DreamWorks Animation: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Αντικατάσταση της σελίδας με '{{χωρίς παραπομπές|14|02|2020}} {{πληροφορίες εταιρείας}} Η '''DreamWorks Animation LLC''' (επίσης γνωστό και ως DreamWorks ) είναι ένα αμερικανικό στούντιο κινούμενων σχεδίων που είναι θυγατρική της Universal Pictures , ενός τμήματος της Comcast μέσω της εξ ολοκλήρου θυγατρι...'
Ετικέτες: Αντικατάσταση Χειροκίνητη αναστροφή
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{χωρίς παραπομπές|14|02|2020}}
{{χωρίς παραπομπές|14|02|2020}}Η DreamWorks Animation LLC (επίσης απλά γνωστή ως DreamWorks) είναι ένα αμερικανικό στούντιο κινουμένων σχεδίων που παράγει ταινίες κινουμένων σχεδίων και τηλεοπτικά προγράμματα και είναι θυγατρική της Universal Pictures, τμήμα της NBCUniversal, το οποίο είναι το ίδιο τμήμα της Comcast.Το στούντιο έχει κυκλοφορήσει 41 ταινίες μεγάλου μήκους από τον Ιούλιο του 2021, συμπεριλαμβανομένων αρκετών από τις ταινίες κινουμένων σχεδίων με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών, με το Shrek 2 (2004) να είναι το υψηλότερο κατά τη στιγμή της κυκλοφορίας του. Η πρώτη ταινία του στούντιο, Antz, κυκλοφόρησε στις 2 Οκτωβρίου 1998 και η τελευταία της ταινία ήταν το The Boss Baby: Family Business, που κυκλοφόρησε στις 2 Ιουλίου 2021. Οι επερχόμενες ταινίες τους περιλαμβάνουν The Bad Guys στις 22 Απριλίου 2022, Puss in Boots: The Last Wish στις 23 Σεπτεμβρίου 2022 και Trolls 3 στις 17 Νοεμβρίου 2023.Επιπλέον, τρεις ταινίες έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν στις 7 Απριλίου 2023, στις 9 Φεβρουαρίου 2024 και στις 27 Σεπτεμβρίου 2024.


{{πληροφορίες εταιρείας}}
Συγκροτήθηκε ως τμήμα της DreamWorks Pictures το 1994 με αποφοίτους από τον πρώην κλάδο κινουμένων σχεδίων της Amblin Entertainment, Amblimation, διασπάστηκε σε ξεχωριστή εταιρεία το 2004. Η NBCUniversal εξαγόρασε την DreamWorks Animation με κόστος 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016.Το στούντιο αρχικά έκανε μερικές παραδοσιακές ταινίες κινουμένων σχεδίων, καθώς και δύο συμπαραγωγές stop-motion με την Aardman Animations, αλλά τώρα βασίζεται αποκλειστικά σε κινούμενα σχέδια υπολογιστή. Οι παραγωγές της, συμπεριλαμβανομένων των The Prince of Egypt, Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit, και των franchises Shrek, Kung Fu Panda και How to Train Your Dragon, έχουν λάβει αρκετές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων τριών βραβείων Όσκαρ, 41 βραβείων Emmy, πολυάριθμα Βραβεία Annie και πολλές υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και BAFTA.Οι ταινίες που παράγονται από την DreamWorks Animation διανέμονταν αρχικά από την DreamWorks Pictures μέχρι το 2005, την οποία στη συνέχεια ανέλαβε η Paramount Pictures το 2006 έως το 2012. Η 20th Century Fox έγινε ο τρίτος διανομέας το 2013 και κράτησε τη θέση μέχρι το 2017. Η Universal Pictures έγινε η τέταρτη κατέχει τη θέση από το 2019, καθώς και τα περισσότερα από τα δικαιώματα στον πίσω κατάλογό της.{{πληροφορίες εταιρείας}}
Η '''DreamWorks Animation LLC''' (επίσης γνωστό και ως DreamWorks ) είναι ένα αμερικανικό στούντιο κινούμενων σχεδίων που είναι θυγατρική της [[Universal Pictures]] , ενός τμήματος της Comcast μέσω της εξ ολοκλήρου θυγατρικής της NBCUniversal . Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στο Glendale της Καλιφόρνιας και παράγει κινούμενες ταινίες μεγάλου μήκους, τηλεοπτικά προγράμματα και online εικονικά παιχνίδια. Το στούντιο έχει κυκλοφορήσει αυτήν την περίοδο 36 συνολικά ταινίες μεγάλου μήκους , συμπεριλαμβανομένων των ταινιών Shrek , Μαδαγασκάρη , Kung Fu Panda , How to Train Your Dragon , Croods , Trolls και The Boss Baby franchises.

