Ερμιόνη Γκούλιφορντ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Ερμιόνη Βάλενταϊν Γκούλιφορντ [1] είναι Αγγλίδα ηθοποιός, γεννημένη στο Σόμερσετ της Νοτιοδυτικής Αγγλίας. Εκπαιδεύτηκε στην Κεντρική Σχολή Ομιλίας και Δράματος του Λονδίνου (Central School of Speech and Drama) και αποφοίτησε το 1994.

Έχει εργαστεί στο θέατρο, εμφανιζόμενη στον «Έμπορο της Βενετίας», στον «Οθέλλο» και το «Όνειρο Θερινής Νυκτός» και ως Κυρία Καπουλέτου στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στο Βασιλικό Θέατρο Σαίξπηρ (Royal Shakespeare Theatre) στο Λονδίνο το 2019.[2]

Η τηλεοπτική της δράση ως ηθοποιός περιλαμβάνει ένα επεισόδιο της κωμικης σειρας «The IT Crowd» , τον ρόλο της Kim στην Βρετανική σειρά «Oktober,», της Σόφι στην μίνι τηλεοπτική σειρά «Τζέιν Έιρ», της Ερμιόνης Τραμπίνγκτον-Μπόνετ στη δραματικη σειρά «Monarch of the Glen», της Κάρολ Έμερσον στην δραματική σειρά «Heartbeat» και ως Ελίζαμπεθ Άντις στην δραματική σειρά «Foyle's War»(2015).

Κάποιες από τις κινηματογραφικές της συμμετοχές είναι στις ταινίες "Επιχείρηση Περιδέραιο" του 2001 , ως Νικόλ Λεγκαί ντ' Ολιβά και στο "Ωραίο Φύλο" του 2004 ως Kα Μπάρι.

Στις 2 Απριλίου 2013, έκανε μια έκτακτη εμφάνιση ως νευροχειρουργός Ρωξάνα Μακμίλαν στην δραματικη σειρα «Holby City», επαναλαμβανόμενη έως τις 26 Απριλίου. Η Γκούλιφορντ επανέλαβε τον ρόλο ως μόνιμος πλέον χαρακτήρας στην σειρά από τον Οκτώβριο του 2017 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2018. [εκκρεμεί παραπομπή]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. https://twitter.com/hermy1G/status/963841912213065728
  2. Programme for Romeo and Juliet - Shakespeare's Globe - 6 March 2019 - Glenn Christodoulou Collection

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]