Θερμαϊκός Θέρμης (καλαθοσφαίριση γυναικών)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αυτό το λήμμα αφορά το τμήμα καλαθοσφαίρισης γυναικών του Θερμαϊκού Θέρμης. Για τον ευρύτερο σύλλογο, δείτε: Α.Π.Ο. Θερμαϊκός Θέρμης.


Α.Π.Ο. Θερμαϊκός Θέρμης
Ταυτότητα
Πλήρες όνομαΑθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος Θερμαϊκός Θέρμης
ΊδρυσηΣύλλογος:
1949, πριν 75 έτη (1949)
Τμήμα: ?
ΧρώματαΠράσινο & Λευκό          
ΈδραΚλειστό Θέρμης
(χωρητικότητα: 500)
ΠεριοχήΘέρμη, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
ΔιεύθυνσηΥψηλάντου 1, Τ.Κ. 57001, Θέρμη
Πρόσωπα
Πρόεδρος Χαράλαμπος Αμπατζίδης
Αντιπρόεδρος(οι) Κώστας Ματθαιόπουλος
Προπονητής Κώστας Κωτούλης
Διοργανώσεις
ΔιοργανώσειςΑ' Κατηγορία Ε.ΚΑ.Σ.Θ.
Κύπελλο Ε.ΚΑ.Σ.Θ.
2016-17Α' Ε.ΚΑ.Σ.Θ. → 8η
Διακρίσεις
Τίτλοι1 Πρωτάθλημα Α2 Εθνικής
1 Πρωτάθλημα Β' Εθνικής
1 Πρωτάθλημα Ε.ΚΑ.Σ.Θ.
Εμφανίσεις
Εντός
Εκτός
Ενεργά τμήματα του
Θερμαϊκού Θέρμης
Ποδόσφαιρο (Ανδρών) Μπάσκετ (Ανδρών) Μπάσκετ (Γυναικών)
Σκάκι Κικ μπόξινγκ Πυγμαχία

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος Θερμαϊκός Θέρμης είναι ελληνικό αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, όπου και βρίσκονται οι έδρες των τμημάτων του. Επίσημο έτος ίδρυσής του είναι το 1949 και αγωνίζεται με χρώματα το πράσινο και το λευκό. Στο έμβλημά του απεικονίζεται ένα τετράφυλλο τριφύλλι.

Έδρα όλων των τμημάτων καλαθοσφαίρισης του Θερμαϊκού αποτελεί το Κλειστό Γυμναστήριο Θέρμης στην οδό Θέρμης - Τριαδίου, χωρητικότητας 500 θεατών. Η γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρισης αποτελεί νομικά ένα από τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου.


Ιστορική αναδρομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ανοδική πορεία (2000-2003)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2000-01 βρήκε το σύλλογο της Θέρμης Πρωταθλητή Θεσσαλονίκης, το οποίο και συνεπαγόταν την άνοδό του στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Επρόκειτο για το τρίτο τη τάξει εθνικό Πρωτάθλημα, το οποίο διοργανωνόταν σε δύο Ομίλους και σήμερα έχει καταργηθεί.

Η ομάδα της Θέρμης πραγματοποίησε το ντεμπούτο τις στις Εθνικές Κατηγορίες στα μέσα Οκτωβρίου του 2000, οπότε και ξεκίνησαν οι αγώνες της στα πλαίσια του Ομίλου Βορρά της Β' Εθνικής για την περίοδο 2000-01. Μέχρι τον Απρίλη, οπότε και ολοκληρώθηκε η αγωνιστική δράση, συγκέντρωσε 18 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, καταλαμβάνοντας την κορυφαία θέση της βαθμολογικής κατάταξης. Με τον τρόπο αυτό κέρδισε δεύτερη συνεχόμενη άνοδο στην κλίμακα των Κατηγοριών.

