Θρασύβουλος Παλαιολόγος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Θρασύβουλος Παλαιολόγος
Εθνικότητα Έλληνες
Υπηκοότητα Ελλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες νέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα αθλητής

Ο Θρασύβουλος Παλαιολόγος ήταν Έλληνας πρωταθλητής του στίβου από την Πάτρα, ήταν αθλητής της Γ.Ε. Πατρών και ανήκε στην δεύτερη γενιά αθλητών του συλλόγου.

Εμφανίστηκε πρώτη φορά σε αγώνες το 1900 στους εσωτερικούς αγώνες της Γυμναστικής εταιρίας όπου ήταν πρώτος στην δισκοβολία και δεύτερος στην πάλη[1]. Ο Παλαιολόγος είχε δηλωθεί από την ΓΕΠ για να συμμετάσχει στους "Β' δοκιμαστικούς αγώνες" όπου θα αποτελούσαν αγώνες πρόκρισης για την ολυμπιάδα του 1900, τελικά οι αγώνες δεν έγιναν αλλά στάλθηκε ολιγομελής αποστολή[1].

Στους πανελλήνιους αγώνες του 1904 κατέκτησε δύο μετάλλια, ήταν δεύτερος στην πάλη χάνοντας από τον Χρηστόπουλο σε πέντε λεπτά[2]. Επίσης ήταν δεύτερος στην Διελκυστίνδα με την ομάδα της Γ.Ε. Πατρών με συμπαίκτες τους Διακίδη, Τουρνά, Τόφαλο και Χρηστόπουλο έχασαν από την ομάδα του Πανελληνίου, δύσκολα όπως αναφέρεται στην τρίτη προσπάθεια[2].

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1906 ήταν δεύτερος στην πάλη και στην κατηγορία των μεσαίων βαρών[2]. Στην διελκυστίνδα με αντίπαλο τον Πειραϊκό ήταν πρώτος με συμπαίκτες τους Διακίδη, Β. Ψάχο, Γ. Ψάχο, Παρνασσά, Λάζαρο, Χρηστόπουλο, Τόφαλο και τον Π. Πρίφτη[2].

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πάλη
2ος: 1904, 1906
Διελκυστίνδα
1ος: 1906
2ος: 1904