Κατάλογος επεισοδίων του Άβαταρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το Αβατάρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου είναι αμερικανική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων 61 επεισοδίων η οποία έχει βραβευτεί με βραβείο Έμμυ. Τη σειρά αυτή, έχουν γράψει, οι Μάικλ Τάντε ΝτιΜάρτινο και Μπράιν Κονιέτζκο. Η πρεμιέρα του πρώτου επεισοδίου της σειράς έγινε στις 21 Φεβρουαρίου 2005[1] ενώ η σειρά τελείωσε στις 19 Ιουλίου 2008 με ένα δίωρο φιλμ.[2] Το franchise του Αβατάρ αναφέρεται σε κάθε κύκλο επεισοδίων ως "Βιβλίο", στο οποίο κάθε επεισόδιο αναφέρεται ως "Κεφάλαιο". Κάθε "Βιβλίο" παίρνει το όνομά του από ένα από τα στοιχεία που ο πρωταγωνιστής πρέπει να καταφέρει να δαμάσει: Νερό, Γη και Φωτιά. [1] Οι δύο πρώτοι κύκλοι της σειράς αποτελούντο από 20 επεισόδια ο καθένας, ενώ η τρίτη σειρά αποτελείτο από 21. Εκτός από τις τρεις σεζόν, υπήρξαν δύο ανακεφαλαιωτικά επεισόδια καθώς και τρία "μικρού μήκους". Το πρώτο επεισόδιο από αυτά συνόψισε τα πρώτα 18 επεισόδια, ενώ το δεύτερο ολόκληρο τον δεύτερο κύκλο. Η σειρά ολόκληρη κυκλοφόρησε σε DVD στην Περιοχή 1, αλλά μόνο ένα μέρος της σειράς έχει κυκλοφορήσει για την Περιοχή 2.

Στον κόσμο του Αβατάρ, υπάρχουν άνθρωποι που είναι σε θέση να κάμψουν ή να «δαμάσουν», τα τέσσερα στοιχεία: Νερό, Γη, Φωτιά και Αέρας. Μαζί με τα τέσσερα στοιχεία, υπάρχουν και τέσσερις φυλές που αντιστοιχούν σε κάθε στοιχείο. Δεν μπορούν όλοι να κάμψουν ένα στοιχείο, και εκείνοι που μπορούν, μπορούν μόνο ένα. Ωστόσο, ο Αβατάρ είναι σε θέση να χειριστεί όλα τα τέσσερα αυτά στοιχεία, καθώς και να επικοινωνεί με τα πνεύματα. Ο Αβατάρ επίσης γεννιέται σε έναν λαό, και μετά τον θάνατό του, μετενσαρκώνεται σε έναν άλλο κατά το πρότυπο Νερό, Γη, Φωτιά, Αέρα. Η σειρά λαμβάνει χώρα 100 χρόνια μετά από τότε που η Φυλή της Φωτιάς κήρυξε πόλεμο εναντίον όλων των άλλων λαών και αφότου έχουν σκοτώσει όλους τους μαχητές αέρα στην αναζήτηση της εξεύρεσης του Αβατάρ που έχει μετενσαρκωθεί σε μαχητή του αέρα, τον Αανγκ. Ο Άανγκ, παγιδευμένος σε ένα παγόβουνο για 100 χρόνια δεν γνωρίζει τίποτα για τον πόλεμο. Η σειρά αρχίζει με τον Άανγκ να ελευθερώνεται συμπτωματικώς από τον πάγο εξ'αιτίας μίας κοπέλας με το όνομα Ταμάρα (Στα αγγλικά Κατάρα , αλλαγή αυτού για ευνόητους λόγους) που ήταν μαχήτρια του νερού. Στη συνέχεια, παρακολουθούμε κατά κύριο λόγο τις περιπέτειες του Αανγκ και τους συντρόφους του, Σόκκα, Κατάρα, και αργότερα Τοφ, καθώς προσπαθεί να δαμάσει τα τέσσερα στοιχεία και να νικήσει τον άρχοντα της φωτιάς Οζάϊ που ηγείται το Έθνος της Φωτιάς. Υπάρχει επίσης μια ισχυρή δευτερεύουσα εστίαση στο πρόσωπο του Ζούκο, ο εξορισμένος και άκληρος διάδοχος του θρόνου του Έθνου της Φωτιάς. Ο Ζούκο κάηκε από τον ίδιο του τον πατέρα, τον Άρχοντα της Φωτιάς , σε μια μάχη Άγκνι Κάϊ (Agni Kai, μια αναμέτρηση που προέρχεται και υπάρχει μόνο στο Έθνος της Φωτιάς ως μέσο σωματικής διαμάχης). Ο Ζούκο στη συνέχεια προσπαθεί να αιχμαλωτίσει τον Άανγκ, προκειμένου να ανακτήσει την ευγένεια και τη τιμή του, αλλά στο τέλος παίρνει το μέρος του και τον βοηθά να νικήσει τον πατέρα του.

Επισκόπηση Σειράς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύκλος Βιβλίο Κεφάλαια Αρχικά προβλήθηκε Κυκλοφορία DVD
Πρεμιέρα Κύκλου Φινάλε Κύκλου Περιοχή 1 Περιοχή 2 Περιοχή 4
1 Νερό 20 21 Φεβρουαρίου 2005 (2005-02-21) 2 Δεκεμβρίου 2005 (2005-12-02) 19 Σεπτεμβρίου 2006 (2006-09-19) 26 Ιανουαρίου 2009 (2009-01-26) 4 Ιουνίου 2009 (2009-06-04)[3]
2 Γη 20 17 Μαρτίου 2006 (2006-03-17) 1 Δεκεμβρίου 2006 (2006-12-01) 11 Σεπτεμβρίου 2007 (2007-09-11) 20 Ιουλίου 2009 (2009-07-20)[4] 9 Σεπτεμβρίου 2010 (2010-09-09)[5]
3 Φωτιά 21 21 Σεπτεμβρίου 2007 (2007-09-21) 19 Ιουλίου 2008 (2008-07-19) 16 Σεπτεμβρίου 2008 (2008-09-16) 1 Φεβρουαρίου 2010 (2010-02-01) 2 Δεκεμβρίου 2010 (2010-12-02)[6]

Έκτος από τους τρεις κύκλους της σειράς και την αμετάδοτη πλοκή[7], υπήρξαν πέντε special επεισόδια από την πρεμιέρα του το 2005. Αυτά περιλαμβάνουν τρία φιλμ κινουμένων σχεδίων «μικρού μήκους» και δύο επεισόδια ανακεφαλαίωσης. Τα μικρού μήκους έγιναν με έναν "υπερπαραμορφωμένο" τρόπο.School Time Shipping,η πρώτη μικρού μήκους, παρουσιάζει τους χαρακτήρες από την σειρά να προετοιμάζονται για το σχολικό χορό.[8] Στο Bending Battle, η Κατάρα, η Τοφ, ο Ανγκ, ο Ζούκο, ο Άιρο και ο Σόκκα διαφωνούν για το ποιο στοιχείο είναι το καλύτερο.[9] Στο Swamp Skiin' Throwdown, ο Σόκκα διδάσκεται να κάνει "σκι σε βάλτο" από την Φυλή Foggy Swamp, μια ξεχασμένη επέκταση της φυλής του νερού.[10] Το πρώτο επεισόδιο ανακεφαλαίωσης επικεντρώθηκε στα επεισόδια ένα εως δεκαεπτά του πρώτου κύκλου, ενώ το δεύτερο επικεντρώθηκε σε ολόκληρο το δεύτερο κύκλο.[11][12]

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βιβλίο 1: Νερό (2005)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρ. στη
σειρά
Αρ. στον
κύκλο
Τίτλος Σκηνοθετήθηκε από Γράφτηκε από Αρχική ημερομηνία προβολής Κώδικας Παραγωγής[1]
11 "Το αγόρι μέσα στο παγόβουνο" Dave FiloniMichael Dante DiMartino & Bryan Konietzko21 Φεβρουαρίου 2005 (2005-02-21)101
22 "Η επιστροφή του Άβαταρ" Dave FiloniMichael Dante DiMartino & Bryan Konietzko21 Φεβρουαρίου 2005 (2005-02-21)102
33 "Ο νότιος ναός του αέρα" Lauren MacMullanMichael Dante DiMartino25 Φεβρουαρίου 2005 (2005-02-25)103
44 "Οι πολεμίστριες του Κυόσι" Giancarlo VolpeNick Malis4 Μαρτίου 2005 (2005-03-04)104
55 "Ο βασιλιάς του Ομάσου" Anthony LioiJohn O'Bryan18 Μαρτίου 2005 (2005-03-18)105
66 "Αιχμάλωτοι" Dave FiloniMatthew Hubbard25 Μαρτίου 2005 (2005-03-25)106
77 "Χειμερινό ηλιοστάσιο, μέρος 1ο: ο κόσμος των πνευμάτων" Lauren MacMullanAaron Ehasz8 Απριλίου 2005 (2005-04-08)107
88 "Χειμερινό ηλιοστάσιο, μέρος 2ο: Άβαταρ Ρόκου" Giancarlo VolpeMichael Dante DiMartino15 Απριλίου 2005 (2005-04-15)108
99 "Ο πάπυρος του νεροδαμάσματος" Anthony LioiJohn O'Bryan29 Απριλίου 2005 (2005-04-29)109
1010 "Τζετ" Dave FiloniJames Eagan6 Μαΐου 2005 (2005-05-06)110
1111 "Το μεγάλο φαράγγι" Giancarlo VolpeJohn O'Bryan20 Μαΐου 2005 (2005-05-20)111
1212 "Η καταιγίδα" Lauren MacMullanAaron Ehasz3 Ιουνίου 2005 (2005-06-03)112
1313 "Το μπλε πνεύμα" Dave FiloniMichael Dante DiMartino & Bryan Konietzko17 Ιουνίου 2005 (2005-06-17)113
1414 "Η μάντισσα" Dave FiloniAaron Ehasz & John O'Bryan23 Σεπτεμβρίου 2005 (2005-09-23)114
1515 "Ο Μπάτο της φυλής του νερού" Giancarlo VolpeIan Wilcox7 Οκτωβρίου 2005 (2005-10-07)115
1616 "Ο λιποτάκτης" Lauren MacMullanTim Hedrick21 Οκτωβρίου 2005 (2005-10-21)116
1717 "Ο βόρειος ναός του αέρα" Dave FiloniElizabeth Welch Ehasz4 Νοεμβρίου 2005 (2005-11-04)117
1818 "Ο δάσκαλος του νεροδαμάσματος" Giancarlo VolpeMichael Dante DiMartino18 Νοεμβρίου 2005 (2005-11-18)118
1919 "Η πολιορκία του βορρά, μέρος 1ο" Dave FiloniAaron Ehasz2 Δεκεμβρίου 2005 (2005-12-02)119
2020 "Η πολιορκία του βορρά, μέρος 2ο" Dave FiloniAaron Ehasz2 Δεκεμβρίου 2005 (2005-12-02)120

Βιβλίο 2: Γη (2006)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρ. στη
σειρά
Αρ. στον
κύκλο
Τίτλος Σκηνοθετήθηκε από Γράφτηκε από Αρχική ημερομηνία προβολής Κώδικας Παραγωγής[2]
211 "Η κατάσταση του Άβαταρ" Giancarlo VolpeAaron Ehasz, Elizabeth Welch Ehasz, Tim Hedrick & John O'Bryan17 Μαρτίου 2006 (2006-03-17)201
222 "Το σπήλαιο των δύο ερωτευμένων" Lauren MacMullanJoshua Hamilton24 Μαρτίου 2006 (2006-03-24)202
233 "Η επιστροφή στο Ομάσου" Ethan SpauldingElizabeth Welch Ehasz7 Απριλίου 2006 (2006-04-07)203
244 "Ο βάλτος" Giancarlo VolpeTim Hedrick14 Απριλίου 2006 (2006-04-14)204
255 "Η ημέρα του Άβαταρ" Lauren MacMullanJohn O'Bryan28 Απριλίου 2006 (2006-04-28)205
266 "Η τυφλή ληστής" Ethan SpauldingMichael Dante DiMartino5 Μαΐου 2006 (2006-05-05)206
277 "Ο Ζούκο μόνος" Lauren MacMullanElizabeth Welch Ehasz12 Μαΐου 2006 (2006-05-12)207
288 "Η καταδίωξη" Giancarlo VolpeJoshua Hamilton26 Μαΐου 2006 (2006-05-26)208
299 "Σκληρή δουλειά" Ethan SpauldingAaron Ehasz2 Ιουνίου 2006 (2006-06-02)209
3010 "Η βιβλιοθήκη" Giancarlo VolpeJohn O'Bryan14 Ιουλίου 2006 (2006-07-14)210
3111 "Η έρημος" Lauren MacMullanTim Hedrick14 Ιουλίου 2006 (2006-07-14)211
3212 "Το πέρασμα του ερπετού" Ethan SpauldingMichael Dante DiMartino & Joshua Hamilton15 Σεπτεμβρίου 2006 (2006-09-15)212
3313 "Το τρυπάνι" Giancarlo VolpeMichael Dante DiMartino & Bryan Konietzko15 Σεπτεμβρίου 2006 (2006-09-15)213
3414 "Η πόλη των τειχών και των μυστικών" Lauren MacMullanTim Hedrick22 Σεπτεμβρίου 2006 (2006-09-22)214
3515 "Οι ιστορίες της Μπα-Σινγκ-Σε" Ethan SpauldingJoann Estoesta, Lisa Wahlander, Andrew Huebner,
Gary Scheppke, Lauren MacMullan, Katie Mattila, Justin Ridge & Giancarlo Volpe
29 Σεπτεμβρίου 2006 (2006-09-29)215
3616 "Οι χαμένες ημέρες του Άππα" Giancarlo VolpeElizabeth Welch Ehasz13 Οκτωβρίου 2006 (2006-10-13)216
3717 "Λίμνη Λάογκαϊ" Lauren MacMullanTim Hedrick3 Νοεμβρίου 2006 (2006-11-03)217
3818 "Ο βασιλιάς της γης" Ethan SpauldingJohn O'Bryan17 Νοεμβρίου 2006 (2006-11-17)218
3919 "Ο γκουρού" Giancarlo VolpeMichael Dante DiMartino & Bryan Konietzko1 Δεκεμβρίου 2006 (2006-12-01)219
4020 "Το σταυροδρόμι της μοίρας" Michael Dante DiMartinoAaron Ehasz1 Δεκεμβρίου 2006 (2006-12-01)220

Βιβλίο 3: Φωτιά (2007-2008)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρ. στη
σειρά
Αρ. στον
κύκλο
Τίτλος Σκηνοθετηθήκε από Γράφτηκε από Αρχική ημερομηνία προβολής Κώδικας Παραγωγής[3]
411 "Η αφύπνιση" Giancarlo VolpeAaron Ehasz21 Σεπτεμβρίου 2007 (2007-09-21)301
422 "Η περιμετωπίδα" Joaquim dos SantosJohn O'Bryan28 Σεπτεμβρίου 2007 (2007-09-28)302
433 "Η βαμμένη κυρία" Ethan SpauldingJoshua Hamilton5 Οκτωβρίου 2007 (2007-10-05)303
444 "Ο δάσκαλος του Σόκκα" Giancarlo VolpeTim Hedrick12 Οκτωβρίου 2007 (2007-10-12)304
455 "Η παραλία" Joaquim dos SantosKatie Mattila19 Οκτωβρίου 2007 (2007-10-19)305
466 "Ο Άβαταρ και ο άρχοντας της φωτιάς" Ethan SpauldingElizabeth Welch Ehasz26 Οκτωβρίου 2007 (2007-10-26)306
477 "Η δραπέτης" Giancarlo VolpeJoshua Hamilton2 Νοεμβρίου 2007 (2007-11-02)307
488 "Η μαριονετίστρια" Joaquim Dos SantosTim Hedrick9 Νοεμβρίου 2007 (2007-11-09)308
499 "Εφιάλτες και ονειροπολήσεις" Ethan SpauldingJohn O'Bryan16 Νοεμβρίου 2007 (2007-11-16)309
5010 "Η ημέρα του μαύρου ηλιου, μέρος 1ο: η εισβολή" Giancarlo VolpeMichael Dante DiMartino30 Νοεμβρίου 2007 (2007-11-30)310
5111 "Η ημέρα του μαύρου ήλιου, μέρος 2ο: η έκλειψη" Joaquim dos SantosAaron Ehasz30 Νοεμβρίου 2007 (2007-11-30)311
5212 "Ο δυτικός ναός του αέρα" Ethan SpauldingElizabeth Welch Ehasz & Tim Hedrick14 Ιουλίου 2008 (2008-07-14)312
5313 "Οι δάσκαλοι του φωτοδαμάσματος" Giancarlo VolpeJohn O'Bryan15 Ιουλίου 2008 (2008-07-15)313
5414 "Ο καυτός βράχος, μέρος 1ο" Joaquim Dos SantosMay Chan16 Ιουλίου 2008 (2008-07-16)314
5515 "Ο καυτός βράχος, μέρος 2ο" Ethan SpauldingJoshua Hamilton16 Ιουλίου 2008 (2008-07-16)315
5616 "Οι νότιοι επιδρομείς" Joaquim Dos SantosElizabeth Welch Ehasz17 Ιουλίου 2008 (2008-07-17)316
5717 "Οι ηθοποιοί του νησιού της θράκας" Giancarlo VolpeTim Hedrick, Josh Hamilton & John O'Bryan18 Ιουλίου 2008 (2008-07-18)317
5818 "Ο Κομήτης του Σόζιν, Μέρος 1: Βασιλιάς Φοίνιξ" Ethan SpauldingMichael Dante DiMartino19 Ιουλίου 2008 (2008-07-19)318
5919 "Ο Κομήτης του Σόζιν, Μέρος 2: Οι παλιοί δάσκαλοι" Giancarlo VolpeAaron Ehasz19 Ιουλίου 2008 (2008-07-19)319
6020 "Ο Κομήτης του Σόζιν, Μέσα στην κόλαση" Joaquim dos SantosMichael Dante DiMartino & Bryan Konietzko19 Ιουλίου 2008 (2008-07-19)320
6121 "Ο Κομήτης του Σόζιν, Μέρος 4: Άβαταρ Άανγκ" Joaquim dos SantosMichael Dante DiMartino & Bryan Konietzko19 Ιουλίου 2008 (2008-07-19)321

Κυκλοφορία DVD[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρώτο Avatar: The Last Airbender DVD set έγινε διαθέσιμο στις 31 Ιανουαρίου 2006. Η πρώτη σεζόν είχε πέντε σετ DVD, που το καθένα περιέχει τέσσερα επεισόδια. Για τους  κύκλους δύο και τρία, τέσσερα DVD set κυκλοφόρησαν, με πέντε επεισόδια για το καθένα. Η μόνη εξαίρεση του προτύπου έκδοσης ήταν το τελευταίο DVD set του τρίτου κύκλου, η οποία περιείχε ένα έκτο επεισόδιο. Στο τέλος του κάθε κύκλου, ένα box set κυκλοφορούσε, περιείχε όλα τα επεισόδια από τον κύκλο. Κάθε box set περιείχε ένα πρόσθετο δίσκο των μπόνους που δεν ήταν διαθέσιμος σε ατομική έκδοση, όπως κάθε επεισόδιο της σειράς.

