Κατάλογος πόλεων των Βαλτικών κρατών ανά πληθυσμό

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος των πόλεων των Βαλτικών κρατών ανά πληθυσμό. Ο πληθυσμός μετράται εντός των ορίων των πόλεων σε εθνικό επίπεδο, ανεξάρτητα, από κάθε στατιστικό γραφείο, τα οποία είναι τα εξής: Latvijas Statistika (Λετονία),[1] Eesti Statistika (Εσθονία),[2] και Lietuvos Statistika (Λιθουανία).[3] Από τις 30 μεγαλύτερες πόλεις στις Βαλτικές χώρες, οι 15 είναι Λιθουανικές, οι 10 Λετονικές και 5 είναι Εσθονικές.

Αρ. Εθνόσημο Πόλη Πληθυσμός Έτος
1. Greater Coat of Arms of Riga - for display.svg Flag of Latvia.svg Ρίγα 632.614 2019
2. Grand Coat of arms of Vilnius.svg Flag of Lithuania.svg Βίλνιους 557.237 2019
3. Tallinn wapen.svg Flag of Estonia.svg Τάλιν 434.562 2019
4. Coat of arms of Kaunas.svg Flag of Lithuania.svg Κάουνας 287.009 2019
5. Coat of arms of Klaipeda (Lithuania).svg Flag of Lithuania.svg Κλαϊπέντα 148.506 2019
6. Coat of arms of Šiauliai Grand (Lithuania).svg Flag of Lithuania.svg Σιαουλιάι 100.739 2019
7. Tartu coat of arms.svg Flag of Estonia.svg Τάρτου 96.974 2019
8. Coat of Arms of Panevezys.svg Flag of Lithuania.svg Πανεβεζίς 86.480 2019
9. Coat of arms of Daugavpils.svg Flag of Latvia.svg Ντάουγκαβπιλς 82.604 2019
10. Coat of Arms of Liepāja.svg Flag of Latvia.svg Λιεπάγια 68.945 2019
11. Escut Jelgava.png Flag of Latvia.svg Γιέλγκαβα 55.972 2019
12. Narva vapp.svg Flag of Estonia.svg Νάρβα 55.249 2019
13. Et-Parnu coa.svg Flag of Estonia.svg Πάρνου 50.643 2019
14. Coat of arms of Alytus (Lithuania).svg Flag of Lithuania.svg Αλίτους 50.035 2019
15. Coat of Arms of Jūrmala.svg Flag of Latvia.svg Γιούρμαλα 49.325 2019
16. Coat of arms of Mazeikiai (Lithuania).svg Flag of Lithuania.svg Μαζέικιαϊ 35.586 2019
17. Marijampole COA.svg Flag of Lithuania.svg Μαριγιαμπολέ 35.093 2019
18. LVA Ventspils COA.svg Flag of Latvia.svg Βέντσπιλς 34.377 2019
19. Coat of arms of Kohtla-Jarve.svg Flag of Estonia.svg Κόχτλα-Γιάρβε 33.743 2019
20. Coat of Arms of Rēzekne.svg Flag of Latvia.svg Ρέζεκνε 27.820 2019
21. Coat of arms of Jonava (Lithuania).svg Flag of Lithuania.svg Γιονάβα 26.539 2019
22. Coat of arms of Utena (Lithuania).svg Flag of Lithuania.svg Ουτενά 25.393 2019
23. Coat of Arms of Ogre.svg Flag of Latvia.svg Όγκρε 23.232 2019
24. COA LV Valmiera.svg Flag of Latvia.svg Βάλμιερα 23.125 2019
25. Coat of arms of Taurage (Lithuania).svg Flag of Lithuania.svg Ταουραγκέ 23.006 2019
26. Coat of arms of Kedainiai (Lithuania).svg Flag of Lithuania.svg Κενταινιάι 22.847 2019
27. Telsiai COA.gif Flag of Lithuania.svg Τελσιάι 22.357 2019
28. Coat of Arms of Jēkabpils.svg Flag of Latvia.svg Γιέκαμππιλς 22.076 2019
29. Ukmerge COA.gif Flag of Lithuania.svg Ουκμεργκέ 20.239 2019
30. Visaginas COA.svg Flag of Lithuania.svg Βισαγκίνας 18.102 2019

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]