Ηλεκτρονικός πόλεμος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο ηλεκτρονικός πόλεμος (EW) είναι οποιαδήποτε πολεμική ενέργεια σχετίζεται με τη χρήση του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος ή κατευθυνόμενη ενέργεια για τον έλεγχο του φάσματος, με την επίθεση σε κάποιον εχθρό, ή την παρεμπόδιση επιθέσεων του εχθρού μέσω του φάσματος. Ο σκοπός του ηλεκτρονικού πολέμου είναι η άρνηση στον αντίπαλο του πλεονεκτήματος της πρόσβασης στο ΗΜ φάσμα ή η εξασφάλιση απρόσκοπτης πρόσβασης στο ΗΜ φάσμα. Ο ηλεκτρονικός πόλεμος μπορεί να διεξαχθεί μπορεί να εφαρμοστεί από τον αέρα, τη θάλασσα, τη γη και το διάστημα, από επανδρωμένα και μη επανδρωμένα συστήματα και μπορεί να στοχεύσει ανθρώπους, επικοινωνίες, ραντάρ, ή άλλους στόχους[1].

Σημειώσεις παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Joint Publication 3-13.1 Electronic Warfare» (Online PDF available for download). Chairman of the Joint Chiefs of Staff (CJCS) - Armed Forces of the United States of America. 25 Ιανουαρίου 2007. σελίδες i, v – x. Ανακτήθηκε στις 1 Μαΐου 2011. This publication provides...doctrine for electronic warfare planning, preparation, execution, and assessment in support of joint operations across the range of military operations. 

Πηγές, Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περαιτέρω ανάγνωση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Electronic warfare (έκδοση 704819202) της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).