Κίτσκαλνγια

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κίτσκαλνγια
Τοποθεσία στο χάρτη
Τοποθεσία στο χάρτη
Κίτσκαλνγια
54°44′32″N 50°21′37″E
ΧώραΡωσία
Διοικητική υπαγωγήKichkalna rural settlement[1]
Ίδρυση18ος αιώνας
Ταχ. κωδ.423038
Τηλ. κωδ.84345
Ζώνη ώραςUTC+03:00
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Το Κίτσκαλνγια (ρωσικά: Кичкальня́; ταταρικά: Кычытканлы́) είναι Ταταρικό χωριό στην επαρχία Νουρλάτσκι της Δημοκρατία του Ταταρστάν στη Ρωσία.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το χωριό Κίτσκαλνγια ιδρύθηκε στις αρχές του 18ου αιώνα. Από ιστορίες που μεταβιβάστηκαν προφορικά από γενιά σε γενιά, το χωριό ιδρύθηκε από τρεις οικογένειες που προέρχονταν από το χωριό Ουζέγιεβο (το οποίο τώρα ανήκει στην επαρχία Ακσουμπαγιέφσκι). Ο Μουλάς Τοχβατουλάχ ήταν από τους πρώτους κατοίκους του χωριού. Σύμφωνα με τον μύθο, αυτές οι οικογένειες έφυγαν από τα σπίτια τους, κρυβόμενο από αναγκαστικό εκχριστιανισμό μετά την κατάκτηση του Χανάτο του Καζάν από τον Ιβάν Δ΄ της Ρωσίας. Στην πραγματικότητα, η επανεγκατάσταση αρκετών οικογενειών από το χωριό Ουζέγιεβο εξηγείται από την ενδοπεριφερειακή επανεγκατάσταση, καθώς ο Ιβάν Δ΄ της Ρωσίας πέθανε το 1584.

Η υπάρχουσα ιστοριογραφική βιβλιογραφία παρέχει αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία σχηματισμού του χωριού - από τα μέσα του 17ου αιώνα έως το 1710. Σύμφωνα με το μύθο, ένα συγκεκριμένο όνομα το 1911 ισχυρίστηκε ότι το χωριό "Μοράσα Μπασί" ιδρύθηκε πριν από 300 χρόνια, δηλαδή, το 1611, αλλά αυτό είναι πολύ απίθανο. Μέχρι το 1920, αποτελούσε μέρος του βολόστ Στάρο-Αλμετέφσκαγια της επαρχίας Τσιστοπόλ του Κυβερνείου του Καζάν.

Στο 18ο - 1ο μισό του 19ου αιώνα, οι κάτοικοι ανήκαν στην κατηγορία των κρατικών αγροτών, ασκώντας καθήκοντα πολέμου. Ασχολήθηκαν με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, το τούβλο, το ψάρεμα, το συνεταιρισμό, την ξυλουργική και τη χειροτεχνία.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. (Ρωσικά) OKTMO. www.gks.ru/metod/classifiers.html. Ανακτήθηκε στις 11  Μαρτίου 2016.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Kichkalnya στο Wikimedia Commons