== '''Ιστορία και πορεία''' ==
Στις 12 Οκτωβρίου 1994, μια τριάδα παικτών ψυχαγωγίας, ο σκηνοθέτης και παραγωγός Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο πρώην στέλεχος της Disney, Τζέφρι Κάτζενμπεργκ, και ο μουσικός διευθυντής Ντέιβιντ Γκέφεν, ίδρυσαν την DreamWorks SKG (τα τρία γράμματα που προέρχονται από τα επώνυμα των ιδρυτών). Για να δημιουργήσει τη βάση ταλέντων, ο Σπίλμπεργκ έφερε καλλιτέχνες από το στούντιο του, Amblimation, που εδρεύει στο Λονδίνο, ενώ ο Κάτζενμπεργκ στρατολόγησε μερικά από τα κορυφαία στελέχη κινουμένων σχεδίων από τη Disney.[8] Μερικοί από τους καλλιτέχνες του Amblimation ήρθαν στο DreamWorks το 1995, όταν ολοκληρώθηκε η τελευταία ταινία του στούντιο, Balto, ενώ οι υπόλοιποι το έκαναν μετά το κλείσιμο του στούντιο το 1997.

Το 1995, η DreamWorks υπέγραψε συμφωνία συμπαραγωγής με την Pacific Data Images για τη δημιουργία της θυγατρικής PDI, LLC (η PDI κατείχε το 60% της PDI, LLC, ενώ η DreamWorks SKG κατείχε το 40%). Αυτή η νέα μονάδα θα παράγει ταινίες μεγάλου μήκους που δημιουργούνται από υπολογιστή, ξεκινώντας με τον Antz το 1998. Την ίδια χρονιά, η DreamWorks SKG παρήγαγε τον Πρίγκιπα της Αιγύπτου, που χρησιμοποιούσε τόσο την τεχνολογία CGI όσο και τις παραδοσιακές τεχνικές κινουμένων σχεδίων.

Το 1997, η DreamWorks συνεργάστηκε με το βρετανικό στούντιο κινουμένων σχεδίων stop-motion Aardman Animations για τη συμπαραγωγή και τη διανομή Chicken Run (2000), μια ταινία stop-motion ήδη σε προπαραγωγή. Δύο χρόνια αργότερα παρέτειναν τη συμφωνία για άλλες τέσσερις ταινίες. Με τον Aardman να κάνει stop-motion και τις υπάρχουσες παραδοσιακές και ηλεκτρονικές παραγωγές, κάλυψαν και τα τρία κύρια στυλ κινουμένων σχεδίων. Αυτή η συνεργασία είχε την DreamWorks που συμμετείχε στην παραγωγή ταινιών stop-motion στο Μπρίστολ, και είχε επίσης τον Aardman να συμμετάσχει σε ορισμένες από τις ταινίες CGI που έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τρία χρόνια αργότερα, η DreamWorks SKG δημιούργησε το DreamWorks Animation, ένα νέο επιχειρηματικό τμήμα που θα παρήγαγε τακτικά και τους δύο τύπους ταινιών μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων. Την ίδια χρονιά η DW απέκτησε πλειοψηφικό ποσοστό (90%) στο PDI και το μετέτρεψε σε PDI/DreamWorks, το υποκατάστημα της Βόρειας Καλιφόρνια του νέου επιχειρηματικού της τμήματος.Το 2001, ο Σρεκ κυκλοφόρησε και κέρδισε το πρώτο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Λόγω της επιτυχίας των ταινιών κινουμένων σχεδίων CGI, η DWA αποφάσισε την ίδια χρονιά να εγκαταλείψει τις επόμενες δύο ταινίες τους, το Spirit: Stallion of the Cimarron (2002) και το Sinbad: Legend of the Seven Seas (2003) να εγκαταλείψει την επιχείρηση κινουμένων σχεδίων με το χέρι.Ξεκινώντας με το Shrek 2 (2004), όλες οι ταινίες που κυκλοφόρησαν, εκτός από κάποιες συμπαραγωγές με τον Aardman, αναμενόταν να παράγονται με το CGI.Οι κυκλοφορίες του Shrek 2 και του Shark Tale έκαναν επίσης το DWA το πρώτο στούντιο κινουμένων σχεδίων που παρήγαγε δύο κινούμενα σχέδια CGI σε ένα μόνο έτος.