Περιοχή 1[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τόμος Βιβλίο 1: Νερό Βιβλίο 2: Γη Βιβλίο 3: Φωτιά
Κυκλοφόρησε Δίσκοι Επεισόδια Κυκλοφόρησε Δίσκοι Επεισόδια Κυκλοφόρησε Δίσκοι Επεισόδια
1 24 Ιανουαρίου 2006 (2006-01-24) 1 4 23 Ιανουαρίου 2007 (2007-01-23) 1 5 30 Οκτωβρίου 2007 (2007-10-30) 1 5
2 28 Μαρτίου 2006 (2006-03-28) 1 4 10 Απριλίου 2007 (2007-04-10) 1 5 22 Ιανουαρίου 2008 (2008-01-22) 1 5
3 30 Μαΐου 2006 (2006-05-30) 1 4 22 Μαΐου 2007 (2007-05-22) 1 5 6 Μαΐου 2008 (2008-05-06) 1 5
4 21 Φεβρουαρίου 2005 (2005-02-21) 1 4 21 Φεβρουαρίου 2005 (2005-02-21) 1 5 21 Φεβρουαρίου 2005 (2005-02-21) 1 6
5 19 Σεπτεμβρίου 2006 (2006-09-19) 1 4 Δεν υπάρχει τόμος πέντε DVD για αυτόν τη κύκλο. Δεν υπάρχει τόμος πέντε DVD για αυτόν τον κύκλο.
Box set 12 Σεπτεμβρίου 2006 (2006-09-12) 6 20 11 Σεπτεμβρίου 2007 (2007-09-11) 5 20 16 Σεπτεμβρίου 2008 (2008-09-16) 5 21
Συλλεκτική Έκδοση 22 Ιουνίου 2010 (2010-06-22) 7 20 Δεν υπάρχουν πληροφορίες. Δεν υπάρχουν πληροφορίες.

Περιοχή 2[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όλα τα DVDs του πρώτου κύκλου είχαν κωδικοποιηθεί με τη χρήση του NTSC. Δεδομένου ότι αυτό δεν είναι συμβατό στις περισσότερες χώρες εκτός της Βόρειας Αμερικής, η Nickelodeon κυκλοφόρησε ξεχωριστά DVDs σε περιοχές όπου το βίντεο θα πρέπει να κωδικοποιούνται χρησιμοποιώντας PAL αντ 'αυτού. Οι εν λόγω εκδόσεις ξεκίνησαν στις 19η Φεβρουαρίου του 2007? Κάθε DVD κυκλοφόρησε μήνες μετά την αρχική μετάδοση. Όπως και με τα αρχικά DVDs, κάθε σύνολο περιείχε πέντε επεισόδια σε ένα δίσκο, με την εξαίρεση του "The Complete Book One Collection Box Set", το οποίο περιείχε το σύνολο των είκοσι επεισοδίων στον κύκλο σε πέντε δίσκους. Στην Ολλανδία, όλα τα επεισόδια βγήκαν σε ένα κουτί.

Η πλήρης συλλογή διαθέτοντας όλα τα 3 βιβλία που κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 6 Αυγούστου του 2012.

Τόμος Βιβλίο 1: Νερό Βιβλίο 2: Γη Βιβλίο 3: Φωτιά
Κυκλοφόρησε Δίσκοι Επεισόδια Κυκλοφόρησε Δίσκοι Επεισόδια Κυκλοφόρησε Δίσκοι Επεισόδια
1 19 Φεβρουαρίου 2007 (2007-02-19) 1 4 Δεν έχει κυκλοφορήσει 1 5 Δεν έχει κυκλοφορήσει 1 5
2 4 Ιουνίου 2007 (2007-06-04) 1 4 Δεν έχει κυκλοφορήσει 1 5 Δεν έχει κυκλοφορήσει 1 5
3 3 Σεπτεμβρίου 2007 (2007-09-03) 1 4 Δεν έχει κυκλοφορήσει 1 5 Δεν έχει κυκλοφορήσει 1 5
4 18 Φεβρουαρίου 2008 (2008-02-18) 1 4 Δεν έχει κυκλοφορήσει 1 5 Δεν έχει κυκλοφορήσει 1 6
5 26 Μαΐου 2008 (2008-05-26) 1 4 Δεν υπάρχει τόμος πέντε DVD για αυτόν τη κύκλο. Δεν υπάρχει τόμος πέντε DVD για αυτόν τον κύκλο.
Box set 26 Ιανουαρίου 2009 (2009-01-26) 6 20 20 Ιουλίου 2009 (2009-07-20) 4 20 1 Φεβρουαρίου 2010 (2010-02-01) 4 21
Complete 3 Season Box set 6 Αυγούστου 2012 (2012-08-06) 7 20


