Εκλογές της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών (2018)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Οι εκλογές της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών το 2018 θα διεξαχθούν στις 6 Νοεμβρίου του 2018. Θα διεξαχθούν εκλογές για την εκλογή εκπροσώπων σε όλες τις 435 κογκρεσιακές επαρχίες των 50 πολιτειών των ΗΠΑ. Επίσης, θα εκλεγούν αντιπρόσωποι χωρίς δικαίωμα ψήφου από την περιφέρεια της Κολούμπια και τέσσερις από τις πέντε κατοικημένες επικράτειες των ΗΠΑ[α]. Η εκλογή για τον αντιπρόσωπο χωρίς δικαίωμα ψήφου από τις Νήσους Βόρειες Μαριάνες έχει αναβληθεί μέχρι την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018, λόγω των επιπτώσεων του Τυφώνα Γιούτου.[1]

Οι νικητές αυτών των εκλογών θα υπηρετήσουν στο 116ο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, με τις έδρες να κατανέμονται μεταξύ των πολιτειών με βάση την απογραφή του 2010. Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν κρατήσει την πλειοψηφία των εδρών του Κογκρέσου από τον Ιανουάριο του 2011 (βλέπε τα αποτελέσματα του 2010), αν και έχασαν πέντε έδρες στις εκλογές του 2016 και άλλη μία σε ειδικές εκλογές στη Πενσυλβάνια το 2018.

Οι ενδιάμεσες εκλογές θα διεξαχθούν στο ήμισυ της θητείας του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Οι γερουσιακές εκλογές του 2018, οι εκλογές κυβερνητών του 2018 και πολλές κρατικές και τοπικές εκλογές θα διεξαχθούν σε αυτή την ημερομηνία.

Στις γενικές εκλογές του Νοεμβρίου, 55 εκπρόσωποι δεν επιδιώκουν την επανεκλογή για να συνταξιοδοτηθούν ή για να αναζητήσουν άλλες θέσεις.

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Δεν συμπεριλαμβάνεται ο Κάτοικος Επίτροπος του Πουέρτο Ρίκο, ο οποίος υπηρετεί τετραετή θητεία.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]