Κατάλογος έργων του Κορρέτζο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο των έργων του Κορρέτζο


Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Τεχνική και Διαστάσεις Χώρος Παρατηρήσεις
Correggio, Madonna col Bambino tra i santi Quirino e Francesco.jpg Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με Αγίους περί το 1505 αποκολλημένη τοιχογραφία
94,5×111,5 cm
Μόντενα, Galleria Estense
Correggio, cappella funeraria del mantegna, decollazione del battista.jpg Ο αποκεφαλισμός του Βαπτιστή περί το 1507 τοιχογραφία μονόχρωμη Μάντοβα, Sant'Andrea, επιτάφιο παρεκκλήσιο του Αντρέα Μαντένια
Correggio, cappella funeraria del mantegna, evangelista matteo.jpg Ευαγγελιστής Ματθαίος περί το 1507 τοιχογραφία Μάντοβα, Sant'Andrea, επιτάφιο παρεκκλήσιο του Αντρέα Μαντένια
Correggio, cappella funeraria del mantegna, evangelista giovanni.jpg Ευαγγελιστής Ιωάννης περί το 1507 τοιχογραφία Μάντοβα, Sant'Andrea, επιτάφιο παρεκκλήσιο του Αντρέα Μαντένια
Correggio, Madonna Barrymore.jpg Madonna Barrymore 1508-1510 λάδι σε καμβά
56×41 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Correggio, sacra famiglia coi santi elisabetta e giovannino.jpg Η Αγία Οικογένεια με την Αγία Ελισάβετ και τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή 1509-1511 αποκολλημένη τοιχογραφία
διάμετρος 150 cm
Μάντοβα, Museo diocesano προερχόμενη από την Basilica di Sant'Andrea.
Correggio, deposizione di sant'andrea.jpg Αποκαθήλωση 1509-1511 αποκολλημένη τοιχογραφία
διάμετρος 150 cm
Μάντοβα, Museo diocesano προερχόμενη από την Basilica di Sant'Andrea.
Correggio, Madonna col Bambino tra i santi Elisabetta e Giovanni Battista.jpg Η Αγία Οικογένεια με την Αγία Ελισάβετ και τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή περί το 1510 λάδι σε ξύλο
61×48 cm
Φιλαδέλφεια, Museum of Art
Corrège-Judith-Musée des Bx-Arts Strasbourg (2).jpg Η Ιουδήθ και η δούλα της με το κεφάλι του Ολοφέρνη περί το 1510 λάδι σε ξύλο
27×20 cm
Στρασβούργο, Musée des Beaux-Arts
Correggio, matrimonio mistico (washington).jpg Ο μυστικός γάμος της Αγίας Αικατερίνης 1510-1511 λάδι σε ξύλο
27,8×21,3 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Correggio, salvator mundi.jpg Ο Χριστός νεαρός ατον Ναό περί το 1513 λάδι σε ξύλο
42,6×33,3 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Correggio, matrimonio mistico di detroit.jpg Ο μυστικός γάμος της Αγίας Αικατερίνης περί το 1512 λάδι σε ξύλο
156×123 cm
Ντητρόιτ, Institute of Arts
Correggio, commiato di cristo dalla madre.jpg Ο Χριστός αφήνει την μετέρα του περί το 1513 λάδι σε καμβά
86,7×76,5 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Correggio 007.jpg Η Γέννηση με την Αγία Ελισάβετ και τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή περί το 1512 λάδι σε ξύλο
77×99 cm
Μιλάνο, Πινακοθήκη Μπρέρα
Correggio 064.jpg Παρθένος και Βρέφος 1512-1514 λάδι σε καμβά
65×55 cm
Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Correggio, madonna di chicago.jpg Παρθένος και Βρέφος με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή 1513-1514 λάδι σε καμβά
64×30 cm
Σικάγο, Art Institute
Correggio, sacra famiglia, LACMA.jpg Η Αγία Οικογένεια με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή περί το 1514 λάδι σε ξύλο μεταφερμένο σε καμβά
26,5×21 cm
Λος Άντζελες, County Museum of Art
Correggio, cristo giovane, collezione privata.jpg Ο νεαρός Χριστός περί το 1512 λάδι σε ξύλο
55×44 cm
ιδιωτική συλλογή
Correggio 048.jpg Madonna Bolognini μεταξύ 1514-1519 λάδι σε ξύλο μεταφερμένο σε καμβά
60×51 cm
Μιλάνο, Pinacoteca del Castello Sforzesco
Correggio MadonnaSzentFerenccel.jpg Madonna di San Francesco 1514-1515 λάδι σε ξύλο
299×245 cm
Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Correggio, ritratto di giovane donna, lowe museum.jpg Προσωπογραφία νέας περί το 1515 λάδι σε ξύλο
42,9×33 cm
Μαϊάμι, Lowe Art Gallery
Correggio, madonna di hampton court.jpg Η Αγία Οικογένεια με Άγιο Ιερώνυμο περί το 1515 λάδι σε ξύλο
68×56 cm
Λονδίνο, Hampton Court
Correggio, madonna col bambino tra due angeli musicanti.jpg Παρθένος και Βρέφος με αγγέλους μουσικούς 1515-1516 λάδι σε ξύλο
20×16,3 cm
Φλωρεντία, Ουφίτσι
Correggio, adorazione dei magi, brera.jpg Η προσκύνηση των Μάγων 1515-1518 λάδι σε καμβά
84×108 cm
Μιλάνο, Πινακοθήκη Μπρέρα
Correggio, pietà.jpg Pietà περί το 1512 λάδι σε ξύλο
34,2×29,2 cm
Correggio, Museo civico
Correggio, zingarella.jpg Η Τσιγγανοπούλα 1516-1517 λάδι σε ξύλο
49×37 cm
Νάπολη, Εθνικό Μουσείο Καποντιμόντε
Correggio 063.jpg Τέσσερις άγιοι περί το 1514 λάδι σε καμβά
221,7×161,9 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Correggio, san girolamo.jpg Άγιος Ιερώνυμος 1516-1517 λάδι σε ξύλο
64×51 cm
Μαδρίτη, Real Academia de Bellas Artes de San Fernando
Correggio, madonna campori.jpg Madonna Campori 1517-1518 λάδι σε ξύλο
58×45 cm
Μόντενα, Galleria Estense
Correggio, antonio abate.jpg Άγιος Αντώνιος 1517-1518 λάδι σε ξύλο
49×32 cm
Νάπολη, Εθνικό Μουσείο Καποντιμόντε
Correggio, maria maddalena.jpg Μαρία Μαγδαληνή 1517-1518 λάδι σε καμβά
38×30 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Correggio 047.jpg Παρθένος και Βρέφος με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή περί το 1518 λάδι σε ξύλο
48×37 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Correggio, volto di cristo.jpg Κεφαλή του Χριστού περί το 1518 λάδι σε ξύλο
24×18 cm
Correggio, Museo civico
Correggio, sacra famiglia con san giovannino, orleans.jpg Η Αγία Οικογένεια με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή 1518-1519 λάδι σε ξύλο
63×53 cm
Ορλεάνη, Musée des Beaux-Arts από την εποχή αυτή θεωρείται ότι αρχίζει
η περίοδος ωριμότητας του Κορρέτζο
Correggio 013.jpg διακοσμητική ζωγραφική 1518-1519 νωπογραφία
697×645 cm
Πάρμα, Monastero di San Paolo, Camera della Badessa (Δωμάτιο της ηγουμένης) – η οροφή
Correggio 025.jpg Η Άρτεμις επί άρματος 1518-1519 νωπογραφία Πάρμα, Monastero di San Paolo, Camera della Badessa (Δωμάτιο της ηγουμένης, το τζάκι) –
Correggio 015.jpg Ο μυστικός γάμος της Αγίας Αικατερίνης περί το 1520 λάδι σε ξύλο
28×24 cm
Νάπολη, Εθνικό Μουσείο Καποντιμόντε
Correggio, Ritratto di dama, c.1517-1518.jpg Προσωπογραφία γυναικός περί το 1520 λάδι σε καμβά
103×87,5 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Correggio Rest.jpg Ανάπαυση κατά την φυγή στην Αίγυπτο με τον Άγιο Φραγκίσκο περί το 1520 λάδι σε καμβά
123,5×106,5 cm
Φλωρεντία, Ουφίτσι
San Giovanni Evangelista (Parma) - Dome.jpg Η Ανάληψη μεταξύ 1520-1524 νωπογραφία
940×875 cm
Πάρμα, San Giovanni Evangelista, θόλος
Correggio, San Giovanni e l'aquila.jpg Ευαγγελιστής Ιωάννης περί το 1520 νωπογραφία
79×160 cm
Πάρμα, San Giovanni Evangelista
Correggio, testa di cristo getty.jpg Κεφαλή του Χριστού περί το 1521 λάδι σε ξύλο
28,58×23 cm
Λος Άντζελες, Μουσείο Γκεττύ
Correggio 023.jpg Η στέψη της Παρθένου περί το 1522 αποκολλημένη τοιχογραφία
212×324 cm
Πάρμα, Galleria Nazionale
Correggio 058.jpg Προσωπογραφία ανδρός με βιβλίο περί το 1522 λάδι σε χαρτόνι προσαρμοσμένο σε καμβά
60,2×42,5 cm
Μιλάνο, Pinacoteca del Castello Sforzesco
Correggio 040.jpg Madonna della Scala περί το 1523 αποκολλημένη νωπογραφία μεταφερμένη σε καμβά
196×141 cm
Πάρμα, Galleria Nazionale
Correggio Noli Me Tangere.jpg Μη μου άπτου 1523-1524 λάδι σε καμβά
130×103 cm
Μαδρίτη, Μουσείο του Πράδο
Correggio-(antonio-allegri)-madonna-del-latte-36018-p.jpg Madonna del Latte (Παναγία Γαλακτοτροφούσα) περί το 1524 λάδι σε ξύλο
68,5×87 cm
Βουδαπέστη, Szépművészeti Múzeum (Μουσείο Καλών Τεχνών)
Correggio, martirio dei quattro santi.jpg Το μαρτύριο τεσσάρων αγίων περί το 1524 λάδι σε καμβά
160×185 cm
Πάρμα, Galleria Nazionale
Correggio deposition.jpg Θρήνος για τον νεκρό Χριστό περί το 1524 λάδι σε καμβά
157×182 cm
Πάρμα, Galleria Nazionale
Correggio, Madonna di San Sebastiano.jpg Madonna di San Sebastiano περί το 1524 λάδι σε ξύλο
265×161 cm
Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων
Oración en el huerto (Correggio).jpg Προσευχή στον Κήπο των Ελαιών περί το 1524 λάδι σε καμβά
37×40 cm
Λονδίνο, Apsley House
Cathedral (Parma) - Assumption by Correggio.jpg Η ανάληψη της Παναγίας μεταξύ 1524-1530 νωπογραφία
1093×1195 cm
Πάρμα, Duomo, θόλος
Correggio - Assumption of the Virgin (detail) - WGA05315.jpg Η ανάληψη της Παναγίας
λεπτ. με την Παναγία εν μέσω του Αδάμ και της Εύας
Correggio, annunciazione.jpg Ευαγγελισμός περί το 1525 αποκολλημένη νωπογραφία
157×315 cm
Πάρμα, Galleria Nazionale
Correggio Madonna.jpg Madonna della Cesta (Η Παναγία του Καλαθιού) περί το 1525 λάδι σε καμβά
34×25 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Correggio, ritratto di scolaro.jpg Προσωπογραφία λογίου περί το 1525 λάδι σε καμβά
55×40 cm
Μαδρίτη, Museo Thyssen-Bornemisza
Christ In Glory - Correggio - Pinacoteca Vaticana.jpg Ο Χριστός εν δόξη περί το 1525 λάδι σε καμβά Ρώμη, Βατικανό, Pinacoteca Vaticana
Correggio - Nativity (Holy Night) - WGA05336.jpg Η προσκύνηση των ποιμένων (Η Νύχτα) μεταξύ 1525-1530 λάδι σε ξύλο
256,5×188 cm
Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων σε αντιδιαστολή με την «Μέρα» της Πάρμας (βλ. πιο κάτω)
Correggio - The Adoration of the Child - WGA05325.jpg Η προσκύνηση του Βρέφους περί το 1526 λάδι σε καμβά
81×67 cm
Φλωρεντία, Ουφίτσι
Correggio Ecce Homo.jpg Ίδε ο άνθρωπος περί το 1526 λάδι σε ξύλο
99×80 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Correggio - The Mystic Marriage of St Catherine - WGA05351.jpg Ο μυστικός γάμος της Αγίας Αικατερίνης και ο Άγιος Σεβαστιανός περί το 1527 λάδι σε ξύλο
105×102 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Cupido.jpg Η εκπαίδευση του Έρωτα 1527-1528 λάδι σε καμβά
155×92 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
Correggio - Venus and Cupid with a Satyr - WGA05346.jpg Η Αφροδίτη και ο Έρωτας παρακολουθούμενοι από ένα σάτυρο 1527-1528 λάδι σε καμβά
190×124 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Correggio - Madonna and Child with Sts Jerome and Mary Magdalen (The Day) - WGA05327.jpg Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με την Μαρία Μαγδαληνή και τον Άγιο Ιερώνυμο (Η Μέρα) περί το 1528 λάδι σε ξύλο
205×141 cm
Πάρμα, Galleria Nazionale σε αντιδιαστολή με την «Νύχτα» της Δρέσδης (βλ. πιο πάνω)
Correggio 041.jpg Madonna della Scodella (Η Παναγία της Κούπας) μεταξύ 1528-1530 λάδι σε ξύλο
216,7×137,3 cm
Πάρμα, Galleria Nazionale
Correggio, san giuseppe e un devoto.jpg Ο Άγιος Ιωσήφ και ένας πιστός 1529 τέμπερα σε καμβά
165×63 cm
Νάπολη, Εθνικό Μουσείο Καποντιμόντε
Correggio 043.jpg Madonna di San Giorgio περί το 1530 λάδι σε ξύλο
285×190 cm
Δρέσδη, Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων μεγάλου μεγέθους εικόνα βωμού.
Το όνομά της από τον Άγιο Γεώργιο
που πατά το κεφάλι του δράκου
Correggio.jpg Η Λήδα και ο κύκνος 1530-1531 λάδι σε καμβά
152×191 cm
Βερολίνο, Πινακοθήκη
Correggio - Allegory of Virtues - WGA05338.jpg Αλληγορία των αρετών περί το 1531 τέμπερα σε καμβά
149×88 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Correggio - Allegory of Vices - WGA05339.jpg Αλληγορία των κακιών περί το 1531 λάδι σε καμβά
149×88 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Correggio - Danaë - WGA05341.jpg Δανάη 1531-1532 λάδι σε καμβά
161×193 cm
Ρώμη, Galleria Borghese
Antonio Allegri, called Correggio - The Abduction of Ganymede - Google Art Project.jpg Η απαγωγή του Γανυμήδη 1531-1532 λάδι σε καμβά
163,5×70,5 cm
Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
Correggio 028c.jpg Δίας και Ιώ 1532-1533 λάδι σε καμβά
163,5×74 cm
Βιέννη, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης