Κατάλογος έργων του Kunstmuseum της Βασιλείας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων του Kunstmuseum (Μουσείου τέχνης) της Βασιλείας.

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Konrad Witz 002.jpg Κόνραντ Βιτς Heilsspiegelaltar : Η Εσθήρ προ του Αχασβήρου 1434-35
Konrad Witz - Saint Christopher - WGA25848.jpg Κόνραντ Βιτς Άγιος Χριστόφορος 1435
Hans Memling - St Jerome - WGA14945.jpg Χανς Μέμλινγκ Άγιος Ιερώνυμος
Hans Memling - Portrait of Jacques of Savoy - WGA14999.jpg Χανς Μέμλινγκ Ιάκωβος της Σαβοΐας
Gerard David - Mary and Child with two Angels Making Music - WGA06006.jpg Γκέραρντ Ντάβιντ Παρθένος και Βρέφος με δύο αγγέλους μουσικούς
Matthias Grünewald - The Crucifixion - WGA10710.jpg Ματίας Γκρύνεβαλντ Σταύρωση 1515
Albrecht Dürer 006.jpg Άλμπρεχτ Ντύρερ Η προσκύνηση των Μάγων 1492-94
Lucas Cranach d.Ä. - Das Urteil des Paris (Kunstsammlung Basel).jpg Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Η κρίσις του Πάριδος 1528
Lucretia by Lucas Cranach the Elder in Basel.tif Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Λουκρητία
Niklaus Manuel Deutsch - Beheading of John the Baptist.jpg Νικλάους Μάνουελ Ντόυτς Ο αποκεφαλισμός του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή
Niklaus Manuel - The Judgment of Paris - WGA14032.jpg Νικλάους Μάνουελ Ντόυτς Η κρίσις του Πάριδος
Niklaus Manuel Deutsch 007.jpg Νικλάους Μάνουελ Ντόυτς Η Αγία Άννα με αγίους
Holbeindeadchrist.jpg Χανς Χολμπάιν ο νεότερος Ο Χριστός νεκρός
Hans Holbein (I) - Portrait of Bonifacius Amerbach.jpg Χανς Χολμπάιν ο νεότερος Bonifacius Amerbach
Jakob Meyer, by Hans Holbein the Younger.jpg Χανς Χολμπάιν ο νεότερος Jakob Meyer
Dorothea Meyer, by Hans Holbein the Younger.jpg Χανς Χολμπάιν ο νεότερος Dorothea Meyer 1516
Hans Holbein d. J. - Lais of Corinth - WGA11520.jpg Χανς Χολμπάιν ο νεότερος Λαΐς η Κορινθία 1526
Hans Holbein d. J. - The Artist's Family - WGA11537.jpg Χανς Χολμπάιν ο νεότερος Η οικογένεια του καλλιτέχνη
Hans Holbein d. J. - The Passion - WGA11510.jpg Χανς Χολμπάιν ο νεότερος Το Θείον Πάθος 1524-25
Hans Holbein d. J. - Portrait of Erasmus of Rotterdam Writing - WGA11498.jpg Χανς Χολμπάιν ο νεότερος Ο Έρασμος γράφων
Pieter Coecke van Aelst - Christ Carrying the Cross.jpg Πίτερ Κούκε φαν Ελστ Πορεία προς τον Γολγοθά
Hemessen-Selbstbildnis.jpg Καταρίνα φαν Χέμεσσεν Αυτοπροσωπογραφία
Hans Baldung 013.jpg Χανς Μπάλντουνγκ Γκριν Η Γέννηση 1510
Hans Baldung 006.jpg Χανς Μπάλντουνγκ Γκριν Ο Θάνατος και η κόρη 1517
