Κατάλογος πόλεων της Ανγκόλας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Χάρτης της Ανγκόλας

Με μεγάλη διαφορά η μεγαλύτερη πόλη στην Ανγκόλα είναι η Λουάντα με πληθυσμό 6.760.439 (απογραφή 2014). Η πόλη συγκεντρώνει περίπου το 30% του πληθυσμού της χώρας.

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τις 50 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού της 15ης Δεκεμβρίου 1970, υπολογισμός της 1ης Ιανουαρίου 2005, τα αποτελέσματα της απογραφής του 2014 και η επαρχία στην οποία ανήκει η πόλη. Τα στοιχεία του πληθυσμού στην απογραφή του 2014 αναφέρονται σε ολόκληρη την περιοχή της πόλης (δήμος), συμπεριλαμβανομένων των προαστίων.

Πόλεις της Ανγκόλας
Κατάταξη Πόλη Κάτοικοι Επαρχία
Απογραφή 1970 Υπολογισμός 2005 Απογραφή 2014
1. Λουάντα 475.328 2.776.125 6.760.439 Λουάντα
2. Λουμπάνγκο 31.674 102.541 731.575 Ουίλα
3. Χουάμπο 61.885 226.177 665.574 Χουάμπο
4. Καμπίντα 21.124 66.020 598.210 Καμπίντα
5. Μπενγκέλα 40.996 151.235 513.441 Μπενγκέλα
6. Ουίγκε 11.972 60.008 493.529 Ουίγκε
7. Μαλάνζε 31.599 87.047 486.870 Μαλάνζε
8. Κουίτο 18.941 113.624 424.169 Μπιέ
9. Σαουρίμο 12.901 40.498 423.548 Λούντα Σουλ
10. Λουένα 2.539 21.115 350.803 Μοξίκο
11. Λομπίτο 59.528 207.957 324.050 Μπενγκέλα
12. Μενόνγκουε 3.023 19.141 306.622 Κουάντο Κουμπάνγκο
13. Κουμπάλ μ.δ. μ.δ. 287.931 Μπενγκέλα
14. Μπαϊλούντο μ.δ. μ.δ. 282.150 Χουάμπο
15. Μοσάμεντες 12.076 80.150 282.056 Ναμπίμπε
16. Σούμπε 7.911 33.278 267.693 Κουάνζα Σουλ
17. Καάλα 8.894 21.205 259.483 Χουάμπο
18. Ματάλα μ.δ. μ.δ. 243.938 Ουίλα
19. Γκαμπέλα 6.930 29.151 234.894 Κουάνζα Σουλ
20. Αντούλο μ.δ. μ.δ. 234.791 Μπιέ
21. Γκάντα μ.δ. μ.δ. 224.668 Μπενγκέλα
22. Ουάκο-Κούνγκο μ.δ. 10.970 218.505 Κουάνζα Σουλ
23. Σόγιο μ.δ. 67.553 218.193 Ζαΐρε
24. Κασίτο μ.δ. 28.229 217.929 Μπένγκο
25. Τσιτάτο μ.δ. μ.δ. 195.665 Λούντα Νόρτε
26. Τσίμπια μ.δ. μ.δ. 181.431 Ουίλα
27. Σέλες μ.δ. μ.δ. 174.981 Κουάνζα Σουλ
28. Εμπάνζα Κόνγκο 4.002 24.220 173.850 Ζαΐρε
29. Κουάνγκο μ.δ. μ.δ. 173.362 Λούντα Νόρτε
30. Καλουκέμπε μ.δ. 30.305 169.420 Ουίλα
31. Κατουμπέλα μ.δ. 16.980 167.625 Μπενγκέλα
32. Νταλατάντο 7.342 21.236 165.839 Κουάνζα Νόρτε
33. Κακόντα μ.δ. 10.551 159.908 Ουίλα
34. Έμπο μ.δ. μ.δ. 158.051 Κουάνζα Σουλ
35. Μποκόιο μ.δ. μ.δ. 154.446 Μπενγκέλα
36. Κιπούνγκο μ.δ. μ.δ. 146.914 Ουίλα
37. Λουκάπα 45.649 125.751 146.719 Λούντα Νόρτε
38. Καμακούπα μ.δ. μ.δ. 141.760 Μπιέ
39. Κασόνγκουε μ.δ. μ.δ. 140.587 Κουάνζα Σουλ
40. Κιμπάλα μ.δ. μ.δ. 135.898 Κουάνζα Σουλ
41. Νεγκάγκε μ.δ. μ.δ. 135.489 Ουίγκε
42. Κιμπέλε μ.δ. μ.δ. 129.396 Ουίγκε
43. Κακούλα μ.δ. μ.δ. 128.411 Ουίλα
44. Τσικόμπα μ.δ. μ.δ. 127.273 Ουίλα
45. Λοντιμπάλε μ.δ. μ.δ. 124.448 Χουάμπο
46. Μαγκέλα ντο Ζόμπο μ.δ. μ.δ. 122.320 Ουίγκε
47. Πόρτο Αμποΐμ μ.δ. μ.δ. 119.742 Κουάνζα Σουλ
48. Καταμπόλα μ.δ. μ.δ. 118.285 Μπιέ
49. Τσινγκουάρ μ.δ. μ.δ. 117.470 Μπιέ
50. Καμπούλο μ.δ. μ.δ. 112.875 Λούντα Νόρτε

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]