Ακολούθησε μια διετής παραμονή της ομάδας στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής που εκείνες τις χρονιές διεξήχθη σε ένα και μοναδικό Όμιλο των 12 συλλόγων. Ειδικότερα την αγωνιστική περίοδο 2001-02 συνέλεξε 15 νίκες και 7 ήττες, τερματίζοντας στην 5η θέση της βαθμολογικής κατάταξης. Ισοβάθμισε με τον Άρη Θήβας και το Περιστέρι, τοποθετήθηκε δε μεταξύ αυτών στην κατάταξη βάσει των μεταξύ τους αποτελεσμάτων. Επιτυχημένη ήταν η πορεία της ομάδας και στο Κύπελλο Ελλάδος, όπου αγωνίστηκε η ομάδα για πρώτη φορά. Στα πλαίσια της Α' Φάσης απέκλεισε διαδοχικά το Γ.Α.Σ. Κομοτηνή με σκορ 70-37 και στη συνέχεια τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης δυσκολότερα με σκορ 68-66. Σταμάτησε στην 1η Αγωνιστική της Β' Φάσης, όπου και γνώρισε την ήττα με σκορ 88-69 από τον Α.Ν.Ο.Γ.

Την επόμενη χρονιά, 2002-03, ο Θερμαϊκός ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το Πρωτάθλημα στα τέλη Απριλίου έχοντας υποστεί μόλις μία ήττα σε 22 αγώνες. Με τον τρόπο αυτό κέρδισε τόσο τον τίτλο του Πρωταθλητή της Α2 Εθνικής, όσο και την άνοδο στην αμέσως ανώτερη κατηγορία. Στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Ελλάδος επικράτησε του Θριάμβου Αθηνών με σκορ 59-60, ενώ κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Ηλιούπολης στην επόμενη αγωνιστική με σκορ 61-41. Αποκλείστηκε όπως και την προηγούμενη χρονιά στην 1η Αγωνιστική της Β' Φάσης, αυτή τη φορά με τη συμβολή της Ακαδημίας Ηλιούπολης, η οποία κέρδισε με σκορ 46-53.

Συμμετοχή στην Α1 Εθνική (2003-2005)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την αγωνιστική περίοδο 2003-04 ο Θερμαϊκός συμμετείχε για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής. Οι ομάδες που συμμετείχαν σε αυτό ανέρχονταν στις 14 στον αριθμό. Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα της Θέρμης συγκέντρωσε 11 νίκες και 15 ήττες, ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην 9η θέση της τελικής κατάταξης, με ασφάλεια πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Προπονητής της ομάδας τη χρονιά αυτή ήταν ο Σίμος Συρόπουλος. Κορυφαία σκόρερ για την ομάδα αναδείχθηκε στο Πρωτάθλημα η Αλίνα Γκιουλέκα που σημείωσε 318 πόντους σε 25 αγώνες (12,72 κατά μ.ό.). Από κοντά την ακολούθησαν οι Νάσια Τόσκα (309 πόντοι, 25 αγώνες, 12,36 κατά μ.ό.) και Εμμανουέλα Αυθεντοπούλου (298 πόντοι, 26 αγώνες, 11,46 κατά μ.ό.).

Σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Θερμαϊκός εντάχθηκε σε αυτήν απευθείας στη «Φάση των 16», όπου και ξεπέρασε στην 1η αγωνιστική την Ακαδημία Ηλιούπολης με σκορ 56-40. Στους Προημιτελικούς απέκλεισε τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας με σκορ 60-56, λαμβάνοντας εισιτήριο για το Final-4 που διεξήχθη στα τέλη Φεβρουαρίου 2004 στο Μετς. Στον Ημιτελικό η ομάδα της Θεσσαλονίκης στάθηκε άτυχη, καθώς έχασε για ένα καλάθι την πρόκριση από τον Αστέρα Εξαρχείων (50-49). Εν τέλει, μέσω του Μικρού Τελικού κατέλαβε την τρίτη θέση νικώντας τον Πειραϊκό Σύνδεσμο με σκορ 76-69.

Την επόμενη χρονιά, 2004-05, η ομάδα αγωνίστηκε εκ νέου στην Α1 Εθνική, φτάνοντας στο υψηλότερο βαθμολογικό σημείο που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, με απολογισμό 15 νίκες και 11 ήττες, τοποθετήθηκε στην 5η θέση του τελικού βαθμολογικού πίνακα (των 14 θέσεων). Ειδικότερα ισοβάθμισε με τα Άνω Λιόσια, που κατετάγησαν, ωστόσο, χαμηλότερα λόγω των μεταξύ τους αποτελεσμάτων.