Hans Baldung - Death and the Maiden - WGA01190.jpg Χανς Μπάλντουνγκ Γκριν Ο Θάνατος και η κόρη μεταξύ 1518 και 1520
BaptistBasle.jpg Καραβάτζο Άγιος Ιωάννης Βαπτιστής
Matthias Stom - St Gregory - WGA21806.jpg Ματτίας Στομ Άγιος Γρηγόριος
David Presents the Head of Goliath to King Saul.jpeg Ρέμπραντ Ο Δαβίδ παρουσιάζει το κεφάλι του Γολιάθ στον Σαούλ 1627
Pieter de Hooch - Frau mit Bohnenkorb im Gemüsegärtchen.jpg Πίτερ ντε Χόοχ Γυναίκα στον λαχανόκηπο 1651
Johann Heinrich Füssli 051.jpg Γιόχαν Χάινριχ Φίσλι Γυμνή γυναίκα ξαπλωμένη και πιανίστρια 1799-1800
Johann Heinrich Füssli 058.jpg Γιόχαν Χάινριχ Φίσλι Ο Αρθούρος και η βασίλισσα των ξωτικών 1788
Johann Heinrich Füssli 067.jpg Γιόχαν Χάινριχ Φίσλι Η Οντίν στο σπίτι του ψαρά 1821
Asmodea (boceto) por Goya.jpg Φρανθίσκο Γκόγια από τις «Μαύρες Ζωγραφιές : Φανταστικό όραμα (σχέδιο) 1821-23
Venus Diomede ingres.jpg Ζαν–Ωγκύστ Ντομινίκ Ενγκρ Η Αφροδίτη πληγωμένη από τον Διομήδη 1800 Ιλιάδα Ε, 335-340
Eugène Delacroix - A Mortally Wounded Brigand Quenches his Thirst - WGA06165.jpg Ευγένιος Ντελακρουά Ένας θανάσιμα πληγωμένος ληστής σβήνει την δίψα του
Arnold Böcklin 007.jpg Άρνολντ Μπαίκλιν Μάχη κενταύρων 1873
Arnold Böcklin - Die Toteninsel I (Basel, Kunstmuseum).jpg Άρνολντ Μπαίκλιν Το νησί των νεκρών 1880 πρώτη εκδοχή
Arnold Böcklin 004.jpg Άρνολντ Μπαίκλιν Το ιερό άλσος 1886
Arnold Böcklin 008.jpg Άρνολντ Μπαίκλιν Οδυσσέας και Καλυψώ 1883
Arnold Böcklin 001.jpg Άρνολντ Μπαίκλιν Το παιχνίδι των Ναϊάδων 1886
Böcklin - Die Lebensinsel -1888.jpeg Άρνολντ Μπαίκλιν Το νησί των ζωντανών 1888
Arnold Böcklin - Die Pest.jpg Άρνολντ Μπαίκλιν Η Πανούκλα 1898
Feuerbach Tod des Pietro Aretino.jpg Άνσελμ Φόιερμπαχ Ο θάνατος του Αρετίνου 1854
Anker Kinderfrühstück 1879.jpg Άλμπερτ Άνκερ Το πρωινό των παιδιών 1879
Anker Die Dorfschule von 1848 1896.jpg Άλμπερτ Άνκερ Σχολείο χωριού στα 1848 1896
Anker Schlafender Knabe im Heu.jpg Άλμπερτ Άνκερ Παιδί στον αχυρώνα
Anker, Albert — Der Quacksalber — 1879.jpg Άλμπερτ Άνκερ Ο κομπογιαννίτης 1879
'Quarry, Pontoise' by Camille Pissarro, c. 1874.jpg Καμίλ Πισαρό Λατομείο στο Pontoise 1874
Le Cabanon de Jourdan, par Paul Cézanne, Yorck.jpg Πωλ Σεζάν Η καλύβα του Jourdan 1906
'Glass and Apples' by Paul Cézanne, 1879-1882.jpg Πωλ Σεζάν Ποτήρι και μήλα 1879-82
'The House of Dr. Gachet, Auver-sur-Oise' by Paul Cézanne, 1873.jpg Πωλ Σεζάν Το σπίτι του δόκτορα Gachet στην Auver-sur-Oise 1873
Mont Sainte-Victoire Seen from Les Lauves (Basel) 1904-1906 Paul Cezzane.jpg Πωλ Σεζάν Το όρος Sainte-Victoire από την τοποθεσία Les Lauves της Βασιλείας 1904-1906
