα και κοινωνική, κερδίζει τις καρδιές όλων αμέσως. Λατρεύει τους μύθους και τις δυνάμεις επίσης. Η γιαγιά της ήταν πριν από εκείνη η φρουρός του Αέρα και επίσης είναι εκείνη που αποκάλυψε στα κορίτσια τις δυνάμεις τους.

Προηγούμενες φρουροί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πριν από τις W.I.T.C.H. υπήρχαν άλλες φρουροί, οι C.H.Y.K.N., που φρόντιζαν για την ισορροπία των δυνάμεων της Φύσης. Είναι οι ακόλουθες:

Cassidy[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώην Κάτοχος της δύναμης του Νερού. Η Κάτοχος της Καρδιάς του Καντραχάρ. Είχε κοκκινόμαυρα-πορτοκαλί μαλλιά, μπλε μάτια και φακίδες. Έλαβε την Καρδιά του Καντραχάρ αφού η Nerissa τρελάθηκε από τη δύναμή της. Αργότερα σκοτώθηκε από τη Nerisssa μετά την άρνησή της να της δώσει την Καρδιά του Καντραχάρ. Ήρθε πίσω στη ζωή λόγω της Nerissa που ήθελε δύναμη για να γίνει δυνατότερη και να πάρει τις καρδιές του Καντραχάρ, Ζαμπάλα, και του Μεσημβρινού.

Halinor[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Κάτοχος της δύναμης της Φωτιάς, που αργότερα εντάχθηκε στο Συμβούλιο του Καντραχάρ. Ήταν ξανθιά και είχε γαλάζια μάτια. Για τον ίδιο λόγο όπως της Cassidy, έγινε νεότερη για την Nerissa επειδή ήθελε δύναμη.

Yan Lin[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Κάτοχος της δύναμης του Αέρα και η γιαγιά της Hay Lin. Αφού το Πέπλο μεγάλωσε, χωρίζοντας τη Γη μακριά από τον Μεσημβρινό, η Yan Lin κράτησε την Καρδιά του Καντραχάρ στη Γη έως ότου έρθει η ώρα να περάσει στην επόμενη γενιά. Αφού έγινε αυτό ενήργησε ως σύμβουλος στις νέες Φρουρούς, και υπηρέτησε ως ανεπίσημη σύμβουλος στο Συμβούλιο του Καντραχάρ. Για τον ίδιο λόγο με της Halinor, έγινε νεότερη.

Kadma[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Κάτοχος της δύναμης της Γης, η οποία κατοικούσε στη Zamballa (είναι η βασίλισσα της Zamballa). Αποφάσισε να ζήσει στη Γη μετά το επεισόδιο "Το Ζ είναι για το Ζενίθ" για να ζήσει μια πιο ταπεινή ζωή. Έγινε νεότερη, για τον ίδιο λόγο που έγιναν η Halinor και η Yan.

Νerissa[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώην Κάτοχος της Καρδίας του Καντραχάρ. Η Nerissa είναι η πρώην Φρουρός της Πεμπτουσίας. Η Nerissa ήταν η πρώτη που κράτησε την Καρδιά του Καντραχάρ, επιτρέποντας στις C.H.Y.K.N. να μεταμορφώνονται. Η Καρδιά δόθηκε στην πρώην Φρουρό του Νερού, Cassidy, μιας και η δύναμη της Καρδιάς άρχισε να διαφθείρει τη Nerissa. Η Nerissa βασανίστηκε από την απώλεια της δύναμής της. Ικέτευσε και παρακάλεσε για να την πάρει πίσω, και στην συνέχεια απαίτησε από την Cassidy να της την δώσει. Αφού η Cassidy αρνήθηκε, η Nerissa την έσπρωξε από τον γκρεμό και άφησε την Cassidy στην κατακόρυφη πτώση της στον θάνατο. Η Καρδιά δόθηκε στην Yan-Lin, τη Φρουρό του Αέρα.

Η Nerissa θολωμένη από την εξουσία και την υπέρτατη δύναμη που της πρόσφερε η Καρδιά του Καντραχάρ άρχισε να φθείρεται πνευματικά αλλά και σωματικά, καθώς δεν ήταν ικανή να αντέξει τόση δύναμη. Έτσι, ο Μεγάλος Προφήτης και το Συμβούλιο αποφάσισαν να δώσουν την Καρδιά στην Cassidy που φαινόταν ικανότερη από την Nerissa. Αλλά η Nerissa άρχισε να παθαίνει εμμονή με την ιδέα ότι έχασε την καρδιά μέσα από τα χέρια της, γι´αυτό και παρακάλεσε πολλές φορές τον Μεγάλο Προφήτη να της την δώσει πίσω. Ώσπου μια μέρα δεν άντεξε και σκότωσε την Cassidy (μετά την άρνησή της να της δώσει την Καρδιά) μπροστά στον Μεγάλο Προφήτη και τις Συντρόφους της. Τιμωρήθηκε με αιώνια φυλάκιση στην κορυφή του Βουνού Τάνος (Mount Thanos) αλλά αργότερα κατάφερε να ελευθερωθεί και να προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στις W.I.T.C.H. Μετά τον θάνατο της Cassidy και την εξορία της Nerissa, η Καρδιά του Καντραχάρ δόθηκε στην Yan-Lin, αλλά η Πεντάδα χωρίστηκε. Όλες, εκτός της Yan-Lin, κατηγόρησαν τον Μεγάλο Προφήτη για τα τραγικά συμβάντα που έλαβαν χώρα εκείνη την μέρα.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]