Ερέζ Ταλ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ερέζ Ταλ
Ο Ταλ το 2006
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
ארז טל (Εβραϊκά)
ΓέννησηΕρέζ Μπέν-Τουλίλα
27 Ιουλίου 1961 (1961-07-27) (62 ετών)
Τελ Αβίβ, Ισραήλ
ΚατοικίαΤελ Αβίβ
Χώρα πολιτογράφησηςΕβραϊκή
Εκπαίδευση και γλώσσες
ΕκπαίδευσηIroni Alef High School
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΤηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σχολιαστής
Οικογένεια
ΣύζυγοςΓκίλι Λέβι
Τέκνα2 κόρες
Εν ενεργεία1983–σήμερα
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ερέζ Ταλ (πραγματικό όνομα Ερέζ Μπέν-Τουλίλα, Εβραϊκά: ארז טל; γ. 27 Ιουλίου 1961) είναι Ισραηλινός ηθοποιός και παρουσιαστής.

Πρόωρη ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ερέζ γεννήθηκε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ από εβραίους γονείς. Ο πατέρας του Aharon Ben-Tulila μετανάστευσε από την Αλγερία, ενώ η μητέρα του Edna γεννήθηκε στο Ισραήλ. Η οικογένειά του έχει υιοθετήσει το εβραϊκό επώνυμό της στο "Tal", όταν ήταν τεσσάρων ετών.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρώτο του πρόγραμμα που ήταν και δημοφιλές ήταν το Ma Yesh; ("Τι γίνεται;"), που μεταδίδεται στο Galatz, το Ισραήλ IDF Radio, όπου ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Avri Gilad. Ο Tal και ο Gilad συνδιοργάνωσαν την τηλεοπτική εκπομπή Ha'olam Ha'erev στις αρχές της δεκαετίας του 1990, που μεταδόθηκε στο τότε πειραματικό κανάλι 2. Όταν το κανάλι 2 έγινε ο πρώτος εμπορικός τηλεοπτικός σταθμός του Ισραήλ, ο Τάλ φιλοξένησε και παρήγαγε την ισραηλινή έκδοση του Wheel of Fortune και αργότερα ανέπτυξε δύο διαφορετικές μορφές προγραμμάτων: το Vault που πωλήθηκε σε αρκετούς ξένους τηλεοπτικούς σταθμούς και το Brain.

Το 2008 φιλοξένησε την ισραηλινή εκδοχή της εκπομπής Big Brother, που ονομάζεται HaAh HaGadol.[1]

Ο Ταλ συμμετέχει επίσης σε προγράμματα κωμωδίας: Μόνο στο Ισραήλ, το οποίο δημιούργησε απέναντι από την Orna Banai, και το Night Club με τη Maya Dagan και άλλους. Εισήγαγε πολλούς κωμικούς σε ευρύτερα ακροατήρια, κυρίως τον Assi Azar ο οποίος φιλοξένησε μαζί του την επιτυχημένη μορφή της πραγματικότητας HaAch HaGadol και ο Guri Alfi που έδρασε σε πολλές κωμωδίες όπως το Shiduray Ha'mahapecha (The Revolution Broadcast).[2]

Ο Tal ήταν ένας από τους Ισραηλινούς σχολιαστές (παράλληλα με τον Idit Hershkowitz) για τον τελικό του διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2018, η πρώτη φορά που η χώρα έστειλε σχολιαστές για τη Eurovision, μετα από τον Daniel Pe'er το 1993.

Στις 25 Ιανουαρίου 2019 ανακοινώθηκε ότι ο Tal θα παρουσιάσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ μαζί με τους Bar Refaeli, Assi Azar και Lucy Ayoub.[3]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Keshet Condemns Big Brother Contestant's Group Sex Claim» (στα αγγλικά). Haaretz. 26 November 2008. http://www.haaretz.com/print-edition/news/keshet-condemns-big-brother-contestant-s-group-sex-claim-1.258235. 
  2. «Israeli show makes light of conflict». BBC News Online. 2 Αυγούστου 2002. Ανακτήθηκε στις 9 Αυγούστου 2010. 
  3. Zwart, Josianne. «Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar & Lucy Ayoub to host Eurovision 2019!». eurovision.tv. Ανακτήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2019. 
Προκάτοχος
Καταρίνα Φουρτάντο, Ντανιέλα Ρουά, Σίλβια Αλμπέρτο & Φιλομένα Καουτέλα
Παρουσιαστές Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision
2019
μαζί με τους Ασσί Αζάρ, Μπαρ Ρεφαέλι & Λούσι Αγιούμπ
Διάδοχος
Σαντάλ Γιάνσεν, Εντσίλια Ρόμπλεϊ, Γιαν Σμιτ & Νίκι ντε Γιάγκερ