Περιοχή 4[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι ακόλουθες ημερομηνίες κυκλοφορίας είναι οι ημερομηνίες κυκλοφορίας της Αυστραλίας, και μπορεί ή δεν μπορεί να εκπροσωπούν τις ημερομηνίες κυκλοφορίας για όλη την περιοχή 4.

Τόμος Βιβλίο 1: Νερό Βιβλίο 2: Γη Βιβλίο 3: Φωτιά
Κυκλοφόρησε Δίσκοι Επεισόδια Κυκλοφόρησε Δίσκοι Επεισόδια Κυκλοφόρησε Δίσκοι Επεισόδια
1 15 Μαρτίου 2007 (2007-03-15) 1 4 4 Ιουνίου 2009 (2009-06-04) 1 5 3 Ιουνίου 2010 (2010-06-03) 1 5
2 5 Ιουλίου 2007 (2007-07-05) 1 4 4 Αυγούστου 2009 (2009-08-04) 1 5 23 Σεπτεμβρίου 2010 (2010-09-23) 1 5
3 13 Μαρτίου 2008 (2008-03-13) 1 4 29 Οκτωβρίου 2009 (2009-10-29) 1 5 7 Οκτωβρίου 2010 (2010-10-07) 1 5
4 19 Ιουνίου 2008 (2008-06-19) 1 4 31 Μαρτίου 2010 (2010-03-31) 1 5 4 Νοεμβρίου 2010 (2010-11-04) 1 6
5 5 Μαρτίου 2009 (2009-03-05) 1 4 Δεν υπάρχει τόμος πέντε DVD για αυτόν τη κύκλο. Δεν υπάρχει τόμος πέντε DVD για αυτόν τον κύκλο.
Box set 4 Ιουνίου 2009 (2009-06-04) 6 20 9 Σεπτεμβρίου 2010 (2010-09-09) 4 20 2 Δεκεμβρίου 2010 (2010-12-02) 4 21

Yποσημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1, 2, 3.^ Η μορφή του κώδικα παραγωγής λήφθηκε από τον σχολιασμό του "Ο Κομήτης του Σόζιν: Βασιλιάς Φένιξ"

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 «The Boy in the Iceberg». Avatar: The Last Airbender. IGN. 21 Φεβρουαρίου 2005. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουλίου 2008. 
  2. «Sozin's Comet». Avatar: The Last Airbender. TV Guide. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουλίου 2008. 
  3. Jbhifionline.com.au
  4. Amazon.co.uk
  5. Ezydvd.com.au
  6. «Ezydvd.com.au». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Ιανουαρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 26 Ιουλίου 2013. 
  7. «Unaired Pilot». Avatar Wiki. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Ιουνίου 2013. Ανακτήθηκε στις 1 Ιουνίου 2013. 
  8. [Αβατάρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου «School Time Shipping»]. Αβατάρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου. 2007-10-05. Nickelodeon. Αβατάρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου. 
  9. «Bending Battle». Αβατάρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου. 2007-08-18. Nickelodeon. 
  10. «Swamp Skiin' Throwdown». Αβατάρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου. 2007-08-18. Nickelodeon. 
  11. «Avatar: The Legend so Far». Αβατάρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου. 2005-11-18. Nickelodeon. 
  12. «Avatar: Jump On». Αβατάρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου. 2007-09-15. Nickelodeon. 
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of Avatar: The Last Airbender episodes της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).