'Calm Weather, Fécamp' by Claude Monet, 1881.jpg Κλωντ Μονέ Ήρεμος καιρός, Fécamp 1881
'Gabrielle' by Pierre-Auguste Renoir, c. 1910.jpg Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Gabrielle 1910
Paul Gauguin 030.jpg Πωλ Γκωγκέν Ta matete (Δεν θα πάμε στην αγορά σήμερα) 1892
Paul Gauguin 138.jpg Πωλ Γκωγκέν Πότε παντρεύεσαι ; 1892
Gauguin Autoritratto 1902.jpg Πωλ Γκωγκέν Αυτοπροσωπογραφία 1902
Van Gogh - Blick auf Paris vom Montemartre.jpeg Βίνσεντ βαν Γκογκ Άποψη του Παρισιού από την Μονμάρτρη 1886
Self-Portrait with a Japanese Print18.jpg Βίνσεντ βαν Γκογκ Αυτοπροσωπογραφία με γιαπωνέζικη εικόνα 1887
Van Gogh - Der Garten von Daubigny1.jpeg Βίνσεντ βαν Γκογκ Ο κήπος του Daubigny με μαύρο γάτο 1890
Hodler Aufgehen im All 1892.jpg Φέρντιναντ Χόντλερ Γυμνή γυναίκα 1892
Ferdinand Hodler 003.jpg Φέρντιναντ Χόντλερ Η λίμνη της Γενεύης από την Chexbres 1905
'Mont-Blanc with Pink Cloud' by Ferdinand Hodler, 1918.jpg Φέρντιναντ Χόντλερ Το Λευκό Όρος με ροζ σύννεφο 1918
Corinth Ecce homo.jpg Λόβις Κορίντ Ίδε ο άνθρωπος
Edvard Munch - Landschaft am Meer (1918).jpg Έντβαρτ Μουνκ Θαλασσινό τοπίο 1918
'The Frog' by Suzanne Valadon, 1910.jpg Σουζάν Βαλαντόν Ο βάτραχος 1910
'Self-Portrait' by Alexej von Jawlensky, 1911.jpg Αλεξέι φον Γιαβλένσκυ Αυτοπροσωπογραφία 1911
'Still Life' by Alexej von Jawlensky, 1915, Basel.jpg Αλεξέι φον Γιαβλένσκυ Νεκρή φύση 1915
'Study of Murnau, Landscape with Church' by Wassily Kandinsky, 1909.jpg Βασίλι Καντίνσκι Σπουδή για το Murnau, τοπίο με εκκλησία 1909
Senecio2.JPG Πάουλ Κλέε Senecio 2 1922
Paul Klee - Ad Parnassum.jpg Πάουλ Κλέε Πολυφωνία 2 1932
Kirchner - Kühe im Frühling - 1933.jpg Ερνστ Λούντβιχ Κίρχνερ Γελάδια την άνοιξη 1933
Franz Marc 004.jpg Φραντς Μαρκ Caliban, μορφή για την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ 1914
Franz Marc 026.jpg Φραντς Μαρκ Η μοίρα των ζώων 1913
Franz Marc-Two Cats,Blue and Yellow(Zwei Katzen, blau und gelb) (1912).jpg Φραντς Μαρκ Δυο γάτες, μπλε και κίτρινη 1912
Theo van Doesburg Composition XII in black and white.jpg Τέο βαν Ντέσμπουργκ Σύνθεση 12, σε μαύρο και άσπρο 1918
Theo van Doesburg Composition in dissonances.jpg Τέο βαν Ντέσμπουργκ Σύνθεση σε παραφωνία
Madame Dorival 1916 Amedeo Modigliani.jpg Αμεντέο Μοντιλιάνι Madame Dorival 1916
Juan Gris 004.jpg Χουάν Γκρις Νεκρή φύση με κιθάρα, βιβλίο και εφημερίδα 1919
ScholzKleinstadt.jpg Γκέοργκ Σόλτς Μια μικρή γερμανική πόλη τη νύχτα 1923
'Still Life with Violin, Bread, and Fish' by Chaïm Soutine, c. 1922.jpg Χαΐμ Σουτίν Νεκρή φύση με βιολί, ψωμί και ψάρι 1922