Κατάλογος έργων της Ny Carlsberg Glyptotek

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων της Ny Carlsberg Glyptotek της Κοπεγχάγης.

Ζωγραφική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γάλλοι ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Jacques-Louis David - Portrait of the Comte de Turenne - Google Art Project.jpg Ζακ-Λουί Νταβίντ Ο κόμης de Turenne 1816
Lioness by Eugène Delacroix, 1832 - Ny Carlsberg Glyptotek - Copenhagen - DSC09399.JPG Ευγένιος Ντελακρουά Λέαινα 1832
Don Quixote and Sancho Panza Resting beneath a Tree, by Honoré Daumier, 1865 - Ny Carlsberg Glyptotek - Copenhagen - DSC09411.JPG Ονορέ Ντωμιέ Ο Δον Κιχώτης και ο Σάντσο Πάντσα αναπαύονται 1865
Gustave Courbet - Three English Girls at a Window - WGA05472.jpg Γκυστάβ Κουρμπέ Τρεις νεαρές Αγγλίδες στο παράθυρο 1865
William-adolphe bouguereau the grape picker.jpg Ουιλλιάμ–Αντόλφ Μπουγκερώ Τρυγητός
The Beggar by Jules Bastien-Lepage, 1880 - Ny Carlsberg Glyptotek - Copenhagen - DSC09440.JPG Ζυλ Μπαστιάν-Λεπάζ Ο ζητιάνος 1880
The-raised-tarrace-of-the-pont-neuf-and-statue-of-henri-iv-1901.jpg Καμίλ Πισαρό Ο εξώστης της Pont-Neuf και το άγαλμα του Ερρίκου Δ’ 1901
Camille Pissarro 024.jpg Καμίλ Πισαρό Στο δάσος 1878
Edouard Manet 001.jpg Εντουάρ Μανέ Ο πότης του αψεντιού 1859
Mademoiselle Isabelle Lemonnier by Édouard Manet, 1879-1882 - Ny Carlsberg Glyptotek - Copenhagen - DSC09422.JPG Εντουάρ Μανέ Η δεσποινίς Isabelle Lemonnier 1879-82
Édouard Manet - L'exécution de Maximilien (Copenhagen).jpg Εντουάρ Μανέ Η εκτέλεση του αυτοκράτορα Μαξιμιλιανού 1867 μία από τις πέντε εκδοχές του έργου
Edgar Germain Hilaire Degas 079.jpg Εντγκάρ Ντεγκά Χορεύτριες στα ροζ, στα παρασκήνια 1884
Edgar Germain Hilaire Degas 075.jpg Εντγκάρ Ντεγκά Χορεύτριες στο Φουαγιέ 1887-1890
Edgar Degas - Toilette after the Bath - Google Art Project.jpg Εντγκάρ Ντεγκά Μετά το μπάνιο 1888-89
Cézanne - Stillleben mit Äpfeln und Fruchtschale.jpg Πωλ Σεζάν Νεκρή φύση με μήλα και φρουτιέρα 1879-1882
Paul Cézanne 155.jpg Πωλ Σεζάν Αυτοπροσωπογραφία 1883-1887
Women Bathing by Paul Cézanne, 1900 - Ny Carlsberg Glyptotek - Copenhagen - DSC09461.JPG Πωλ Σεζάν Λουόμενες 1900
Alfred Sisley 043.jpg Αλφρέ Σισλέ Το αντλιοστάσιο του Μαρλύ 1873
Monet - Unter Zitronenbäumen.jpg Κλωντ Μονέ Κάτω από τις λεμονιές 1864
Windmill and Boats near Zaandam, Holland, by Claude Monet, 1871 - Ny Carlsberg Glyptotek - Copenhagen - DSC09437.JPG Κλωντ Μονέ Ανεμόμυλος και βάρκες κοντά στο Zaandam της Ολλανδίας 1871
Claude Monet - Shadows on the Sea. The Cliffs at Pourville - Google Art Project.jpg Κλωντ Μονέ Σκιές στην θάλασσα. Τα βράχια της Pourville 1882
Flood at Giverny by Claude Monet, 1896 - Ny Carlsberg Glyptotek - Copenhagen - DSC09463.JPG Κλωντ Μονέ Πλημμύρα στο Giverny 1896
Pierre-Auguste Renoir - Young Girls - Google Art Project.jpg Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Νεαρές
Paul Gauguin 005.jpg Πωλ Γκωγκέν Osny, καιρός θυελλώδης 1883
Gauguin - Bildnis zweier Kinder - 1890.jpg Πωλ Γκωγκέν Παιδιά 1890
Gauguin Bretonnes au Tournant d'une Route.jpg Πωλ Γκωγκέν Γυναίκες της Βρετάνης στην στροφή του δρόμου 1888
Gauguin Arearea no varua ino.jpg Πωλ Γκωγκέν Arearea no varua ino 1894
Paul Gauguin 060.jpg Πωλ Γκωγκέν Κήπος στο Vaugirard
(Η οικογένεια του καλλιτέχνη στον κήπο της οδού Carcel)
1881
Paul Gauguin - Tahitian Woman with a Flower - Google Art Project.jpg Πωλ Γκωγκέν Vahine no te tiare (Η γυναίκα με το λουλούδι) 1891
Paul Gauguin 001.jpg Πωλ Γκωγκέν Σπουδή γυμνού ή Η Suzanne ράβει 1880
Vincent van Gogh - Landscape from Saint-Rémy - Google Art Project.jpg Βίνσεντ βαν Γκογκ Τοπίο του Saint-Rémy 1889
Pink Roses van Gogh.jpg Βίνσεντ βαν Γκογκ Ροζ τριαντάφυλλα 1890
Vincent van Gogh - Pont du Carrousel and the Louvre.jpg Βίνσεντ βαν Γκογκ Η γέφυρα του Carrousel και το Λούβρο 1886
Portrait of Monsieur Delaporte in the Jardin de Paris, by Henri de Toulouse-Lautrec, 1893 - Ny Carlsberg Glyptotek - Copenhagen - DSC09471.JPG Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ Ο κ. Delaporte στο Jardin de Paris 1893


Σκανδιναβοί ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Landschaft mit Nordlicht.jpg Γενς Γιούελ Βόρειο Σέλας 1785
En ung skytte sliber sin pil 1812 CW Eckersberg.jpg Κρίστοφερ Βίλελμ Έκερσμπεργκ Νεαρός τοξότης ακονίζει το βέλος του 1812
Klintekorset ved Møens klint.jpg Γιόχαν Κρίστιαν Νταλ Ο σταυρός στον βράχο του Moen
Pedersborg (I.C. Dahl).JPG Γιόχαν Κρίστιαν Νταλ Pedersborg 1832
Prospect of Dresden Seen from Pieschen, March Haze, by Johan Christian Dahl - Ny Carlsberg Glyptotek - Copenhagen - DSC09249.JPG Γιόχαν Κρίστιαν Νταλ Άποψη της Δρέσδης
Slindebirken, Vinter (I.C. Dahl).JPG Γιόχαν Κρίστιαν Νταλ Slindebirken, χειμώνας 1838
Christen Købke - Autumn Morning on Lake Sortedam.jpg Κρίστεν Καίμπκε Φθινοπωρινό πρωινό στην λίμνη Sortedam 1838


Γλυπτική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Pope Paul V Borghese by Gian Lorenzo Bernini, 1621-1622 - Ny Carlsberg Glyptotek - Copenhagen - DSC09342.JPG Τζαν Λορέντσο Μπερνίνι Πάπας Παύλος Ε΄ (Μποργκέζε) 1621-22
Tiger devouring a gavial, by Antoine-Louis Barye, 1831- Ny Carlsberg Glyptotek - Copenhagen - DSC09385.JPG Αντουάν–Λουί Μπαριέ Τίγρη καταβροχθίζει κροκόδειλο 1831
Bronze by Antoine-Louis Barye - Ny Carlsberg Glyptotek - Copenhagen - DSC09393.JPG Αντουάν–Λουί Μπαριέ Ο Ηρακλής και ο λέων της Νεμέας
Four Busts by Honoré Daumier, 1830-1832 - Ny Carlsberg Glyptotek - Copenhagen - DSC09414.JPG Ονορέ Ντωμιέ Γελοιογραφικές προτομές 1830-32
Jean-Baptiste Carpeaux-Charles Garnier-Ny Carlsberg Glyptotek.jpg Ζαν–Μπατίστ Καρπώ Charles Garnier 1869 Ο Garnier ήταν ο αρχιτέκτονας της Όπερας του
Παρισιού (γνωστής και ως Opéra Garnier)
Jean-Baptiste Carpeaux-Lauphing boy with vine leaves in his hair-Ny Carlsberg Glyptotek.jpg Ζαν–Μπατίστ Καρπώ Αγόρι στεφανωμένο με αμπελόφυλλα
Glyptoteket Degas1.jpg Εντγκάρ Ντεγκά Χορεύτρια
La Petite Danseuse de Quatorze Ans by Edgard Degas, 1881 - Ny Carlsberg Glyptotek - Copenhagen - DSC09283.JPG Εντγκάρ Ντεγκά Η μικρή χορεύτρια των δεκατεσσάρων χρόνων 1881
La Chanteuse by Paul Gauguin, 1880 - Ny Carlsberg Glyptotek - Copenhagen - DSC09448.JPG Πωλ Γκωγκέν Η τραγουδίστρια (Valérie Roumi) 1880