Το τμήμα κινούμενων σχεδίων διασπάστηκε σε μια εισηγμένη εταιρεία με την επωνυμία DreamWorks Animation SKG, Inc. (που δραστηριοποιείται ως DreamWorks Animation LLC) στις 27 Οκτωβρίου 2004 και διαπραγματεύθηκε μέσω του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Ο Katzenberg ήταν επικεφαλής του νέου τμήματος. , ενώ ο Spielberg και ο Geffen παρέμειναν στο πλοίο ως επενδυτές και σύμβουλοι. Η DWA κληρονόμησε επίσης συμφέροντα στην PDI/DreamWorks. Έκαναν συμφωνία με τον πρώην γονέα τους να διανείμουν όλες τις ταινίες τους μέχρι να παραδώσουν δώδεκα νέες ταινίες ή στις 12 Δεκεμβρίου 2010, όποιο από τα δύο ήταν τελευταία.

Στις 31 Ιανουαρίου 2006, η DWA συνήψε συμφωνία διανομής με την Paramount Pictures, η οποία απέκτησε πρόσφατα την πρώην μητρική και συνεργάτη διανομής της DWA, την DreamWorks SKG. Η συμφωνία παραχώρησε στην Paramount τα παγκόσμια δικαιώματα διανομής όλων των ταινιών κινουμένων σχεδίων, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών που είχαν κυκλοφορήσει προηγουμένως, μέχρι την παράδοση 13 νέων ταινιών κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους ή την 31η Δεκεμβρίου 2012, όποια ήρθε τελευταία. Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit ήταν η τελευταία ταινία που διανεμήθηκε από τον πρώην βραχίονα διανομής της και το Over the Hedge ήταν η πρώτη ταινία που διανεμήθηκε από την Paramount.

Στις 13 Μαρτίου 2007, η DreamWorks Animation ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει όλες τις ταινίες της, ξεκινώντας με το Monsters vs. Aliens (2009), σε στερεοσκοπικό 3D.Μαζί με την Intel, ανέπτυξαν από κοινού μια νέα τεχνολογία δημιουργίας 3D ταινιών, την InTru3D.Το 2008, η DWA επέκτεινε τον αγωγό παραγωγής της στο Bangalore της Ινδίας, όπου ίδρυσε μια ειδική μονάδα εντός της Technicolor, με το όνομα DreamWorks Dedicated Unit. Η μονάδα ανήκει στην Technicolor, αλλά η DreamWorks προσλαμβάνει και εκπαιδεύει τους εμψυχωτές, οι οποίοι στη συνέχεια συμβάλλουν σε έργα DreamWorks. Το DDU στην αρχή δούλεψε μόνο σε τηλεοπτικές προσφορές, όπως Merry Madagascar (2009), Scared Shrekless (2010) και έργα DVD. Τελικά άρχισαν να συνεισφέρουν και στις ταινίες μεγάλου μήκους της DreamWorks, ξεκινώντας με το animation μέρους του Puss in Boots (2011).

