Κέντζι Κάιντο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κέντζι Κάιντο
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση25  Ιανουαρίου 1969
Ισικάβα
Χώρα πολιτογράφησηςΙαπωνία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΙαπωνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΙαπωνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταμηχανικός
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Κέντζι Κάιντο (ιαπωνικά: 海道 賢仁, Χέπμπορν Kaidō Kenji) είναι Ιάπωνας παραγωγός, πρώην μέλος της Taito και μετέπειτα της Sony Computer Entertainment Japan στο #1 τμήμα Ανάπτυξης Προϊόντος.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών στην Taito το 1987, όπου εργάστηκε ως project leader και διευθύνων σχεδιαστής των arcade βιντεοπαιχνιδιών Bonze Adventure, Night Striker, Champion Wrestler, Cameltry, Sonic Blast Man, Warrior Blade και Dead Connection.

Κάποια στιγμή άλλαξε τμήμα ώστε να δουλέψει από την αρχή της στην κονσόλα X55 (αργότερα ονομάστηκε MEDIA BOX), την πρώτη καραόκε κονσόλα για ιδιωτική χρήση στο σπίτι. Το 1996 εργάστηκε ως project leader και διευθύνων σχεδιαστής παιχνιδιού για το coin-op παιχνίδι Cleopatra Fortune.

Το 1997, ο Κάιντο έφυγε από την Taito και μπήκε στη Sony Computer Entertainment Inc. Τότε ξεκίνησε να εργάζεται στο παιχνίδι Ape Escape ως διευθύνων σχεδιαστής παιχνιδιού και βοηθός παραγωγής.

Εργάστηκε ως διαχειριστής προϊόντος και παραγωγός για το Ico το 2001, και το Shadow of the Colossus το 2005. Έφυγε από το Sony τον Αύγουστο του 2012, ενώ τα σχέδια του για το μέλλον είναι ακαθόριστα.[1][2]

Εργογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]