Ζωολογικός κήπος Βερολίνου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο ζωολογικός κήπος Βερολίνου (γερμανικά: Zoologischer Garten Berlin) είναι ζωολογικός κήπος που βρίσκεται στην γερμανική πρωτεύουσα. Είναι ο μεγαλύτερος ζωολογικός κήπος της Ευρώπης και από τους παλαιότερους. Διευθυντής του είναι ο Andreas Knieriem. Ο ζωολογικός κήπος φιλοξενεί 20.219 είδη ζώων.

Καθώς το Βερολίνο είναι χωρισμένο σε ανατολικό και δυτικό, υπάρχουν δυο ζωολογικά πάρκα στην γερμανική πρωτεύουσα.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο ζωολογικός κήπος του Βερολίνου άνοιξε το 1884. Αυτό που τον κάνει ιδιαίτερα σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι άντεξε κατά τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο με πολλές απώλειες. Μάλιστα κάποτε (κατά τη διάρκεια του πολέμου) είχε βομβαρδιστεί.

Η είσοδος του κήπου το 1900

Τα ζώα του κήπου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο ζωολογικός κήπος του Βερολίνου έχει εκτός των άλλων σπάνια είδη ζώων και είδη που απειλούνται με αφανισμό (όπως ουρακοτάγκους, πολικές αρκούδες , ασιατικούς ελέφαντες, ινδικους ρινόκερους, γορίλες, αμερικάνικους βίσωνες). Πολύ δημοφιλές έγινε το πολικό αρκουδάκι Knut (που δυστυχώς απεβίωσε αργότερα ), και τα δύο πάντα, τα οποία ήρθαν με εμπορική πτήση από το Πεκίνο.

Στο δε Δυτικό Βερολίνο είχε γεννηθεί ένα άλλο λευκό αρκουδάκι, αρσενικού φύλου ονόματι Fritz, το οποίο πέθανε λίγο αργότερα από ηπατίτιδα. Βέβαια, οι πρώτοι 3 μήνες για τα πολικά αρκουδάκια είναι δύσκολοι και μπορεί να μην επιβιώσουν.

Στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου έχουν γεννηθεί σκύμνοι (λιονταράκια), ένας ασιατικός ελέφαντας και ένας ιπποπόταμος.

Μια πολική αρκούδα
Το ένα από τα δυο γιγάντια πάντα
Μια από τις καμηλοπαρδάλεις
Ασιατικοί ελέφαντες
Λέαινα

Είδη ζώων: