Επαρχία Κουσναρενκόφσκι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η επαρχία Κουσναρενκόφσκι (μπασκιρικά: Кушнарен районы‎ ή Кушнаренко районы) είναι διοικητική[1] και δημοτική[2] επαρχία (ραγιόν), μία από τις πενήντα τέσσερις στην Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν της Ρωσίας. Βρίσκεται στο βόρειο κεντρικό τμήμα της δημοκρατίας και συνορεύει με την επαρχία Μπίρσκι στο βορρά, την επαρχία Μπλαγκοβεστσένσκι στα βορειοανατολικά και τα ανατολικά, την επαρχία Ουφίμσκι στα ανατολικά και νοτιοανατολικά, την επαρχία Τσιμίνσκι στα νότια, την επαρχία Μπλαγκοβάρσκι στα νότια και νοτιοδυτικά, την επαρχία Τσεκμαγκουσέφσκι στα δυτικά, και την επαρχία Ντιουρτιουλίνσκι στα βορειοδυτικά. Η έκταση της επαρχίας είναι 1.717,77 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το διοικητικό κέντρο είναι η αγροτική περιοχή (σέλο) του Κουσναρένκοβο.[3] Στην Απογραφή του 2010, ο συνολικός πληθυσμός της επαρχίας ήταν 27.491 άτομα, με τον πληθυσμό του Κουσναρένκοβο να αποτελεί το 35.9% του αριθμού αυτού.[4]

Η επαρχία ιδρύθηκε το 1930.Σφάλμα αναφοράς: Μη έγκυρη ετικέτα <ref>· παραπομπές χωρίς περιεχόμενο πρέπει να έχουν όνομα

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το κέντρο ιδρύθηκε το 1930.Σφάλμα αναφοράς: Μη έγκυρη ετικέτα <ref>· παραπομπές χωρίς περιεχόμενο πρέπει να έχουν όνομα

Διοικητική και δημοτική οργάνωση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εντός του πλαισίου των διοικητικών διαιρέσεων, η επαρχία Κουσναρενκόφσκι είναι μια από τις πενήντα τέσσερις επαρχίες στην Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν.Σφάλμα αναφοράς: Μη έγκυρη ετικέτα <ref>· παραπομπές χωρίς περιεχόμενο πρέπει να έχουν όνομα Η επαρχία χωρίζεται σε δώδεκα σελσοβιέτ που περιλαμβάνουν εξήντα εννέα αγροτικές περιοχές.Σφάλμα αναφοράς: Μη έγκυρη ετικέτα <ref>· παραπομπές χωρίς περιεχόμενο πρέπει να έχουν όνομα Ως δημοτική διαίρεση, η επαρχία έχει συσταθεί ως Δημοτικό Διαμέρισμα Κουσναρενκόφσκι.Σφάλμα αναφοράς: Μη έγκυρη ετικέτα <ref>· παραπομπές χωρίς περιεχόμενο πρέπει να έχουν όνομα Τα δώδεκα σελσοβιέτ ενσωματώνονται ως δώδεκα αγροτικοί οικισμοί εντός του δημοτικού διαμερίσματος.Σφάλμα αναφοράς: Μη έγκυρη ετικέτα <ref>· παραπομπές χωρίς περιεχόμενο πρέπει να έχουν όνομα Το σέλο του Κουσναρένκοβο χρησιμεύει ως το διοικητικό κέντρο της διοικητικήςΣφάλμα αναφοράς: Μη έγκυρη ετικέτα <ref>· παραπομπές χωρίς περιεχόμενο πρέπει να έχουν όνομα και δημοτικήςΣφάλμα αναφοράς: Μη έγκυρη ετικέτα <ref>· παραπομπές χωρίς περιεχόμενο πρέπει να έχουν όνομα επαρχίας.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Constitution of the Republic of Bashkortostan, Article 64
  2. Law #126-z
  3. Πρότυπο:OKATO reference
  4. Russian Federal State Statistics Service (2011). «Всероссийская перепись населения 2010 года. Том 1» [2010 All-Russian Population Census, vol. 1]. Всероссийская перепись населения 2010 года (2010 All-Russia Population Census) (στα Russian). Federal State Statistics Service. Ανακτήθηκε στις June 29, 2012.