Στο θεσμό του Κυπέλλου ο Θερμαϊκός έλαβε μέρος σε μόλις ένα παιχνίδι, στα πλαίσια της «Φάσης των 16», στο οποίο και ηττήθηκε με σκορ 69-83 από τη Μ.Α.Σ. Καστοριά.

Την επόμενη περίοδο, 2005-06, η ομάδα επρόκειτο να συνεχίσει την πορεία της στο κορυφαίο Πρωτάθλημα, ωστόσο, όπως και η ανδρική ομάδα του Θερμαϊκού, δήλωσε την αποχώρησή της από το Πρωτάθλημα και μηδενίστηκε σε όλους τους αγώνες της. Ομοίως αποχώρησε και από το Κύπελλο Ελλάδος, με το προγραμματισμένο της παιχνίδι με τα Άνω Λιόσια να κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας με σκορ 20-0.

Επιστροφή στα τοπικά Πρωταθλήματα (2006-σήμερα)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την αγωνιστική περίοδο 2006-07 ο Θερμαϊκός δήλωσε συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής. Εντάχθηκε στον Όμιλο Βορρά, τον οποίο συνέθεσαν 14 ομάδες. Στην τελική βαθμολογική κατάταξη τοποθετήθηκε στην 11η θέση, εντός της ζώνης του υποβιβασμού στα τοπικά πρωταθλήματα. Αναλυτικότερα συνέλεξε 10 νίκες και 16 ήττες, ενώ δεν παρατηρήθηκε κάποια ισοβαθμία. Τέλος, σε ό,τι αφορά το Κύπελλο Ελλάδος, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ηττήθηκε στην πρεμιέρα της Α' Φάσης με σκορ 66-53 από την Αρτέμιδα Βόλου και η πορεία της σταμάτησε εκεί.

Την αγωνιστική περίοδο 2008-09 ο Θερμαϊκός ήταν η μία από τις 12 ομάδες που διεκδίκησαν τον τίτλο του Πρωταθλητή Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην 7η θέση της τελικής βαθμολογίας, έχοντας συγκεντρώσει 10 νίκες και 12 ήττες.[1]

Την επόμενη χρονιά, 2009-10, στην Α' Κατηγορία Θεσσαλονίκης συμμετείχαν 12 σύλλογοι, εκ των οποίων ο ένας αποχώρησε στην πορεία. Στο πλαίσιο αυτό ο Θερμαϊκός συγκέντρωσε 12 νίκες και 10 ήττες. Στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της χρονιάς, βρέθηκε στην 8η θέση. Βάσει των αρχικών σχεδίων επρόκειτο να υποβιβαστεί στη Β' Κατηγορία - που αργότερα καταργήθηκε - κάτι που τελικά δεν συνέβη.[2]

Τον Ιούνιο του 2010 καθήκοντα πρώτης προπονήτριας στο σύλλογο ανέλαβε η Μαρία Βαχαροπούλου.[3] Την περίοδο 2010-11, στη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος της Α' Ε.ΚΑ.Σ.Θ. μπήκαν 13 σύλλογοι, ανάμεσα στους οποίους και ο Θερμαϊκός. Στα μέσα Μαΐου, οπότε και ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα (χωρίς διεξαγωγή Play-offs), ο Θερμαϊκός κατετάγη στη 2η θέση του τελικού βαθμολογικού πίνακα, πίσω από τον πρωτοπόρο Μεγάλο Αλέξανδρο Εχεδώρου.[4]