Από το 2009, το στούντιο είναι τακτικός επισκέπτης στη λίστα με τις 100 καλύτερες εταιρείες για εργασία του περιοδικού Fortune. Ως η μόνη εταιρεία ψυχαγωγίας στη λίστα, κατέλαβε την 47η θέση το 2009, 6η το 2010, 10η το 2011, 14η το 2012 και 12η το 2013.Ξεκινώντας το 2010, το στούντιο είχε προγραμματίσει να κυκλοφορεί πέντε ταινίες μεγάλου μήκους κάθε δύο χρόνια, αλλά τον επόμενο χρόνο το στούντιο επανεξέτασε τα σχέδιά του, «αλλά μετά το 2012, ο Κάτζενμπεργκ είπε ότι το στούντιο θα το παίζει κάθε χρόνο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει εγκαταλείποντας τη διακήρυξή του ότι η DWA θα προσπαθούσε να κυκλοφορήσει τρεις φωτογραφίες σε ένα μόνο έτος, κάθε δεύτερη χρονιά». Το 2010, το DWA έγινε το πρώτο στούντιο κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε τρεις μεγάλου μήκους ταινίες κινουμένων σχεδίων CG μέσα σε ένα χρόνο. Την ίδια χρονιά, η εταιρεία αγόρασε τα δικαιώματα ταινιών για το franchise Trolls.

Τον Ιούλιο του 2012, η ​​DreamWorks Animation κέρδισε μια προσφορά 155 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποκτήσει το Classic Media,το οποίο έκτοτε μετονομάστηκε σε DreamWorks Classics. Τον Αύγουστο του 2012, η ​​DreamWorks Animation σχημάτισε μια κοινοπραξία με κινεζικές επενδυτικές εταιρείες για να ιδρύσει μια εταιρεία ψυχαγωγίας με έδρα τη Σαγκάη, με το όνομα Oriental DreamWorks, για την ανάπτυξη και παραγωγή πρωτότυπων κινεζικών ταινιών και των παραγώγων τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Los Angeles Times, η DreamWorks Animation βρισκόταν σε συζητήσεις με τη Sony Pictures για τη διανομή των επερχόμενων ταινιών της, όπως οι κυκλοφορίες του 2013 των The Croods και Turbo. Η έκθεση ανέφερε επίσης μια πιθανότητα όπου η Sony θα χειριζόταν τη διανομή στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ η 20th Century Fox θα χειριζόταν τη διεθνή διανομή. Η ανανέωση της συμφωνίας με την Paramount ήταν επίσης ανοιχτή, αλλά μόνο με πιο ευνοϊκούς όρους για την Paramount (πρόσφεραν ακόμη και παράταση της συμφωνίας για ένα χρόνο, αλλά ο Katzenberg ήθελε να πετύχει μια καλύτερη συμφωνία). Περίπου την ίδια περίοδο, η DreamWorks Animation ξεκίνησε συζητήσεις με τη Warner Bros. για μια πιθανή συμφωνία διανομής επίσης, μόνο που απορρίφθηκε από το στούντιο.

Τον Αύγουστο του 2012, η DreamWorks Animation υπέγραψε πενταετή συμφωνία διανομής με την 20th Century Fox για όλες τις περιοχές. Ωστόσο, η συμφωνία δεν περιελάμβανε τα δικαιώματα διανομής ταινιών που είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν, τις οποίες η DWA απέκτησε από την Paramount αργότερα το 2014.Το Rise of the Guardians (2012) ήταν η τελευταία ταινία κινουμένων σχεδίων της DreamWorks που διανεμήθηκε από την Paramount και το The Croods έγινε η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων DreamWorks που διανεμήθηκε από την Fox.

Στις 11 Απριλίου 2013, η DreamWorks Animation ανακοίνωσε ότι απέκτησε την πνευματική ιδιοκτησία για το franchise Trolls από τους Dam Family και Dam Things. Η DreamWorks Animation, η οποία έχει "μεγάλα σχέδια για το franchise", έχει γίνει ο αποκλειστικός παγκόσμιος δικαιοπάροχος των δικαιωμάτων εμπορευμάτων, εκτός από τη Σκανδιναβία, όπου η Dam Things παραμένει ο δικαιοπάροχος. Την 1η Μαΐου, η Katzenberg και η DWA ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αγοράσουν το κανάλι YouTube AwesomenessTV, το οποίο οριστικοποιήθηκε αργότερα μέσα στον μήνα.

