Κατάλογος αστεροειδών/1301-1400

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
...προηγούμενος < Κατάλογος αστεροειδών/1301-1400 > επόμενος...
Ονομασία Λατινική ονομασία Προσωρινή ονομασία Ημερομηνία ανακάλυψης Σημείο ανακάλυψης Ανακαλύψας(-ασα) JPL
1301 Υβόννη Yvonne 1934 EA 7 Μαρτίου 1934 Αλγιέρι Λουί Μπουαγιέ data
1302 Βέρρα Werra 1924 SV 28 Σεπτεμβρίου 1924 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1303 Λουτέρα Luthera 1928 FP 16 Μαρτίου 1928 Μπέργκεντορφ (Αμβούργο) Άρνολντ Σβάσμαν data
1304 Αρόζα Arosa 1928 KC 21 Μαΐου 1928 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1305 Πόνγκολα Pongola 1928 OC 19 Ιουλίου 1928 Γιοχάνεσμπουργκ Χάρρυ Έντγουιν Γουντ data
1306 Σκυθία Scythia 1930 OB 22 Ιουλίου 1930 Σιμέις (Κριμαία) Γκριγκόρι Νεουγμίν data
1307 Κιμμερία Cimmeria 1930 UF 17 Οκτωβρίου 1930 Σιμέις (Κριμαία) Γκριγκόρι Νεουγμίν data
1308 Χαλλερία Halleria 1931 EB 12 Μαρτίου 1931 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1309 Υπερβορεία Hyperborea 1931 TO 11 Οκτωβρίου 1931 Σιμέις (Κριμαία) Γκριγκόρι Νεουγμίν data
1310 Φιλλιγκέρα Villigera 1932 DB 28 Φεβρουαρίου 1932 Μπέργκεντορφ (Αμβούργο) Άρνολντ Σβάσμαν data
1311 Κνοπφία Knopfia 1933 FF1 24 Μαρτίου 1933 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1312 Βάσσαρ Vassar 1933 OT 27 Ιουλίου 1933 Γουίλιαμς Μπέι Τζωρτζ Βαν Μπίσμπρεκ data
1313 Βέρνα Berna 1933 QG 24 Αυγούστου 1933 Υκλ Συλβαίν Αρέντ data
1314 Πάουλα Paula 1933 SC 16 Σεπτεμβρίου 1933 Υκλ Συλβαίν Αρέντ data
1315 Μπρονισλάβα Bronislawa 1933 SF1 16 Σεπτεμβρίου 1933 Υκλ Συλβαίν Αρέντ data
1316 Καζάν Kasan 1933 WC 17 Νοεμβρίου 1933 Σιμέις (Κριμαία) Γκριγκόρι Νεουγμίν data
1317 Σιλβρέττα Silvretta 1935 RC 1 Σεπτεμβρίου 1935 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1318 Νερίνα Nerina 1934 FG 24 Μαρτίου 1934 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1319 Ντίζα Disa 1934 FO 19 Μαρτίου 1934 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1320 Ίμπαλα Impala 1934 JG 13 Μαΐου 1934 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1321 Ματζούμπα Majuba 1934 JH 7 Μαΐου 1934 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1322 Κοπέρνικος Coppernicus 1934 LA 15 Ιουνίου 1934 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1323 Τουγκέλα Tugela 1934 LD 19 Μαΐου 1934 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1324 Κνύσνα Knysna 1934 LL 15 Ιουνίου 1934 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1325 Ινάντα Inanda 1934 NR 14 Ιουλίου 1934 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1326 Λοζάκα Losaka 1934 NS 14 Ιουλίου 1934 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1327 Ναμάκουα Namaqua 1934 RT 7 Σεπτεμβρίου 1934 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1328 Ντεβότα Devota 1925 UA 21 Οκτωβρίου 1925 Αλγιέρι Μπενζαμίν Zεχοφσκί data
1329 Ελιάνα Eliane 1933 FL 23 Μαρτίου 1933 Υκλ Εζέν Ντελπόρτ data
1330 Σπυριδωνία Spiridonia 1925 DB 17 Φεβρουαρίου 1925 Σιμέις (Κριμαία) Βλαντιμίρ Αλμπίτσκι data
1331 Σολβέιγκ Solvejg 1933 QS 25 Αυγούστου 1933 Σιμέις (Κριμαία) Γκριγκόρι Νεουγμίν data