Την επόμενη χρονιά, 2011-12, πάντα στα πλαίσια του τοπικού Πρωταθλήματος, η ομάδα της Βαχαροπούλου αντιμετώπισε 13 αντιπάλους στην πορεία της προς την επιστροφή στην Α2 Εθνική. Διεκδίκησε τον τίτλο και την άνοδο στην Α2 Εθνική (δεν προβλέπονταν Play-offs τη χρονιά αυτή) μέχρι την τελευταία αγωνιστική, οπότε και βρισκόταν σε ισοβαθμία στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν στην τελευταία αγωνιστική, με το «Γηραιό» να βγαίνει τελικά νικητής με σκορ 48-51. Ο Θερμαϊκός τερμάτισε με τον τρόπο αυτό στη 2η θέση του Πρωταθλήματος σε ισοβαθμία με τον τρίτο Ε.Ο. Σταυρούπολης.[5][6][7]

Την αγωνιστική περίοδο 2012-13 ο Θερμαϊκός ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για την Κανονική Περίοδο του τοπικού Πρωταθλήματος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αναλυτικότερα συγκεντρωσε 20 νίκες και 2 ήττες απέναντι σε 11 αντιπάλους.[8][9] Στη συνέχεια, έλαβε μέρος στη διαδικασία των Play-Offs, όπου διασταυρώθηκε στη σειρά των Ημιτελικών με τον τέταρτο Ε.Ο. Σταυρούπολης. Την πρόκριση στον Τελικό θα λάμβανε η ομάδα που πρώτη θα συμπλήρωνε δύο νίκες.[10] Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα η Σταυρούπολη έσπασε την έδρα του Θερμαϊκού με σκορ 45-48, παίρνοντας το πλεονέκτημα της πρόκρισης.[11] Στη συνέχεια, η ομάδα της Θέρμης ηττήθηκε εκ νέου και εκτός έδρας με σκορ 69-64 και συνεπώς η πορεία της σταμάτησε εκεί.[12][13] Στα πλαίσια του Κυπέλλου της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. ο Θερμαϊκός επικράτησε στη «Φάση των 8» επί του Μακεδονικού με σκορ 33-57.[14][15] Στους Ημιτελικούς απέκλεισε τη Μ.Ε.Ν.Τ. με σκορ 50-47.[16][17] Στο Μεγάλο Τελικό της διοργάνωσης βρέθηκε αντιμέτωπος με το - μετέπειτα νταμπλούχο στην Κατηγορία - Ναύαρχο Βότση, από τον οποίο ηττήθηκε με σκορ 61-42.[18][19] Προπονήτρια της ομάδας τη χρονιά αυτή ήταν ξανά η Μαρία Βαχαροπούλου.

Την επόμενη χρονιά, 2013-14, ο σύλλογος της Θέρμης αγωνίστηκε εκ νέου στο Πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, στο οποίο συμμετείχαν 12 συνολικά σωματεία. Ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για την κανονική περίοδο έχοντας συλλέξει 17 νίκες και 5 ήττες. Συνεπώς κατετάγη στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και απέκτησε με επιτυχία το δικαίωμα συμμετοχής στα Play-offs.[20] Εκεί κλήθηκε, όπως και την προηγούμενη χρονιά, να ξεπεράσει το εμπόδιο της ομάδας της Σταυρούπολης.[21] Το εισιτήριο στους Τελικούς πήρε εκ νέου η τελευταία επικρατώντας του Θερμαϊκού σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια. Το πρώτο στη Σταυρούπολη έληξε με σκορ 47-39 και το δεύτερο στην έδρα του Θερμαϊκού με σκορ 45-69.[22][23] Σε αγώνα μπαράζ που διεξήχθη μεταξύ του Θερμαϊκού και του έτερου ηττημένου των Ημιτελικών, Αίαντα Ευόσμου, ο πρώτος ηττήθηκε με σκορ 47-31, καταλαμβάνοντας οριστικά την 4η θέση.[24] Στα πλαίσια του Κυπέλλου Θεσσαλονίκης ο Θερμαϊκός αποκλείστηκε στον πρώτο του αγώνα, έχοντας γνωρίσει την ήττα από τις νεανίδες του Ηρακλή Θεσσαλονίκης με σκορ 41-64.[25] Προπονήτρια της ομάδας τη χρονιά αυτή ήταν και πάλι η Μαρία Βαχαροπούλου.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, 2014-15, πάντα με προπονήτρια τη Βαχαροπούλου, ο Θερμαϊκός ήταν και πάλι ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες σε επίδοση, ολοκληρώνοντας την κανονική περίοδο στη 2η θέση της βαθμολογικής κατάταξης. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ομάδες του Πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης αυξήθηκαν σε 14 στον αριθμό, ωστόσο δύο αποχώρησαν στην πορεία. Ο Θερμαϊκός κατέγραψε επισήμως 20 νίκες και 4 ήττες.[26][27] Αντίπαλός του στα Play-offs ήταν η 3η της κατάταξης Μ.Ε.Ν.Τ. απέναντι στην οποία αγωνίστηκε με πλεονέκτημα έδρας. Ωστόσο, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι η ομάδα της Τούμπας κατάφερε να σπάσει την έδρα του Θερμαϊκού με σκορ 32-51.[28][29] Λίγες ημέρες μετά η Μ.Ε.Ν.Τ. αναδείχθηκε νικήτρια και στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι (55-38), δίνοντας συνέχεια στο σερί που ήθελε το Θερμαϊκό εκτός Τελικού.[30][31] Στο θεσμό του Κυπέλλου Θεσσαλονίκης - που διεξήχθη στα τέλη της άνοιξης αντί για το χειμώνα - ο Θερμαϊκός ξεκίνησε με νίκη απέναντι στο Γ.Σ. Μενεμένης με σκορ 54-72.[32] Στους Προημιτελικούς πέτυχε εμφατική νίκη με σκορ 85-21 εναντίον του Χορτιάτη,[33][34] ενώ στον Ημιτελικό ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο των νεανίδων του Άρη Θεσσαλονίκης με σκορ 55-53.[35][36] Στον τελικό της διοργάνωσης έχασε το τρόπαιο από τον νταμπλούχο Όλυμπο Ελευθερίου Κορδελιού, κατόπιν ήττας με σκορ 36-55.[37][38]