Τον επόμενο μήνα, η DWA ανακοίνωσε μια πολυετή συμφωνία περιεχομένου για την παροχή 300 ωρών αποκλειστικού πρωτότυπου περιεχομένου στον πάροχο μέσων ροής μέσω Διαδικτύου κατ' απαίτηση, Netflix. Μέρος της πρόθεσης της συμφωνίας ήταν εν μέρει να δημιουργήσει ένα πιο αξιόπιστο εισόδημα για την DWA για να καλύψει τον οικονομικό κίνδυνο της αποκλειστικής εξάρτησης από την αγορά των θεατρικών ταινιών.Την επόμενη μέρα, η DWA ολοκλήρωσε μια πενταετή συμφωνία άδειας χρήσης με την Super RTL για να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο για τη βιβλιοθήκη Classic Media και το Netflix slate.

Με τις συμφωνίες Netflix και Super RTL για την τηλεόραση, η DWA ανακοίνωσε την πρόσληψη στελεχών για το νέο της τηλεοπτικό συγκρότημα, DreamWorks Animation Television στα τέλη Ιουλίου. Το πρώην ανώτερο στέλεχος της Nickelodeon, Margie Cohn, έγινε Επικεφαλής Τηλεόρασης για την ομάδα.Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, η DreamWorks ανακοίνωσε ότι απέκτησε την τηλεοπτική βιβλιοθήκη της Chapman Entertainment που εδρεύει στο Λονδίνο με τα προγράμματα να διανέμονται μέσω της επιχείρησης διανομής τηλεοπτικών προγραμμάτων της DWA στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον επόμενο χρόνο, τον Φεβρουάριο, η DreamWorks ανακοίνωσε την ίδρυση ενός νέου εκδοτικού τμήματος που ονομάζεται DreamWorks Press, για την έκδοση βιβλίων σε έντυπη και ψηφιακή μορφή.Τον Ιούνιο, τα δικαιώματα του Felix the Cat αποκτήθηκαν από την DreamWorks Animation από την Felix the Cat Productions, που ανήκει στον Don Oriolo. Τον ίδιο μήνα, το κανάλι DreamWorksTV έκανε το ντεμπούτο του στο YouTube και λειτουργούσε από το AwesomenessTV.Η DreamWorks Animation αγόρασε στη συνέχεια τα δικαιώματα διανομής της Paramount στη βιβλιοθήκη πριν από το 2013 τον Ιούλιο και έκτοτε, ο τότε συνεργάτης διανομής της DreamWorks Animation, 20th Century Fox, διένειμε τη βιβλιοθήκη για λογαριασμό τους μέχρι το 2018, στην οποία έχει το αδελφό στούντιο της DreamWorks Animation Universal Pictures ανέλαβε αυτές τις ευθύνες.

Το στούντιο είχε αναφερθεί ότι εξαγοράστηκε δύο φορές στα τέλη του 2014. Πρώτον, αναφέρθηκε τον Σεπτέμβριο ότι ο ιαπωνικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων SoftBank βρισκόταν σε συζητήσεις για την εξαγορά της DreamWorks Animation έναντι τιμής 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά την επόμενη μέρα, ήταν ανέφερε ότι η SoftBank είχε αποσύρει την προσφορά της.Στη συνέχεια, στις 12 Νοεμβρίου, αναφέρθηκε ότι η Hasbro ήταν σε συζητήσεις για την αγορά της DreamWorks Animation τον Νοέμβριο. Η πρόταση φέρεται να ζητά η συνδυασμένη εταιρεία να πάρει το όνομα "DreamWorks-Hasbro" και ο Jeffrey Katzenberg να γίνει ο πρόεδρός της, αλλά ως θέμα πολιτικής, ούτε η Hasbro ούτε η DWA σχολιάζουν δημόσια τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές. Δύο ημέρες αργότερα, οι συνομιλίες αναφέρθηκαν ότι απέτυχαν.

