Ε.Ο. Σιντί Μπουζίντ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ετουάλ Ολυμπίκ Σιντί Μπουζίντ (L'Étoile olympique de Sidi Bouzid)
Επίσημη ονομασίαÉtoile olympique de Sidi Bouzid
ΠροσωνύμιοOSB
Ίδρυση1959
ΈδραΣιντί Μπουζίντ, Τυνησία
ΣτάδιοStade Municipal de Sidi Bouzid
ΠρόεδροςRiadh Yousfi
ΠροπονητήςNidhal Khiari
ΠρωτάθλημαTunisian Ligue Professionnelle 2
Πρώτη εμφάνιση

Η Ετουάλ Ολυμπίκ Σιντί Μπουζίντ (αραβικά: النجم الأولمبي بسيدي بوزيد)‎‎, {γαλλικά: L'Étoile olympique de Sidi Bouzid}, που είναι ευρύτερα γνωστή ως Ολυμπίκ Σιντί Μπουζίντ, είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος της Τυνησίας, ο οποίος ιδρύθηκε το 1959 στην πόλη Σιντί Μπουζίντ. Τη σεζόν 2023-24, η ομάδα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας του τυνησιακού ποδοσφαίρου.

Η επωνυμία της ομάδας προήλθε από την συγχώνευση Club Olympique de Sidi Bouzid and l'Étoile Sportive de Gammouda, των δύο συλλόγων που συγχωνεύθηκαν το 2003 για να δημιουργήσουν την σημερινή ομάδα με το διακριτικό τίτλο «EOSB». Χρώματα του συλλόγου είναι το πράσινο και το λευκό. Τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας διεξάγονται στο Stade Municipal de Sidi Bouzid, χωρητικότητας 3.000 θεατών.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ήταν το 1959 όταν οι νέοι της πόλης, που μέχρι τότε αρκούνταν σε φιλικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες με τις πόλεις, αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν τοπικό αθλητικό σύλλογο με την επωνυμία Aigle Sportif de Sidi Bouzid.

Από το 1963, αυτός ο σύλλογος συμμετείχε τακτικά στο πρωτάθλημα τρίτης κατηγορίας (νοτιοδυτική περιφέρεια). Μεταξύ των πρωτοπόρων του συλλόγου είναι οι Mohamed Agrebi Ghodhban, Bechir Bargougui, Mongi Aissaoui (αρχηγός της ομάδας), Hassen Jeridi, Habib Gammoudi, Abdelaziz Bayaoui, Younes Hasnaoui, Ali Cherif Chebbi, Hamed Kadri, Abdelkrim Chakroun και ο επιθετικός Mohamni. Το 1968 ο αθλητικός σύλλογος μετονομάστηκε σε Gammouda πριν ξαναπάρει το παλιό του όνομα το 1973 και αρχίσει να έχει πολλές φιλοδοξίες, καλώντας καταρτισμένους προπονητές όπως ο Faouzi Benzarti, ο Ali Graja ή ο Habib Trabelsi.

Το 1976 άλλαξε εκ νέου το όνομά του και έγινε Ολυμπίκ Σίντι Μπουζίντ. Το 2003, η ομάδα συγχωνεύθηκε με τον δεύτερο σύλλογο της πόλης, την Étoile Sportif de Gammouda, και υιοθέτησε το σημερινό της όνομα. Στο τέλος της σεζόν 2014-2015, ο σύλλογος έφτασε στη Ligue I για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]