Η Λίζα και όλοι οι άλλοι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η Λίζα και όλοι οι άλλοι
Κινηματογραφική αφίσα
ΣκηνοθεσίαΝίκος Περάκης
ΠαραγωγήΚώστας Λαμπρόπουλος
Μάνος Κρεζίας
ΣενάριοΚατερίνα Μπέη
ΠρωταγωνιστέςΚατερίνα Μουτσάτσου
Ντορέττα Παπαδημητρίου
Αλέξανδρος Παρθένης
Γιώργος Καραμίχος
Κάτια Νικολαΐδου
Γιώργος Χρανιώτης
Αντώνης Καφετζόπουλος
ΜουσικήΔημήτρης Κοντόπουλος
ΦωτογραφίαΗλίας Αδάμης
ΜοντάζΓιώργος Μαυροψαρίδης
Εταιρεία παραγωγήςΕλληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Odeon
ΔιανομήOdeon
Πρώτη προβολή7 Μαρτίου 2003
Διάρκεια106'
ΠροέλευσηΕλλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά

Η Λίζα και όλοι οι άλλοι είναι ο τίτλος ελληνικής κωμωδίας παραγωγής 2003 σε σκηνοθεσία Νίκου Περάκη και σενάριο Κατερίνας Μπέη.[1][2]

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Κατερίνα Μουτσάτσου υποδυόμενη τη Λίζα, μία νεαρή κοπέλα που εργάζεται σε γυναικείο περιοδικό και είναι απογοητευμένη με τη σχέση της με το ανδρικό φύλλο.[3] Το υπόλοιπο πρωταγωνιστικό καστ αποτελείται από τους Ντορέττα Παπαδημητρίου, Αλέξανδρο Παρθένη, Γιώργο Καραμίχο, Κάτια Νικολαΐδου, Γιώργο Χρανιώτη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και Αντώνη Καφετζόπουλο.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 7 Μαρτίου 2003.[4][5]

Η ταινία προβλήθηκε τη περίοδο 2002-2003 και έκοψε συνολικά 70.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Εκείνη τη σεζόν ήρθε πρώτη σε εισιτήρια ανάμεσα σε 20 ταινίες.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Λίζα είναι νέα, ωραία, μοιραία αλλά απίστευτα ανασφαλής. Δουλεύει ως ελεύθερη επαγγελματίας στο παγκοσμίως γνωστό γυναικείο περιοδικό Cosmopolitan. Ειδικεύεται στο να δίνει συμβουλές στις γυναίκες ανά την Ελλάδα χωρίς όμως να τις εφαρμόζει η ίδια. Η Κλαίρη είναι κολλητή φίλη της Λίζας και μαζί κάνουν γυμναστήριο, κομμωτήριο, μανικιούρ-πεντικιούρ και γενικά ό,τι έχει σχέση με τον καλλωπισμό. Η Λίζα είναι μαζί με τον Γιάννη, με τον οποίο από την πλευρά της τουλάχιστον έχουν σχέση. Έχοντας απογοητευτεί από τις σχέσεις της με το ανδρικό φύλο, κάνει τα πάντα για να βρει έναν κανονικό άντρα. Μέσα από την ανασφάλεια της προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει την συμπεριφορά των ανδρών, και πιστεύει πως η εμφάνισή παίζει καθοριστικό ρόλο. Γι' αυτό αναλώνεται στο να γίνει η ιδανική γυναίκα, ως προς την εμφάνιση πάντα, προκειμένου να βρει τον ιδανικό σύντροφο. Όμως μια μέρα η Λίζα θα γνωρίσει τον Πάρη με τον οποίο γνωρίζει τον πραγματικό έρωτα.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]