1332 Μαρκονία Marconia 1934 AA 9 Ιανουαρίου 1934 Πίνο Τορινέζε Λουίτζι Βόλτα data
1333 Σεβενόλα Cevenola 1934 DA 20 Φεβρουαρίου 1934 Αλγιέρι Οντέτ Μπανσιλόν data
1334 Λουντμάρκα Lundmarka 1934 OB 16 Ιουλίου 1934 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1335 Ντεμουλένα Demoulina 1934 RE 7 Σεπτεμβρίου 1934 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1336 Ζηλανδία Zeelandia 1934 RW 9 Σεπτεμβρίου 1934 Γιοχάνεσμπουργκ Χέντρικ βαν Γκεντ data
1337 Γεράρδα Gerarda 1934 RA1 9 Σεπτεμβρίου 1934 Γιοχάνεσμπουργκ Χέντρικ βαν Γκεντ data
1338 Ντυπόντα Duponta 1934 XA 4 Δεκεμβρίου 1934 Αλγιέρι Λουί Μπουαγιέ data
1339 Ντεζανώα Désagneauxa 1934 XB 4 Δεκεμβρίου 1934 Αλγιέρι Λουί Μπουαγιέ data
1340 Υβέτ Yvette 1934 YA 27 Δεκεμβρίου 1934 Αλγιέρι Λουί Μπουαγιέ data
1341 Εντμέ Edmée 1935 BA 27 Ιανουαρίου 1935 Υκλ Εζέν Ντελπόρτ data
1342 Μπραμπαντία Brabantia 1935 CV 13 Φεβρουαρίου 1935 Γιοχάνεσμπουργκ Χέντρικ βαν Γκεντ data
1343 Νικόλ Nicole 1935 FC 29 Μαρτίου 1935 Αλγιέρι Λουί Μπουαγιέ data
1344 Κωμπέτα Caubeta 1935 GA 1 Απριλίου 1935 Αλγιέρι Λουί Μπουαγιέ data
1345 Ποτόμακ Potomac 1908 CG 4 Φεβρουαρίου 1908 Τάουντον Τζόελ Χάστινγκς Μέτκαλφ data
1346 Γκότα Gotha 1929 CY 5 Φεβρουαρίου 1929 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1347 Πατρίς Patria 1931 VW 6 Νοεμβρίου 1931 Σιμέις (Κριμαία) Γκριγκόρι Νεουγμίν data
1348 Μισέλ Michel 1933 FD 23 Μαρτίου 1933 Υκλ Συλβαίν Αρέντ data
1349 Μπετσουάνα Bechuana 1934 LJ 13 Ιουνίου 1934 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1350 Ροσελία Rosselia 1934 TA 3 Οκτωβρίου 1934 Υκλ Εζέν Ντελπόρτ data
1351 Ουζμπεκιστανία Uzbekistania 1934 TF 5 Οκτωβρίου 1934 Σιμέις (Κριμαία) Γκριγκόρι Νεουγμίν data
1352 Βάβελ Wawel 1935 CE 3 Φεβρουαρίου 1935 Υκλ Συλβαίν Αρέντ data
1353 Μάαρτγιε Maartje 1935 CU 13 Φεβρουαρίου 1935 Γιοχάνεσμπουργκ Χέντρικ βαν Γκεντ data
1354 Μπότα Botha 1935 GK 3 Απριλίου 1935 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1355 Μαγκέμπα Magoeba 1935 HE 30 Απριλίου 1935 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1356 Νυάνζα Nyanza 1935 JH 3 Μαΐου 1935 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1357 Χάμα Khama 1935 ND 2 Ιουλίου 1935 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1358 Γκάικα Gaika 1935 OB 21 Ιουλίου 1935 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1359 Πριέσκα Prieska 1935 OC 22 Ιουλίου 1935 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1360 Τάρκα Tarka 1935 OD 22 Ιουλίου 1935 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1361 Λεουσνερία Leuschneria 1935 QA 30 Αυγούστου 1935 Υκλ Εζέν Ντελπόρτ data
1362 Γκρίκβα Griqua 1935 QG1 31 Ιουλίου 1935 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1363 Ερβέρτα Herberta 1935 RA 30 Αυγούστου 1935 Υκλ Εζέν Ντελπόρτ data
1364 Σαφάρα Safara 1935 VB 18 Νοεμβρίου 1935 Αλγιέρι Λουί Μπουαγιέ data
1365 Χενυέυ Henyey 1928 RK 9 Σεπτεμβρίου 1928 Χαϊδελβέργη Μαξ Βολφ data
1366 Πίκολο Piccolo 1932 WA 29 Νοεμβρίου 1932 Υκλ Εζέν Ντελπόρτ data
1367 Νονγκόμα Nongoma 1934 NA 3 Ιουλίου 1934 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1368 Νουμιδία Numidia 1935 HD 30 Απριλίου 1935 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1369 Οστανίνα Ostanina 1935 QB 27 Αυγούστου 1935 Σιμέις (Κριμαία) Πελαγία Σαζν data
1370 Χέλλα Hella 1935 QG 31 Αυγούστου 1935 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1371 Ρέζι Resi 1935 QJ 31 Αυγούστου 1935 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1372 Χαρεμάρι Haremari 1935 QK 31 Αυγούστου 1935 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1373 Τσιντσινάτι Cincinnati 1935 QN 30 Αυγούστου 1935 Όρος Γουίλσον Έντγουιν Χαμπλ data
1374 Ιζόρα Isora 1935 UA 21 Οκτωβρίου 1935 Υκλ Εζέν Ντελπόρτ data
1375 Αλφρέδα Alfreda 1935 UB 22 Οκτωβρίου 1935 Υκλ Εζέν Ντελπόρτ data
1376 Μισέλ Michelle 1935 UH 29 Οκτωβρίου 1935 Αλγιέρι Γκυ Ράις data
1377 Ρομπερμπόα Roberbauxa 1936 CD 14 Φεβρουαρίου 1936 Αλγιέρι Λουί Μπουαγιέ data
1378 Λεόνς Leonce 1936 DB 21 Φεβρουαρίου 1936 Υκλ Φερνάν Ριγκώ data
1379 Λομονόσοβα Lomonosowa 1936 FC 19 Μαρτίου 1936 Σιμέις (Κριμαία) Γκριγκόρι Νεουγμίν data
1380 Βολόντια Volodia 1936 FM 16 Μαρτίου 1936 Αλγιέρι Λουί Μπουαγιέ data
1381 Δουναβία Danubia 1930 QJ 20 Αυγούστου 1930 Σιμέις (Κριμαία) Εβγκένι Φιοντόροβιτς Σκβορτσόφ data
1382 Γκέρτι Gerti 1925 BB 21 Ιανουαρίου 1925 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1383 Λιμβουργία Limburgia 1934 RV 9 Σεπτεμβρίου 1934 Γιοχάνεσμπουργκ Χέντρικ βαν Γκεντ data
1384 Κνιέρτιε Kniertje 1934 RX 9 Σεπτεμβρίου 1934 Γιοχάνεσμπουργκ Χέντρικ βαν Γκεντ data
1385 Γκελρία Gelria 1935 MJ 24 Μαΐου 1935 Γιοχάνεσμπουργκ Χέντρικ βαν Γκεντ data
1386 Στορερία Storeria 1935 PA 28 Ιουλίου 1935 Σιμέις (Κριμαία) Γκριγκόρι Νεουγμίν data
1387 Κάμα Kama 1935 QD 27 Αυγούστου 1935 Σιμέις (Κριμαία) Πελαγία Σαζν data
1388 Αφροδίτη Aphrodite 1935 SS 24 Σεπτεμβρίου 1935 Υκλ Εζέν Ντελπόρτ data
1389 Όνι Onnie 1935 SS1 28 Σεπτεμβρίου 1935 Γιοχάνεσμπουργκ Χέντρικ βαν Γκεντ data
1390 Αμπαστουμάνι Abastumani 1935 TA 3 Οκτωβρίου 1935 Σιμέις (Κριμαία) Πελαγία Σαζν data
1391 Καρελία Carelia 1936 DA 16 Φεβρουαρίου 1936 Τούρκου Ούργιο Βάισαλα data
1392 Πιέρ Pierre 1936 FO 16 Μαρτίου 1936 Αλγιέρι Λουί Μπουαγιέ data
1393 Σοφάλα Sofala 1936 KD 25 Μαΐου 1936 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1394 Αλγκόα Algoa 1936 LK 12 Ιουνίου 1936 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1395 Αριμπέντα Aribeda 1936 OB 16 Ιουλίου 1936 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1396 Ουτενίκβα Outeniqua 1936 PF 9 Αυγούστου 1936 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1397 Ουμτάτα Umtata 1936 PG 9 Αυγούστου 1936 Γιοχάνεσμπουργκ Σύριλ Τζάκσον data
1398 Ντονέρα Donnera 1936 QL 26 Αυγούστου 1936 Τούρκου Ούργιο Βάισαλα data
1399 Τενερίφα Teneriffa 1936 QY 23 Αυγούστου 1936 Χαϊδελβέργη Καρλ Ράινμουτ data
1400 Τιρέλα Tirela 1936 WA 17 Νοεμβρίου 1936 Αλγιέρι Λουί Μπουαγιέ data
...προηγούμενος < Κατάλογος αστεροειδών/1301-1400 > επόμενος...


Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of minor planets/1301-1400 της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).