Κατάλογος έργων του Ζακ-Λουί Νταβίντ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο των έργων του Ζακ-Λουί Νταβίντ .

Πίνακας Τίτλος Χρονολογία Τεχνική και Διαστάσεις (σε εκατ.) Χώρος Παρατηρήσεις
Jacques-Louis David - Jupiter et Antiope.jpg Δίας και Αντιόπη 1768
Jacques-Louis David - Portrait of François Buron - WGA6038.jpg François Buron 1769 λάδι σε καμβά
65 × 54 cm
ιδιωτική συλλογή
The Combat of Ares and Athena.jpg Μονομαχία Αθηνάς και Άρη 1771 λάδι σε καμβά
114 × 140 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Niobe JacquesLouisDavid 1772 Dallas Museum of Art.jpg Ο Απόλλων και η Άρτεμις τοξεύουν τα παιδιά της Νιόβης 1772 λάδι σε καμβά
121 × 154 cm
Ντάλλας, Museum of Art
David La morte di Seneca.jpg Ο θάνατος του Σενέκα 1773 λάδι σε καμβά
123 × 160 cm
Παρίσι, Petit Palais, Musée des beaux-arts de la ville de Paris
David-Antiochus et Stratonice.jpg Ο Ερασίστρατος αποκαλύπτει την αιτία της αρρώστιας του Αντίοχου 1774 λάδι σε καμβά
120 × 155 cm
Παρίσι, École nationale supérieure des beaux-arts
JL David Les funérailles de Patrocle.jpg Η ταφή του Πατρόκλου 1778 λάδι σε καμβά Δουβλίνο, National Gallery of Ireland
David San Rocco.jpg Ο Άγιος Ρόκκος μεσιτεύει στην Παναγία για την θεραπεία των πανωλόβλητων 1780 λάδι σε καμβά
260 × 195 cm
Μασσαλία, Musée des Beaux-Arts
David - Belisarius.jpg O Βελισσάριος ζητιάνος 1780 λάδι σε καμβά
288 × 312 cm
Λίλλη, Palais des beaux-arts
Jacques-Louis David- Andromache Mourning Hector.JPG Ο θρήνος της Ανδρομάχης για τον Έκτορα 1783 λάδι σε καμβά
275 × 203 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
David Stanisław Kostka Potocki.jpg Ο κόμης Stanislas Potocki 1780 λάδι σε καμβά
304 × 218 cm
Βαρσοβία, Εθνικό Μουσείο
Jacques-Louis David - Christ on the Cross - WGA06049.jpg Ο Χριστός στον Σταυρό 1782 λάδι σε καμβά
276 × 188 cm
Mâcon (Γαλλία), Saint-Vincent
Jacques-Louis David - Portrait of Doctor Alphonse Leroy - WGA06051.jpg Ο γιατρός Alphonse Leroy 1783 λάδι σε καμβά
72 × 91 cm
Μονπελιέ, Musée Fabre
Jacques-Louis David, Le Serment des Horaces.jpg Ο όρκος των Ορατίων 1784-1785 λάδι σε καμβά
330 × 425 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
David - The Death of Socrates.jpg Ο Θάνατος του Σωκράτη 1787 λάδι σε καμβά
130 × 196 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
Jacques-Louis David - The Loves of Paris and Helen - WGA6057.jpg Οι έρωτες του Πάρη και της Ελένης 1788 λάδι σε καμβά
147 × 180 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
DavidBrutusSonsCorps.jpg Οι ραβδούχοι φέρνουν στον Βρούτο τα σώματα των γιων του 1789 Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
David - Portrait of Monsieur Lavoisier and His Wife.jpg Ο Λαβουαζιέ και η σύζυγός του 1788 λάδι σε καμβά
260 × 195 cm
Νέα Υόρκη, Μητροπολιτικό Μουσείο
David Vestale.jpg Εστιάς μεταξύ 1783 και 1787 λάδι σε καμβά
81,3 × 65,4 cm
ιδιωτική συλλογή
David - Portrait.JPG Η κόμισσα de Sorcy-Thélusson 1790 λάδι σε καμβά
120 × 97 cm
Μόναχο, Neue Pinakothek
Jacques-Louis David - Portrait of the Marquise d'Orvilliers - WGA6064.jpg Η μαρκησία d'Orvilliers 1790 λάδι σε καμβά
131 × 98 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
David Self-Portrait 1791.jpg Αυτοπροσωπογραφία με τρία κολλάρα 1791 λάδι σε καμβά
64 × 53 cm
Φλωρεντία, Ουφίτσι
Death of Marat by David.jpg Ο θάνατος του Μαρά 1793 λάδι σε καμβά
165 × 128 cm
Βρυξέλλες, Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών του Βελγίου
Le Serment du Jeu de paume.jpg Ο Όρκος του Σφαιριστηρίου (σχέδιο) μεταξύ 1790-1794 λάδι σε καμβά Βερσαλλίες, Musée national du Château
Bara David.jpg Ο θάνατος του νεαρού Bara 1794 λάδι σε καμβά
118 × 155 cm
Αβινιόν, Musée Calvet
David Self Portrait.jpg Αυτοπροσωπογραφία 1794 λάδι σε καμβά
81 × 64 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Madame-Seriziat Jacques-Louis-David 1795.jpg Η Madame Seriziat και ο γιος της 1795 λάδι σε καμβά
131 × 96 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Seriziat.jpg Pierre Sériziat 1795 λάδι σε καμβά
129 × 95 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Jacobus Blauw door Jacques-Louis David.jpg Jacobus Blauw 1795 λάδι σε καμβά
92 × 73 cm
Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη
David Psyche 1795.jpg Η Ψυχή εγκαταλειμμένη 1795 λάδι σε καμβά
80 × 63 cm
ιδιωτική συλλογή
F0440 Louvre JL David Sabines INV3691 rwk.jpg Η αρπαγή των Σαβίνων 1799 λάδι σε καμβά
385 × 522 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Portrait de madame de Verninac by David Louvre RF1942-16 n2.jpg Μadame de Verninac 1799 λάδι σε καμβά
143 × 110 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
David. Madame Récamier.jpg Madame Récamier 1800 λάδι σε καμβά
174 × 224 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
David - Napoleon crossing the Alps - Malmaison2.jpg Ο Βοναπάρτης διασχίζει τον Μεγάλο Άγιο Βερνάρδο 1801 λάδι σε καμβά
260 × 221 cm
Rueil-Malmaison, Château de Malmaison, Musée national
και άλλες τρεις γνωστές εκδοχές
Jacques-Louis David - Retrato de Cooper Penrose.jpg Cooper Penrose 1802 λάδι σε καμβά
130,5 × 97,5 cm
Σαν Ντιέγκο, Timken Museum of Art
Jacques-Louis David 014.jpg Ο Ναπολέων με το αυτοκρατορικό ένδυμα (σχέδιο) 1805 λάδι σε καμβά
58 × 49 cm
Λίλλη, Palais des beaux-arts de Lille
Jacques-Louis David 018.jpg Πίος Ζ΄ 1805 λάδι σε ξύλο
86 × 71 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Jacques-Louis David, The Coronation of Napoleon edit.jpg Η στέψη του Ναπολέοντα 1806-1807 λάδι σε καμβά
621 × 979 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Sappho-and-phaon.jpg Σαπφώ και Φάων 1809 λάδι σε καμβά
225 × 262 cm
Αγία Πετρούπολη, Ερμιτάζ
Jacques Louis David - Serment de l'armée fait à l'Empereur après la distribution des aigles, 5 décembre 1804 - Google Art Project.jpg Η παράδοση των αετών 1810 λάδι σε καμβά
610 × 970 cm
Βερσαλλίες, Ανάκτορο των Βερσαλλιών, Salle du Sacre
Comtesse Daru - David 1810.jpg Η κόμισσα Daru 1810 λάδι σε καμβά
73 × 60 cm
Νέα Υόρκη, The Frick Collection
Jacques-Louis David 012.jpg Ο κόμης Antoine Français de Nantes 1811 λάδι σε ξύλο
117 × 73 cm
Παρίσι, Musée Jacquemart-André
Jacques-Louis David - The Emperor Napoleon in His Study at the Tuileries - Google Art Project 2.jpg Ο Ναπολέων στο γραφείο του 1812 λάδι σε καμβά
204 × 125 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
δεύτερη εκδοχή στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών
Madame David by Jacques-Louis David, 1813, oil on canvas - National Gallery of Art, Washington - DSC09988.JPG Η σύζυγος του καλλιτέχνη 1813 λάδι σε καμβά
62 × 57 cm
Ουάσινγκτον, National Gallery of Art
Léonidas aux Thermopyles (Jacques-Louis David).PNG Ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες 1814 λάδι σε καμβά
395 × 531 cm
Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου
Emmanuel Joseph Sieyès, by Jacques Louis David.jpg Αββάς Σιεγές 1817 λάδι σε καμβά
98 × 74 cm
Κέιμπριτζ (Μασαχουσέτη), Fogg Art Museum
Jacques-Louis David - Cupid and Psyche - WGA06099.jpg Έρως και Ψυχή 1817 λάδι σε καμβά
184,2 × 241,6 cm
Κλήβελαντ, Museum of Art
Telemah lukrecia.jpg Τηλέμαχος και Εύχαρις 1818 λάδι σε καμβά
87,2 × 103 cm
Λος Άντζελες, Μουσείο Γκεττύ
Jacques-Louis David - The Anger of Achilles - Google Art Project.jpg Ο θυμός του Αχιλλέα 1819 λάδι σε καμβά
105 × 145 cm
Φορτ Γουόρθ (Τέξας), Kimbell Art Museum
Jacques-Louis David - Mars desarme par Venus.JPG Ο Άρης αφοπλίζεται από την Αφροδίτη και τις Χάριτες 1824 λάδι σε καμβά
308 × 265 cm
Βρυξέλλες, Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών του Βελγίου