Εμετοφιλία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η εμετοφιλία είναι μία παραφιλία κατά την οποία κάποιος μπορεί να διεγερθεί σεξουαλικά, βλέποντας κάποιον να κάνει εμετό ή, ακόμα, να κάνει κι ο ίδιος.[1] Σε πολλές περιπτώσεις, τα άτομα που διεγείρονται σεξουαλικά, από την παραπάνω παραφιλία, αρέσκονται στο να βλέπουν τους συντρόφους τους να κάνουν εμετό, κατά τη διάρκεια της πεολειχίας (συγκεκριμένα: deep-throating). Γενικότερα για την επίτευξη αυτής της παραφιλίας, χρησιμοποιούνται αντικείμενα, δάχτυλα ή και πέη, γενικότερα ό,τι μπορεί να ερεθίσει τα αντανακλάστικά του διαφράγματος.

Η παραπάνω πρακτική έχει γίνει αρκετά γνωστή στη διαδικτυακή πορνογραφία, όπου συνήθως αποσκοπεί στον εξευτελισμό ή την υποβάθμιση, τα οποία με τη σειρά τους, μπορούν να προκαλέσουν σεξουαλική διέγερση. Κάποιοι άνθρωποι που διεγείρονται από την παραπάνω παραφιλία τους αρέσει να κάνουν άλλοι εμετό επάνω τους ή οι ίδιοι να κάνουν εμετό στους συντρόφους τους. Αυτό είναι γνωστό και ως Ρωμαϊκό ντουζ, εμπνευσμένο από τα ρωμαϊκά vomitorium, που λανθασμένα στα αγγλικά έχει λάβει άλλη σημασία (λόγω του vomitorium και αυτά που υποτίθεται έκαναν εκεί οι Ρωμαίοι).[2] Ενώ κάποιοι άλλοι αρέσκονται και στους δύο ρόλους.

Η παραπάνω παραφιλία, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχέεται με τη βουλιμία, αν και η εκκούσια και οικειοθελή πρόκληση του εμετού, συνδέει τις δύο αυτές παραπάνω ξεχωριστές περιπτώσεις.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Aggrawal, Anil (2009). Forensic and Medico-legal Aspects of Sexual Crimes and Unususal Sexual Practices. Boca Raton: CRC Press. σελ. 373. ISBN 978-1-4200-4308-2. 
  2. Radin, Alice P. (8 Ιανουαρίου 2003). «Fictitious facts: The case of the vomitorium». APAClassics.org. American Philological Association. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Μαρτίου 2003. 

Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Robert J. Stoller, "Erotic Vomiting", Archives of Sexual Behavior 11: 361-365 (1982).

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]