Η DreamWorks Animation ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας της στην τηλεοπτική μετάδοση στις 9 Δεκεμβρίου 2014, δημιουργώντας το δικό της κανάλι που ονομάζεται DreamWorks Channel. Με το HBO Asia να διαχειρίζεται πωλήσεις θυγατρικών, μάρκετινγκ και τεχνικές υπηρεσίες, το δίκτυο θα ξεκινήσει σε αρκετές ασιατικές χώρες (εκτός από την Κίνα και την Ιαπωνία) το δεύτερο εξάμηνο του 2015.Το κανάλι έκανε πρεμιέρα στα αγγλικά την 1η Αυγούστου 2015 και ένα κανάλι μεταγλωττισμένο στα Ταϊλάνδη ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015. Επίσης, τον Δεκέμβριο, η DWA πούλησε μερίδιο 25% στο AwesomenessTV για 81,25 εκατομμύρια δολάρια στην Hearst Corporation.

Στις 5 Ιανουαρίου 2015, η DreamWorks Animation ανακοίνωσε ότι η Bonnie Arnold, παραγωγός της σειράς How to Train Your Dragon και η Mireille Soria, παραγωγός της σειράς Μαδαγασκάρη ονομάστηκαν συμπρόεδροι του τμήματος κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους του στούντιο. Παράλληλα, ανακοινώθηκε επίσης ότι ο Bill Damaschke θα παραιτηθεί από τη θέση του ως Chief Creative Officer. Μέχρι στιγμής, υπό την τρέχουσα θητεία του Άρνολντ και της Σόρια υπέγραψαν με τους Τζέισον Ράιτμαν και Έντγκαρ Ράιτ για να δουλέψουν στο δικό τους ντεμπούτο κινουμένων σχεδίων. Δύο εβδομάδες αργότερα, η PDI/DreamWorks έκλεισε πλήρως ως μέρος των μεγαλύτερων προσπαθειών αναδιάρθρωσης της μητρικής της εταιρείας.


==Εξωτερικοί Σύνδεσμοι==
==Εξωτερικοί Σύνδεσμοι==
*[http://www.dreamworksanimation.com/ Επίσημη ιστοσελίδα]
*[http://www.dreamworksanimation.com/ Επίσημη ιστοσελίδα]
*https://en.wikipedia.org/wiki/DreamWorks_Animation


{{Εταιρείες διανομής ταινιών}}
{{Εταιρείες διανομής ταινιών}}

Έκδοση από την 18:43, 19 Απριλίου 2022

DreamWorks Animation
Νομική μορφήεταιρεία δημοσίου ενδιαφέροντος
Κλάδοςεικόνες που έχουν παραχθεί από υπολογιστή και παραγωγή ταινιών
Ίδρυση1994
ΙδρυτήςΣτίβεν Σπίλμπεργκ, Τζέφρι Κάτζενμπεργκ και Ντέιβιντ Γκέφεν
ΈδραΓκλέντεϊλ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Προϊόντακινούμενα σχέδια
ΙδιοκτήτηςComcast
ΜητρικήUniversal Studios
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube
Commons page Πολυμέσα

Η DreamWorks Animation LLC (επίσης γνωστό και ως DreamWorks ) είναι ένα αμερικανικό στούντιο κινούμενων σχεδίων που είναι θυγατρική της Universal Pictures , ενός τμήματος της Comcast μέσω της εξ ολοκλήρου θυγατρικής της NBCUniversal . Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στο Glendale της Καλιφόρνιας και παράγει κινούμενες ταινίες μεγάλου μήκους, τηλεοπτικά προγράμματα και online εικονικά παιχνίδια. Το στούντιο έχει κυκλοφορήσει αυτήν την περίοδο 36 συνολικά ταινίες μεγάλου μήκους , συμπεριλαμβανομένων των ταινιών Shrek , Μαδαγασκάρη , Kung Fu Panda , How to Train Your Dragon , Croods , Trolls και The Boss Baby franchises.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι