Ειρήνη και Αθλητισμός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Ειρήνη και Αθλητισμός
En logo peace and sport.jpg
Το έμβλημα του οργανισμού
Ίδρυση 2007
Πεδία Ειρήνη, Αθλητισμός, Ανάπτυξη
Ιδρυτής και πρόεδρος Ζοέλ Μπουζού
Αντιπρόεδρος Ντιντιέ Ντρογκμπά
Σημαντικά πρόσωπα Αλβέρτος Β΄ του Μονακό
Ιστότοπος http://www.peace-sport.org

Ο οργανισμός Ειρήνη και Αθλητισμός (αγγλικά:Peace and Sport, γαλλικά:L’Organisation pour la Paix par le Sport) είναι ένας ουδέτερος και ανεξάρτητος οργανισμός με βάση το Μονακό υπό την αιγίδα του Αλβέρτου Β' του Μονακό.[1]

Ο οργανισμός δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο σε περιοχές όπου οι κοινότητες έχουν αποξενωθεί η μία από την άλλη και όπου οι παραδοσιακές πολιτικές δεν κατάφεραν να καθιερώσουν διάλογο, με στόχο την αποκατάσταση των ειρηνικών σχέσεων. Στόχος του είναι να φέρει τις θεμελιώθεις αξίες του αθλητισμού στην καρδιά των κοινοτήτων και των ατόμων που βρίσκονται σε κρίση σε όλο τον κόσμο.

Ο οργανισμός τοποθετεί τον αθλητισμό και τις αξίες του στο επίκεντρο των τοπικών αναπτυξιακών προγραμμάτων που διεξάγονται σε κοινότητες που βρίσκονται σε κρίση σε όλο τον κόσμο. Ο οργανισμός καθιστά τον αθλητισμό ως όχημα για την ανεκτικότητα, το σεβασμό, τη μοιρασιά και την ιδιότητα του πολίτη σε περιοχές στις οποίες υπήρξαν συγκρούσεις, ακραία φτώχεια ή έλλειψη κοινωνικής συνοχής.

Το 2018, μετά τον τερματισμό της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά έγινε αντιπρόεδρος του οργανισμού.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Hermann, Franck. «Place Royale : S.A.S. Le Prince Albert II a marché pour la Paix». www.radio-monaco.com. Ανακτήθηκε στις 2016-05-12. 
  2. ««Peace and Sport» : Didier Drogba Vice-Président». La Tribune (στα Γαλλικά). Ανακτήθηκε στις 2018-12-12. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]