Κάρμεν Σάρα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Κάρμεν Σάρα
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση29  Ιουνίου 1982
Νουέβο Λαρέντο
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙσπανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδίστρια
μοντέλο
χορεύτρια
ηθοποιός
χορογράφος
Περίοδος ακμής2004

Κάρμεν Σαραί Γκαρσία Σάενζ (Ισπανικά; Carmen Sarahí) είναι τραγουδίστρια, ηθοποιός και χορευτής του Μεξικού.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Κάρμεν Σάρα γεννήθηκε στο Νουέβο Λαρέντο, Ταμαουλίπας. Είναι πτυχιούχος του Κέντρου Εκπαίδευσης Τέχνης Televisa Έχει συμμετάσχει σε σαπουνόπερες όπως Rubí, Rebelde, Mujer de madera, Palabra de mujer, ούτε μαζί σας ούτε χωρίς εσάς, El Juramento (Telemundo), και σε προγράμματα όπως SOS: Sexo y otros secretas, Όπως λέει η παροιμία, La rosa de Guadalupe και Decadas, όπου ήταν μέλος του μουσικού συγκροτήματος Decadance. Ήταν μέλος της ομάδας Guzmán στο πρόγραμμα La Voz ... México όπου συμμετείχε στην τρίτη σεζόν, φτάνοντας στα νοκ άουτ όπου ηττήθηκε από την Καρολίνα Ρος.

Η καριέρα της έχει αναπτυχθεί κυρίως στο μουσικό θέατρο όπου έχει συμμετάσχει στο καστ του nAnita la Huerfanita¨ με την Ντάνα Πάολα, τη Selena el Musical, τη La Fábrica de Santa, τη νέα novicia rebelde (μουσική) στο ρόλο της Liesl, Προσωπικές διαφημίσεις οι δημιουργοί του Friends, Mentiras: το μιούζικαλ στο ρόλο των Lupita, I Love Romeo και Julieta από τον Μανόλο Κάρο αντικαθιστώντας την Έιζα Γκονζάλες ως Τζουλιέτα, "Cats" στην έκδοση 2013 και "Δεν μπορώ να σηκωθώ σήμερα" στο χαρακτήρες της Μαρίας, της Άννας και της Μαλένας.

Είχε επίσης τον πρωταγωνιστικό ρόλο (Έλσα) στην ταινία κινουμένων σχεδίων Disney, Ψυχρά κι Ανάποδα ενεργούσε με τη φωνή της, όπου η ταινία στη Λατινική Αμερική είχε επιτυχία.

Η Κάρμεν Σάρα εκπροσωπείται από τον Pablo Ahumada για την Epik Talent Industry.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

2009: Μεγάλη ευκαιρία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2009 ήταν μέρος του καστ του μιούζικαλ La novicia rebelde στον νεανικό πρωταγωνιστικό χαρακτήρα της Liesl, μαζί με ηθοποιούς όπως η Μεξικανή νικήτρια στο Μπροντγουέι Μπιάνκα Μαροκίν, ο Λίσαρντο, η Ολίβια Μπούσιο και ο Νταρίο Ριπόλ μεταξύ άλλων. Μετά από 100 παραστάσεις, η Κίκα Έδγαρ ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο και είχε έως και 300 παραστάσεις.

Το 2010 εντάχθηκε στο έργο δωματίου Mario, υπό τη διεύθυνση του Εμίλιο Μέριτ, σε μια σύντομη σεζόν στο θέατρο του καντονίου SOGEM Wilberto.

Το 2011 έρχεται και πάλι η ευκαιρία να γίνει τηλεόραση στο μουσικό πρόγραμμα Δεκαετίες, που παράγεται από τον Τζιόρτζιο Αρεσού, που είναι μέρος του μουσικού ομίλου decadance ο ίδιος. Επίσης εκείνη τη χρονιά ασχολήθηκε με τον κόσμο της μεταγλώττισης, προσκλήθηκε να κάνει κάστινγκ για μια νέα σειρά disney channel (Λατινική Αμερική) με το να ονομάσει τη σκηνοθέτιδα Γκάμπυ Κάρντενας, The Garden of Clarilu, και να μείνει με τον χαρακτήρα της Λολί τη λιβελούλα.

Το 2012 επέστρεψε για να συνεργαστεί με τον Μέριτ στο Fix You, φιναλίστ στο διαγωνισμό Unam. Την ίδια χρονιά εντάχθηκε στο ανεπιτυχές μουσικό έργο I Love Romeo y Julieta του Μανόλο Κάρο, βασισμένο στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που κατσουφιάζει την ηθοποιό Έιζα Γκονζάλες στο ρόλο του τίτλου. Το ντοκιμαντέρ του Oscar Uriel και του Rodrigo Mendoza Η υπέροχη και αξιολύπητη ιστορία ενός Μοντάζ που ονομάζεται I Love Romeo y Julieta, το οποίο αφηγείται τη διαδικασία των προβών και την πρεμιέρα του έργου, παρουσιάστηκε στο FICG.

Στη συνέχεια, μια σύντομη εξάμηνη σεζόν πριν στο επιτυχημένο μιούζικαλ με μουσική από τη δεκαετία του '80 Lies: το μιούζικαλ στο χαρακτήρα της γραμματέςα Λουπίτα.