Καρλ-Χάιντς Μπρούνερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Καρλ-Χάιντς Μπρούνερ
Βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
2013
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση14 Μαρτίου 1953 (1953-03-14) (71 ετών), Μόναχο, Δυτική Γερμανία (σήμερα Γερμανία)
ΕθνότηταΓερμανός
Πολιτικό κόμμαΣοσιαλδημοκρατικό Κόμμα
Παιδιά2
ΘρήσκευμαΠαλαιοκαθολική Εκκλησία
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Καρλ-Χάιντς Μπρούνερ (Karl-Heinz Brunner, Μόναχο, 14 Μαρτίου 1953) είναι Γερμανός πολιτικός, βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD).

Ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά το απολυτήριο λυκείου ο Μπρούνερ σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων, οικονομικά και δίκαιο στο Ρόιτλιγκεν, Μόναχο, Στάρνμπεργκ και στη Μπρατισλάβα. Από το 2005 εργάζεται ως ελεύθερος νομικός σύμβουλος και διευθύνον μέλος της εταιρείας "Illertiser Sonnenschein GmbH". Ο Μπρούνερ είναι συνεκδότης του πολιτικού περιοδικού "Berliner Republik". Είναι εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού της Βαυαρίας από το 1970 και του φιλανθρωπικού ιδρύματος "Arbeiterwohlfart". Ο Μπρούνερ είναι παντρεμένος και έχει δύο ενήλικα παιδιά. Από το 2011 δίνει διαλέξεις στο θέμα "Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας" στο Μπίμπεραχ αν ντερ Ρις.

Πολιτική καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μπρούνερ είναι μέλος του SPD από το 1982. Από το 1985 ασχολείται με την πολιτική της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από το 1990 μέχρι το 2002 ήταν δήμαρχος του Ιλλέρτισσεν, ενώ από το 1996 ανήκει στο συμβούλιο της Κομητείας της Νέας Ουλμ.

Το 2009 και το 2013 έθεσε υποψηφιότητα για την εκλογική περιφέρεια της Νέας Ουλμ. Το 2013 κέρδισε μία βουλευτική θέση από τον εκλογικό συνδυασμό υποψηφίων βουλευτών του SPD.

Ως βουλευτής είναι τακτικό μέλος στην Επιτροπή Άμυνας του Μπούντεσταγκ[1], στην Επιτροπή Δικαίου και Προστασίας του Καταναλωτή[2]και στην Υποεπιτροπή Αφοπλισμού, Ελέγχου Οπλισμού και Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων της Επιτροπής Εξωτερικών. Στην Επιτροπή Άμυνας είναι ανταποκριτής της κοινοβουλευτικής του ομάδας για τον τομέα της πολεμικής αεροπορίας. Στην Επιτροπή Δικαίου είναι υπεύθυνος για το πτωχευτικό δίκαιο όπως επίσης και για την εξασφάλιση ίσως δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων. Είναι ο εκπρόσωπος για θέματα άμυνας της βαυαρικής κοινοβoυλευτικής ομάδας του SPD και αντιπρόεδρος των γερμανοαυστριακών κοινοβουλευτικών σχέσεων.

Εξάλλου είναι μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Αυστρίας και του Τσεχικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Από το 2015 είναι αντιπρόεδρος του συλλόγου εφέδρων της Bundeswehr.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Mitglieder des Verteidigungsausschusses». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 18 Μαΐου 2015. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουνίου 2016. 
  2. «Mitglieder des Ausschusses für Recht und Verbraucherschutz». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Ιουνίου 2015. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουνίου 2016. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]