Ε.Α. Νίκαιας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Ε.Α. Νικαίας)
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση


EAN LOGO.png

Η Ένωση Αθλοπαιδιών Νίκαιας (Ε.Α. Νίκαιας ή σε πλήρη σύντμηση Ε.Α.Ν.) είναι ένας ερασιτεχνικός αθλητικός σύλλογος που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Ιδρύθηκε το 1997 και εδρεύει στη Νίκαια Αττικής. Έχει τμήματα ανδρών, εφήβων, παίδων, παμπαίδων, mini, promini, junior και παγκορασίδων. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί ακόμα και στην Γ΄ Εθνική καλαθοσφαίρισης ανδρών 2 χρονιές (Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Γ' εθνικής κατηγορίας ανδρών 2002-2003 και Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Γ' εθνικής κατηγορίας ανδρών 2003-2004).

Για την περίοδο 2012-2013, το ανδρικό τμήμα αγωνίστηκε στην Β΄ κατηγορία ΕΣΚΑΝΑ και κατέλαβε την 13η θέση. Το εφηβικό τμήμα αγωνίζονταν στην Γ΄ κατηγορία ΕΣΚΑΝΑ. Αρχικά πήρε την πρόκριση από τον Α΄ γύρο καταλαμβάνοντας την 2η θέση στον όμιλο του. Στον Β΄ γύρο έχασε την πρόκριση στον τελικό γύρο σε τριπλή ισοβαθμία. Το παιδικό τμήμα αγωνίστηκε στην Α΄ κατηγορία ΕΣΚΑΝΑ, όμως το επίπεδο εκεί ήταν πολύ μεγαλύτερο με σχέση τις ικανότητες του τμήματος και έτσι υποβιβάστηκε καταλαμβάνοντας την 12η θέση.

Για την περίοδο 2016-2017, το ανδρικό τμήμα αγωνίστηκε στην Β΄ κατηγορία ΕΣΚΑΝΑ και κατέλαβε την 6η θέση. Το εφηβικό τμήμα αγωνίζονταν στην Γ΄ κατηγορία ΕΣΚΑΝΑ. Κατέκτησε την άνοδο στην Β΄ κατηγορία, καταλαμβάνοντας την 2η θέση στον όμιλο του, πετυχαίνοντας 11 νίκες και 1 ήττα. Το παιδικό τμήμα αγωνίστηκε στην Γ΄ κατηγορία ΕΣΚΑΝΑ και τερμάτισε αήττητο σε 18 αγώνες, καταλαμβάνοντας την 1η θέση και την άνοδο στην Β΄ κατηγορία.