Τον Ιούνιο του 2015 την καθοδήγηση του συλλόγου της Θέρμης από τον πάγκο ανέλαβε ο Κώστας Κωτούλης, ενώ τη χρονιά ολοκλήρωσε ο κ. Αλωπούδης.[39] Την περίοδο 2015-16 το γυναικείο Πρωτάθλημα διαιρέθηκε λόγω αύξησης των συμμετοχών σε δύο Ομίλους. Ο Θερμαϊκός εντάχθηκε με 7 ακόμη ομάδες στο 2ο Όμιλο. Στα πλαίσια της Α' Φάσης, σε σύνολο 14 αγώνων κατέλαβε την 7η θέση με 2 νίκες και 12 ήττες.[40] Ακολούθησε ανακατανομή των Ομίλων. Στη Β' Φάση ο Θερμαϊκός αγωνίστηκε για τον καθορισμό των ομάδων που θα καταλάμβαναν τις θέσεις 9 έως 16. Μαζεύοντας ακόμη 3 νίκες και 11 ήττες, ο Θερμαϊκός κατέλαβε οριστικά τη 14η θέση στο σύνολο του Πρωταθλήματος.[41][42][43] Σε ό,τι αφορά το Κύπελλο Θεσσαλονίκης, ο Θερμαϊκός αγωνίστηκε σε μόλις έναν αγώνα, στον οποίο υπέκυψε στην πίεση των Αμπελοκήπων-Μενεμένης (49-50).[44][45]

Περίοδοι σε εθνικές κατηγορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περίοδος Επίπ Κατηγορία Θέση Επιπ Αγώνες ΚΠ POf POu Κορυφαία Σκόρερ ΚΠ Κύπελλο Αγών Ευρωπαϊκές διοργανώσεις
2000-01 3 Β' Εθνική 1 - 18-0 - - ? - - - - -
2001-02 2 Α2 Εθνική 5 - 15-7 - - ? 1η - Β' Φάσης 3 - - -
2002-03 2 Α2 Εθνική 1 - 21-1 - - ? 1η - Β' Φάσης 3 - - -
2003-04 1 Α1 Εθνική 9 - 11-15 - - Αλίνα Γκιουλέκα Μικρός Τελικός 4 - - -
2004-05 1 Α1 Εθνική 5 - 15-11 - - ? 1η - Β' Φάσης 1 - - -
2005-06 1 Α1 Εθνική 14 - αποσυρ - - ? Β' Φάση 0 - - -
2006-07 2 Α2 Εθνική 11 - 10-16 - - ? Α' Φάση 1 - - -

Πρόσωπα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διακεκριμένες καλαθοσφαιριστές
Εθν Ονοματεπώνυμο
Εμμανουέλα Αυθεντοπούλου
Αλίνα Γκιουλέκα
Ελευθερία Παπαδοπούλου
Ράνια Πρασσά
Δήμητρα Τελίδου
Νάσια Τόσκα
Βάια Τσαντάκη
Εθν Ονοματεπώνυμο
Κάλια Παπαδοπούλου
Κίμπερλυ Σμιθ
Προπονητές
Εθν Ονοματεπώνυμο Θητεία
Σίμος Συρόπουλος ??? - ???
Μαρία Βαχαροπούλου Ιουν 2010 - Ιουν 2015
Κώστας Κωτούλης Ιουν 2015 - σήμερα

Τρέχουσα αγωνιστική περίοδος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, 2016-17, ο Α.Π.Ο. Θερμαϊκός Θέρμης έλαβε μέρος στο Πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας Γυναικών που διοργάνωσε η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην 8η θέση (σε σύνολο 14) της βαθμολογικής κατάταξης, έχοντας συγκεντρώσει 12 νίκες και 14 ήττες.[46][47]

Κορυφαία σκόρερ τόσο της ομάδας όσο και του Πρωταθλήματος αναδείχθηκε η αθλήτρια Ελευθερία Παπαδοπούλου, που σημείωσε 452 πόντους (40 τρίποντα).[48]

Στο θεσμό του Κυπέλλου Γυναικών της Ε.ΚΑ.ΣΘ. ο Θερμαϊκός αγωνίστηκε τη χρονιά αυτή μόλις μία φορά, κατά τη Β' Φάση, όπου και γνώρισε τον αποκλεισμό από τον Αστέρα Ιπποδρομίου με σκορ 35-50.[49][50]

Έδρα του συλλόγου αποτελεί το Κλειστό Γυμναστήριο Θέρμης στην οδό Θέρμης - Τριαδίου, χωρητικότητας 500 θεατών. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Χαράλαμπος Αμπατζίδης. Καθήκοντα πρώτου προπονητή διατηρεί από τον Ιούνιο του 2015 ο Κώστας Κωτούλης.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Βαθμολογία Α' Κατηγορίας Γυναικών 2008-2009 (Κανονική Περίοδος)», πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο του Αχιλλέα Τριανδρίας.
  2. «Αποτελέσματα Α ΕΚΑΣΘ: Έπεσε και η Θέρμη», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 30 Απριλίου 2010.
  3. «Γυναικείο: Ο Μανωλόπουλος ανέλαβε τον Βότση», άρθρο στον ιστότοπο NorthBasket.gr, 23 Ιουνίου 2010.
  4. «Γλέντι στο Καλοχώρι για την άνοδο στην Α2 γυναικών», άρθρο στον ιστότοπο Tsiotras.blogspot.gr, 13 Μαΐου 2011.
  5. «Βαθμολογία Α' Κατηγορίας Γυναικών 2011-2012 (Κανονική Περίοδος)», πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο του Αχιλλέα Τριανδρίας.
  6. «Αποτελέσματα ΕΚΑΣΘ: Στην Α2 επέστρεψε ο Ηρακλής!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 10 Μαΐου 2012.
  7. «Ανέβηκε στην Α2 Βορρά γυναικών ο Ηρακλής» Αρχειοθετήθηκε 2012-05-17 στο Wayback Machine., άρθρο στον ιστότοπο GrBasket.gr, 10 Μαΐου 2012.
  8. «Βαθμολογία Α' Κατηγορίας Γυναικών 2012-2013 (Κανονική Περίοδος)» Αρχειοθετήθηκε 2016-03-05 στο Wayback Machine., πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.
  9. «Α' Γυναικών: Πρώτος ο Θερμαϊκός Θέρμης, έρχονται τα playoffs!» Αρχειοθετήθηκε 2016-03-05 στο Wayback Machine., άρθρο στον ιστότοπο BasketPlus.gr, 21 Μαρτίου 2013.
  10. «Αποτελέσματα ΕΚΑΣΘ: Τέλος η κανονική περίοδο με πρώτο τον Θερμαϊκό!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 21 Μαρτίου 2013.
  11. «Αποτελέσματα Πλέι Οφ ΕΚΑΣΘ: Βόμβα της Σταυρούπολης στη Θέρμη, προβάδισμα για Βότση!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 31 Μαρτίου 2013.
  12. «Αποτελέσματα Πλέι Οφ ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό Βότσης-Σταυρούπολη!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 2 Απριλίου 2013.
  13. «Α’ ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό Ν.Βότσης & ΕΟΣ, «φωνάζει» για τη διαιτησία ο Θερμαϊκός», άρθρο στον ιστότοπο NorthBasket.gr, 31 Μαρτίου 2013.
  14. «Εντυπωσίασαν τα φαβορί στο Κύπελλο ΕΚΑΣΘ!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 20 Σεπτεμβρίου 2012.
  15. «Συμπληρώθηκε η τετράδα του κυπέλλου γυναικών της ΕΚΑΣΘ», άρθρο στον ιστότοπο NorthBasket.gr, 20 Σεπτεμβρίου 2012.
  16. «Αποτελέσματα Κυπέλλου ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό Θερμαϊκός και Ναύαρχος Βότσης!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 27 Σεπτεμβρίου 2012.
  17. «Στον τελικό του κυπέλλου γυναικών της ΕΚΑΣΘ ο Θερμαϊκός Θέρμης», άρθρο στον ιστότοπο Tsiotras.blogspot.gr, 26 Σεπτεμβρίου 2012.
  18. «Τελικός Κυπέλλου ΕΚΑΣΘ: Η κούπα στον Βότση!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 10 Ιανουαρίου 2013
  19. «Κυπελλούχος ΕΚΑΣΘ στις γυναίκες ο Ναύαρχος Βότσης», άρθρο στον ιστότοπο Tsiotras.blogspot.gr, 9 Ιανουαρίου 2013.
  20. «Βαθμολογία Α' Κατηγορίας Γυναικών 2013-2014 (Κανονική Περίοδος)», πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.
  21. «Αποτελέσματα ΕΚΑΣΘ: Φινάλε με νίκη της ΜΕΝΤ στο ντέρμπι!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 9 Απριλίου 2014.
  22. «Αποτελέσματα Πλέι Οφ ΕΚΑΣΘ: Κράτησαν οι γηπεδούχοι στους πρώτους ημιτελικούς!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 28 Απριλίου 2014.
  23. «Αποτελέσματα Πλέι Οφ ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό ΕΟΣ και ΜΕΝΤ!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 3 Μαΐου 2014.
  24. «Τρίτη θέση στην Α' ΕΚΑΣΘ γυναικών για τον Αίαντα Ευόσμου», άρθρο στον ιστότοπο Tsiotras.blogspot.gr, 10 Μαΐου 2014.
  25. «Έλαμψαν οι νεάνιδες Ηρακλή και Άρη στο Κύπελλο ΕΚΑΣΘ!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 17 Σεπτεμβρίου 2013.
  26. «Βαθμολογία Α' Κατηγορίας Γυναικών 2014-2015 (Κανονική Περίοδος)», πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.
  27. «Αποτελέσματα ΕΚΑΣΘ: Τέλος η κανονική περίοδος, στα πλέι οφ ο Αίας Ευόσμου!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 25 Απριλίου 2015.
  28. «Αποτελέσματα Play Off ΕΚΑΣΘ: Break για ΜΕΝΤ, εύκολα ο Όλυμπος!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 27 Απριλίου 2015.
  29. ««Πέρασε» από τη Θέρμη η ΜΕΝΤ», άρθρο στον ιστότοπο NorthBasket.gr, 26 Απριλίου 2015.
  30. «Αποτελέσματα Play Off ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό με "σκούπα" Ολυμπος Κορδελιού και ΜΕΝΤ!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 1 Μαΐου 2015.
  31. «ΕΚΑΣΘ: ΜΕΝΤ-Όλυμπος Ελ. Κορδελιού διεκδικούν τον τίτλο», άρθρο στον ιστότοπο MissMatchBasket.gr, 2 Μαΐου 2015.
  32. «Αποτελέσματα Κυπέλλου ΕΚΑΣΘ: Στην οκτάδα ο Θερμαϊκός!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 16 Απριλίου 2015.
  33. «Αποτελέσματα Κυπέλλου ΕΚΑΣΘ: Τρομερή νίκη-πρόκριση των νεανιδων του ΠΑΟΚ!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 10 Μαΐου 2015.
  34. ««Δια περιπάτου» στην τετράδα του κυπέλλου ΕΚΑΣΘ γυναικών ο Θερμαϊκός Θέρμης», άρθρο στον ιστότοπο Tsiotras.blogspot.gr, 3 Μαΐου 2015.
  35. «Αποτελέσματα Κυπέλλου ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό ο Θερμαϊκός!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 22 Μαΐου 2015.
  36. «Στον τελικό του κυπέλλου ο Θερμαϊκός Θέρμης», άρθρο στον ιστότοπο NorthBasket.gr, 20 Μαΐου 2015.
  37. «Αποτελέσματα Κυπέλλου ΕΚΑΣΘ: Τα πήρε όλα ο Όλυμπος!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 4 Ιουνίου 2015.
  38. «Το σήκωσε ο Όλυμπος!»[νεκρός σύνδεσμος], άρθρο στον ιστότοπο BasketPlus.gr, 4 Ιουνίου 2015.
  39. «Ο Κωτούλης στον Θερμαϊκό»[νεκρός σύνδεσμος], άρθρο στον ιστότοπο EBasket.gr, 29 Ιουνίου 2015.
  40. «Βαθμολογία Α' Κατηγορίας Γυναικών 2015-2016 (Κανονική Περίοδος - Α' Φάση)», πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.
  41. «Βαθμολογία Α' Κατηγορίας Γυναικών 2015-2016 (Κανονική Περίοδος - Β' Φάση)», πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.
  42. «Αποτελέσματα ΕΚΑΣΘ: Βγήκε η τετράδα των πλέι οφ, διεκόπη το ματς στην Ευκαρπία!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 15 Απριλίου 2016.
  43. «Α’ ΕΚΑΣΘ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: «Υπόσχεση» συναρπαστικών πλέι οφ!»[νεκρός σύνδεσμος], άρθρο στον ιστότοπο Woman2Woman.gr, 15 Απριλίου 2016.
  44. «Αποτελέσματα Κυπέλλου ΕΚΑΣΘ: Πέρασαν από τη Θέρμη οι Αμπελόκηποι!», άρθρο στον ιστότοπο WePlayBall.gr, 21 Σεπτεμβρίου 2015.
  45. «Νίκη-πρόκριση στον πόντο για τις γυναίκες των Αμπελοκήπων Μενεμένης», άρθρο στον ιστότοπο Tsiotras.blogspot.gr, 19 Σεπτεμβρίου 2015.
  46. «Βαθμολογία Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας Γυναικών 2016-2017», πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.
  47. «Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής της Α ΕΚΑΣΘ γυναικών», άρθρο στον ιστότοπο NorthBasket.gr, 12 Απριλίου 2017.
  48. «Οι τελικοί πίνακες σε πόντους και τρίποντα φέτος», άρθρο στον ιστότοπο Tsiotras.blogspot.gr, 14 Απριλίου 2017.
  49. «Στα ημιτελικά του κυπέλλου ΕΚΑΣΘ γυναικών ο Αστέρας Ιπποδρομίου-Μαντουλίδης», άρθρο στον ιστότοπο Tsiotras.blogspot.gr, 21 Ιανουαρίου 2017.
  50. «Στους «4» του κυπέλλου ΕΚΑΣΘ γυναικών ο Αστέρας Ιπποδρομίου-Μαντουλίδης», άρθρο στον ιστότοπο NorthBasket.gr, 21 Ιανουαρίου 2017.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]