Θεόδωρος Σαουλίδης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Θεόδωρος Σαουλίδης
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1939
Αθήνα
Θάνατος1990
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταδημοσιογράφος

Ο Θεόδωρος Σαουλίδης ήταν Έλληνας δημοσιογράφος.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Φοιτητής ακόμα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στον Τύπο, τον οποίο και "υπηρέτησε" μέχρι και το 1990, οπότε και έχασε τη μάχη με τη ζωή από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης. Η τότε ηγεσία του υπουργείου Εμπορίου, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη του, μετονόμασε την αίθουσα Τύπου στο υπουργείο σε "Αίθουσα Θεόδωρου Σαουλίδη".

Ο Θεόδωρος Σαουλίδης άφησε το δημοσιογραφικό του στίγμα μέσα από τις σελίδες των εφημερίδων και κάποια χρόνια αργότερα, των ραδιοτηλεοπτικών μέσων που εργάστηκε. Επί σειρά ετών κάλυπτε το υπουργείο Βιομηχανίας στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", ενώ στα πρώτα χρόνια της πορείας του εργάσθηκε και στην εφημερίδα "Ακρόπολη".

Ο Θεόδωρος Σαουλίδης, μεταξύ άλλων, ήταν ο πρώτος που καθιέρωσε τον όρο "καλάθι της νοικοκυράς", ενώ σε συνεργασία με τον Μιχάλη Τσιφάκη οραματίστηκε και δημιούργησε την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος.

Για τη σημαντική συνεισφορά του σε ό,τι αφορά την προαγωγή των δικαιωμάτων του καταναλωτή, τα τελευταία χρόνια η Ένωση έχει καθιερώσει και απονέμει στη μνήμη του τα Δημοσιογραφικά Βραβεία "Θεόδωρος Σαουλίδης".