Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Τζέιν Σίμουρ»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Καμία αλλαγή στο μέγεθος ,  πριν από 6 μήνες
καμία σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Η Τζέιν Σίμουρ ήταν το μεγαλύτερο παιδί του σερ Τζον Σίμουρ και της Μάργκαρετ Ουέντουορθ και γεννήθηκε στο πατρικό της σπίτι στο Γουλφ Χολ της κομητείας του Ουίλτσιρ.
 
Υπήρξε κυρία επί των τιμών της πρώτης γυναίκας του βασιλιά, της Ισπανίδας [[Αικατερίνη της ΑραγονίαςΑραγωνίας]], και της δεύτερης [[Άννα Μπολέυν|Άννας Μπολέυν]].
Ο Ερρίκος προσέγγισε τη Σίμουρ ερωτικά, αλλά επειδή αυτή αρνήθηκε να γίνει ερωμένη του, ο έρωτας του βασιλιά για αυτήν επιτάχυνε την πτώση και τον αποκεφαλισμό της συζύγου του, Άννας Μπολέυν στις 19 Μαΐου 1536. Σε σχεδόν δέκα μέρες απο τον θάνατο της Μπολέυν, ο βασιλιάς και η Σίμουρ παντρεύτηκαν κρυφά αν και η Σίμουρ δεν στέφθηκε ποτέ βασίλισσα.<ref>www. womendhistory.about.com</ref> Ήταν δημοφιλής βασίλισσα και μάλιστα συμπεριφέρθηκε στη κόρη της Αικατερίνης της Αραγωνίας και του βασιλιά Ερρίκου Η΄ - της κατοπινής βασίλισσας [[Μαρία Α΄ της Αγγλίας|Μαρίας Α΄της Αγγλίας]] με μεγάλη ευγένεια και κατάφερε να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τον βασιλιά. Η μεγαλύτερη προσφορά της ήταν όμως ότι χάρισε στον Ερρίκο τον πολυπόθητο διάδοχο, που καμια από τις προηγούμενες συζύγους δεν είχε καταφέρει να του δώσει.
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης