Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιστορία για Ελέφαντες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ιστορία για Ελέφαντες
Αφίσα της παράστασης
ΣυγγραφέαςΝίκος Μανούδης
Παγκόσμια πρώτη παράσταση18  Φεβρουαρίου 2000
Τοποθεσία πρώτης παράστασηςΚαλαμαριά Θεσσαλονίκης
Βουβοί ρόλοιΆρης

Αφροδίτη

νέα

νέος

Η Ιστορία για ελέφαντες είναι ένα θεατρικό έργο του Νίκου Μανούδη.

Η πρεμιέρα του θεατρικού έγινε στις 18 Φεβρουαρίου του 2000 από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας στο Δημοτικό Θέατρο της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.[1] Τη σκηνοθεσία υπέγραψε ο Γιάννης Καραχισαρίδης και τα σκηνικά και κουστούμια ο Αντώνης Στεφανόπουλος. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμήνευσαν οι Γιώργος Γιαννόπουλος, Άννη Τσολακίδου, Μάγδα Πένσου και Αλέξανδρος Καλπακίδης. Η παράσταση ανέβηκε και την επόμενη σεζόν (2001-2002) κάνοντας περιοδεία στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις τις Μακεδονίας. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους αυτή τη φορά ερμήνευσαν οι Γιώργος Γιαννόπουλος, Κατερίνα Παναγάκη, Μιχάλης Μαρκάτης και Κατερίνα Παπουτσάκη. Στα Χανιά, το έργο ανέβηκες από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης με τους Ισίδωρο Σταμούλη, Γιολάντα Μπαλαούρα, Κώστας Παπακωνσταντίνου και Μαρία Ρωμανού.[2] Το κείμενο κυκλοφόρησε το 2000 από τις εκδόσεις Αφοι Κυριακίδη (ISBN 978-960-343-512-9).

Ο Άρης και η Αφροδίτη είναι ένα ζευγάρι παντρεμένο για 15 χρόνια. Μια νύχτα το παρελθόν και το μέλλον θα εισβάλουν απροσδόκητα στην καθημερινότητα μπλέκοντας τους σε παράξενες καταστάσεις. Είναι η νύχτα που η Αφροδίτη μαθαίνει ότι πέθανε ο πρώτος της έρωτας. Το πρώι θα ξυπνήσουν αφήνοντας μια υποψία οτι πρόκειται απλά για ένα όνειρο αλλά τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά και τα μπερδέματα συνεχίζουν...

  • Γιώργος Γιαννόπουλος ως Άρης
  • Άννη Τσολακίδου ως Αφροδίτη
  • Αλέξανδρος Καλπακίδης ως νέος
  • Μάγδα Πένσου ως νέα
  1. «Ιστορία για ελέφαντες». www.ntng.gr. Ανακτήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2024. 
  2. Αδαμίδου, Σ. (8 Δεκεμβρίου 2002). ««Νεοελληνικές» κυρίως... οι ιστορίες από τα ΔΗΠΕΘΕ». Ριζοσπάστης. Ανακτήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2024. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]