Ιστορίες για αγρίους

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ιστορίες για αγρίους
ΣκηνοθεσίαΝταμιάν Σιφρόν
ΠαραγωγήΠέδρο Αλμοδόβαρ, Αγουστίν Αλμοδόβαρ, Έστερ Γκαρθία, Hugo Sigman και Axel Kuschevatzky
ΣενάριοΝταμιάν Σιφρόν
ΠρωταγωνιστέςΡικάρντο Νταρίν
Όσκαρ Μαρτίνεζ
Λεονάρντο Σμπαράλια
Χουλιέτα Ζίλμπερμπεργκ
Νταρίο Γκραντινέτι
ΜουσικήΓκουστάβο Σανταολάγια
ΦωτογραφίαJavier Juliá
ΜοντάζΝταμιάν Σιφρόν
Εταιρεία παραγωγήςKramer & Sigman Films
El Deseo
Telefe Productions
Corner Contenidos
ΔιανομήWarner Sogefilms
Πρώτη προβολή2014
Κυκλοφορία2014
Διάρκεια122 λεπτά[1]
ΠροέλευσηΑργεντινή
Ισπανία
ΓλώσσαΙσπανικά
Προϋπολογισμός$4 εκατομμύρια[2]
Ακαθάριστα έσοδα$27 εκατομμύρια
ΠροηγείταιOn Probation

Το Ιστορίες για αγρίους (πρωτότυπος τίτλος: Relatos salvajes) είναι αργεντίνικη-ισπανική ταινία του 2014 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Νταμιάν Σιφρόν.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην ταινία εκτυλίσσονται έξι παράλληλες ιστορίες:

Pasternak
Σε ένα αεροπλάνο οι επιβάτες αρχίζουν να μιλάν μεταξύ τους και ανακαλύπτουν ότι έχουν ένα κοινό: όλοι γνώρισαν σε κάποια στιγμή της ζωής τους τον Πάστερνακ, τον πιλότο του αεροσκάφους.

Las Ratas
Ένας τοκογλύφος μπαίνει σε ένα εστιατόριο για να φάει. Η σερβιτόρα τον αναγνωρίζει και λέει στη μαγείρισσα ότι είναι αυτός που κατέστρεψε την οικογένειά της. Τότε, η δεύτερη της προτείνει να του ρίξει ποντικοφάρμακο στο φαγητό.

El más fuerte
Ένας άντρας με ακριβό αυτοκίνητο οδηγεί στην εθνική οδό και εκνευρίζεται όταν μπροστά του βρίσκεται ένα πολύ αργό αμάξι. Οι δύο άντρες ξεκινούν τον καβγά, ο οποίος καταλήγει σε βιαιοπραγία.

Bombita
Ο Σιμόν είναι υπεύθυνος για κατεδαφίσεις κτιρίων και όταν τελειώνει τη δουλειά του, πηγαίνει σε ένα ζαχαροπλαστείο για να πάρει τούρτα στο πάρτι γενεθλίων της κόρης του. Όσο βρίσκεται στο μαγαζί, η τροχαία του σηκώνει το αμάξι και χάνει το πάρτι. Στη συνέχεια, προσπαθεί να σβήσει το πρόστιμο, αλλά δεν τα καταφέρνει. Τότε, αποφασίζει να πάρει την εκδίκησή του.

La Propuesta
Ένας έφηβος παίρνει το πολυτελές αυτοκίνητο του πατέρα του και σκοτώνει μία έγκυο. Τότε, ο πατέρας αποφασίζει να δωροδοκήσει έναν υπηρέτη του γιανα πει ότι εκείνος διέπραξε το έγκλημα, ούτως ώστε να γλιτώσει ο γιος του τη φυλακή.

Hasta que la muerte nos separe
Κατά τη διάρκεια ενός εβραϊκού γάμου, η νύφη ανακαλύπτει ότι ο γαμπρός έχει σχέση με μία από τις καλεσμένες. Την ώρα του χορού του λέει ότι το έχει καταλάβει και στη συνέχει ανεβαίνει στην ταράτσα. Εκεί συναντά τον μάγειρα και μετά από λίγο κάνουν σεξ. Ο γαμπρός τους πιάνει απ' αυτοφώρω και εκείνη του λέει ότι από εδώ και πέρα θα κάνει σεξ με όποιον άντρα δει. Επιστρέφουν στον χώρο της δεξίωσης, όπου η νύφη χτυπά με δύναμη την ερωμένη του συζύγου της. Στη συνέχεια επικρατεί αναστάτωση, όμως μετά το ζευγάρι χορεύει, φιλιέται και ξεκινά να κάνει σεξ πάνω στην τούρτα, ενώ οι καλεσμένοι φεύγουν.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βραβεία/Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία κέρδισε το Βραβείο BAFTA Καλύτερης Μη Αγγλόφωνης Ταινίας[3] και το Βραβείο Γκόγια Καλύτερης Ιβηροαμερικανικής Ταινίας.

Ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας,[4] τον Χρυσό Φοίνικα, το Βραβείο Satellite καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και το Βραβείο Γκόγια καλύτερης ταινίας.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Wild Tales (15)». British Board of Film Classification. 5 Δεκεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 8 Μαρτίου 2015. 
  2. Appelo, Tim (12 Σεπτεμβρίου 2014). «How 'Wild Tales' Director Damian Szifron Wrote a Foreign-Language Oscar Contender in His Bathtub». The Hollywood Reporter. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2016. 
  3. «Film Not in the English Language in 2016». Ανακτήθηκε στις 2 Ιουνίου 2017. 
  4. «The Making of 'Wild Tales,' an Oscar Nominee». Ανακτήθηκε στις 2 Ιουνίου 2017. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]