Κακοποίηση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Δυστυχώς, ακόμα και τώρα στον 21ο αιώνα, η μη υποστήριξη, απαγόρευση δικαιωμάτων και του ελεύθερου λόγου και η κακοποίση γυναικών με χρήση ρατσισμού ή ψυχολογικής, σωματικής και σεξουαλικής βίας όλο και αυξάνεται. Το γυναικείο φύλο, υποτειμάται πλέον και ενώ θεωρούμαστε ένας σύγχρονος κόσμος χωρίς προκαταλήψεις και "παλιομοδήτικες" απόψεις υπάρχουν κράτη που ακόμα υποτειμούν τις γυναίκες και τις συμπεριφέρονται με πολύ δραματικά, άσχημο τρόπο.

Κάθε μέρα, ακόμα και αυτή την στιγμή που κανείς διαβάζει αυτό το άρθρο, μπορεί κάποια γυναίκα να απειλείται όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά. Διακρίνουμε τον ρατσισμό, σε θρησκευτικές αντιλήψεις, σεξουαλικές προτειμήσεις, σε εξωτερικές εμφανεισιακές διαφορές, προσωπικές απόψεις κτλ.

Πλέον λοιπόν, οι γυναίκες εξακολουθούν να υποτιμούνται. Δεν έχουν ισάξια δικαιώματα με τα άτομα του αντίθετου φύλου κι αυτό μας φαίρνει σε διάφορες συγκρούσεις. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες βελτιώσεις όπως παραδείγματος χάρη, το δικαίωμα της εργασίας αν και πάλι υπάρχουν διακρίσεις.